rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ФІГУРНЕ КАТАННЯ

ФІГУРНЕ КАТАННЯ

Вперше в історії представник України включений до Залу слави

Олімпійський чемпіон Альбервіля-1992 з фігурного катання Віктор Пет­ренко включений до Залу слави світового фігурного катання за великі заслуги та вагомий внесок у розвиток цього виду спорту, - повідомляє НОК України.

Зазначимо, наш 48-річний співвітчизник є першим українцем у списку фігуристів, тренерів, суддів та інших осіб, які включені до Залу слави й мають унікальні заслуги у розвитку та популяризації фігурного катання у світі.

Нагадаємо, що окрім олімпійського «золота» Альбервіля-1992, вихованець знаменитої одеської школи фігурного катання Віктор Петренко також тричі здобував звання чемпіона Європи (1990, 1991 і 1994 роки) та був чемпіоном світу 1992 року, а на Олімпіаді-1994 у Ліллехаммері зупинився за крок до бронзової нагороди.

ТЕНІС

15-річна Марта Костюк обіграла 25-у ракетку світу

У Штуттгарті (Німеччина) відбувся фінальний матч кваліфікації тенісного турніру Porsche Tennis Grand Prix 2018, в якому юна українка Марта Костюк сенсаційно обіграла 25-у ракетку світу Алізе Корне з Франції.

Гра завершилася перемогою Марти Костюк у трьох сетах з рахунком 4:6, 6:2, 6:3, - повідомляє ЗІК.

Після програного першого сету у другій партії наша спортсменка за рахунку 1:2 виграла п'ять геймів поспіль і відновила статус-кво.

А в третьому сеті Костюк виграла ще три гейми поспіль і потім зуміла зберегти свою перевагу.

В основній сітці турніру в першому матчі Костюк зіграє проти суперниці з кваліфікації, або Карли Суарес Наварро (Іспанія), або володарки «wild card» Антонії Лоттнер з Німеччини (155).

 

Леся Цуренко піднялася у ТОП-40 світового рейтингу тенісисток

Українська тенісистка Еліна Світоліна зберегла четверту позицію в оновленому 23 квітня рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Серед перших 35 позицій рейтингу WTA жодних змін за минулий тиждень не відбулося, - повідомляє sportarena.com.

Очолюють світовий рейтинг, як і раніше, Сімона Халеп, Каролін Возняцкі та Гарбінє Мугуруса.

Іншій українській тенісистці Лесі Цуренко вдалося піднятися на одну сходинку - зі 41-го на 40-е місце. Ще дві представниці України в першій сотні рейтингу зберегли свої позиції: Катерина Козлова залишилася 68-ю, а Катерина Бондаренко - 78-ю. Ангеліна Калініна посідає 151-е місце, Марта Костюк - 158-е, а Даяна Ястремська - 162-е.

ХОКЕЙ

Збірна України розпочала ЧС-2018 у Дивізіоні ІВ у Каунасі з перемоги над румунами

Національна збірна команда України розпочала свої виступи на чемпіонаті світу-2018 з хокею в Дивізіоні ІВ у литовському Каунасі.

Першим суперником команди Олександра Савицького була збірна Румунії, - повідомляє офіційний сайт Федерації хокею України.

Протягом майже всього першого поєдинку «синьо-жовті» володіли ігровою та територіальною перевагою. А рідкісні небезпечні атаки на наші ворота нейтралізовував Сергій Гайдученко.

Відкрили рахунок українці на 14-й хвилині гри, коли Кирило Катрич не без допомоги рикошету перетворив на гол стрімку контратаку українців. Другу шайбу в складі нашої команди також закинули представники номінальної четвертої ланки. Дмитро Німенко грамотно вийшов з кута майданчика, виїхав на п'ятак та переграв Патріка Польца. А під завісу другого періоду Нікіта Буценко втретє запалив червоне світло за воротами румунів.

У третьому періоді закинутих шайб глядачі не побачили. А наш голкіпер Сергій Гайдученко оформив другий у кар'єрі шатаут у светрі збірної.

У першому поєдинку ігрового дня команда Японії лише у додатковий час здолала Естонію (2:1 ОТ), а в завершальному Литва закинула три «сухі» шайби у ворота Хорватії - 3:0.

Хокей. Чоловіки. Чемпіонат світу-2018.

Дивізіон ІВ. Матч першого туру

Румунія - Україна - 0:3 (0:1; 0:2; 0:0)

20 квітня 2018 року. Початок - 16:00. «Жальгіріс Арена» (Каунас, Литва)

Судді: Л. Сівелл (Великобританія), А. Кройєр (Данія), Л. Степанкявічус (Литва).

Склад збірної України: Гайдученко. Жовнір - Ігнатенко, Толстушко - Петрухно, Татаренко - Романенко, Матвієнко - Катрич. Лялька - Захаров - Міхнов, Бойков - Карпенко - Чернишенко, Гаврік - Гриценко - Рамазанов, Бабинець - Буценко - Німенко.

Шайби: 0:1. Катрич (Німенко, Буценко, 13:12), 0:2. Німенко (Бабинець, 28:55), 0:3. Буценко (Бабинець, 38:49)

Штраф: 12 - 22

Кидки: 39 - 32

 

ФЕХТУВАННЯ

Українські шаблістки здобули «бронзу» молодіжного Євро-2018

Жіноча молодіжна збірна України з фехтування на шаблях (вік спортсменок до 23 років) завоювала «бронзу» континентального форуму поточного року.

На чемпіонаті Європи-2018 серед молоді U-23, який проходить в Єревані, жіноча молодіжна збірна України з фехтування на шаблях завоювала «бронзу», - повідомляє офіційний сайт Федерації фехтування України.

Наші спортсменки Діана Залевська, Євгенія Аленина, Юлія Бакастова та Олена Писаренко стали третіми в командному турнірі, вирвавши перемогу у збірної Франції - 45:43.

Зазначимо, що в передостанньому бою Діана Залевська завдала аж 19 ударів Марго Жималак. А в завершальній міні-дуелі Юлія Бакастова виграла у Маліни Вонгсаваді з рахунком 5:3 і тим самим принесла нашій збірній бронзові нагороди.

 

САМБО

Ярослав Давидчук - бронзовий призер молодіжного Євро-2018

У столиці Чехії, Празі, відбувся молодіжний чемпіонат Європи-2018 з боротьби самбо. Понад 200 спортсменів віком до 21-го року з 25-ти країн нашого континенту у спорткомплексі «Краловська арена» виборювали нагороди Старого Світу.

Одну з нагород Євро-2018 виборов студент першого курсу факультету спорту Львівського державного університету фізичної культури Ярослав Давидчук, - повідомляє ldufk.edu.ua.

Незважаючи на свій юний вік (Ярославу лише 18 років), наш самбіст не знітився серед старших і досвідченіших борців та продемонстрував жагу до перемоги. У попередньому раунді українець після видовищного кидка на чотири бали достроково, больовим прийомом на руку, переміг представника Нідерландів. Після цього, також достроково, здолав суперника з Великобританії.

У боротьбі за вихід у фінал студент нашого вишу чинив гідний опір досвідченому і титулованому борцю з Грузії, але у підсумку, на жаль, по балах таки поступився. А в бронзовому фіналі Ярослав не залишив жодних шансів представнику Литви, перемігши менше, ніж за одну хвилину больовим прийомом на ногу.

Слід зазначити, що це вже друга медаль континентальної першості в колекції нагород Ярослава Давидчука, але в старшій віковій групі. У 2017 році він уже виборював медаль першості Європи серед кадетів (спортсмени віком до 18 років).

 

ВЕЛОСПОРТ

Марк Падун виграв останній етап «Тура Альп-2018»

Український велогонщик команди Bahrain Merida Марк Падун став переможцем фінального етапу престижної італійської багатоденки «Тур Альп».

Як повідомляє sportarena.com, Падун на останньому сходженні на 8-кілометровий підйом Олімпія втримався в групі лідерів генеральної класифікації. За чотири кілометри до фінішу Марк кинувся в сольну атаку - Тібо Піно, Доменіко Поццовіво, Кріс Фрум та інші гранди були зайняті своїми розбірками і не зреагували на випад 21-річного українця. Падун вичавив максимум з цієї ситуації і здобув першу професійну перемогу в кар'єрі.

Тібо Піно на фінальному етапі зберіг 15-секундний відрив від найближчого переслідувача і став першим французьким переможцем «Тура Альп» з 1997 року. Водночас, капітан команди Groupama-FDJ перервав трирічну гегемонію Team Sky і здобув одну з найбільших перемог у кар'єрі.

Марк Падун за рахунок яскравої перемоги на останньому етапі в генеральній класифікації фінішував на 12-й позиції з відставанням від Піно в 3 хвилини і 14 секунд. Українець провів ще один першокласний тиждень і зробив серйозну заявку на потрапляння до складу Bahrain Merida на одну з найпрестижніших велогонок світу - «Джиро д'Італія».

 

СПОРТИВНА АКРОБАТИКА

Львівський квартет здобув «бронзу» юнацького ЧС-2018

У місті Антверпен (Бельгія) завершився чемпіонат світу зі спортивної акробатики «World Championships Acrobatics-2018». У змаганнях взяли участь найсильніші спортсмени з 18-ти країн планети.

Доросла збірна команда України була представлена 13-ма спортсменами, серед яких шестеро - представники Львівщини. Про це  повідомляє прес-служба ЛОДА.

Жіноча пара - Табачинська Олександри-Марія/Пилип'як Юлія (Дрогобицька ДЮСШ імені Івана Боберського, тренери: Жгута Ж., Жгута О., Дмитрієв С.) - посіли четверте місце, поступившись парам з Ізраїлю, Росії та Кореї та обійшовши спортсменок зі США, Китаю, Нідерландів і Португалії.

Чоловічий квартет - Станіслав Кукурудз/Владислав Кукурудз/Юрій Пуш/Тарас Яруш (Львівська ДЮСШ № 5, тренери: Кукурудз К., Бенько Г., Бойко А. М, Бойко А. Б.) став восьмим.

У чемпіонаті світу серед юніорів та юнаків Україну представляли 27 спортсменів. Чоловічий квартет - Віктор Митрик/Микита Островський/Юрій Савка/Андрій Смольський (Львівська ДЮСШ № 5, тренери: Кукурудз К., Бенько Г., Бойко А. М, Бойко А. Б.) у змаганнях серед юнаків віком 11-19 років посіли третє місце.

 

ШАХИ

На Євро-2018 Анна Ушеніна здобула «бронзу», а Марія Музичук - путівку на Кубок світу-2019

У Високих Татрах (Словаччина) завершився особистий чемпіонат Європи з шахів 2018 року. Українка Анна Ушеніна з Харкова стала бронзовим призером, а Марія Музичук зі Стрия фінішувала 14-ю й разом з киянкою Юлією Осьмак здобула путівку на Кубок світу-2019.

Зазначимо, що старша сестра Марії Музичук, також випускниця Львівського державного університету фізичної культури Анна Музичук, має право грати на Кубку світу-2019 як фіналістка попереднього розіграшу, - інформує ldufk.edu.ua.

Юлія Осьмак також виконала поставлене завдання - набрала 7,5 очка, посіла 11-е місце й завоювала путівку на майбутній Кубок світу-2019.

Результати виступу решти українок на Євро-2018: Інна Гапоненко - 20-е місце (7 очок), Ольга Бабій - 52-е (6 очок), Наталія Букса - 83-є (5 очок), Ольга Прудникова - 85-е (5), Євгенія Долуханова - 91-е (5), Олена Мартинкова - 108-е (4,5), Мар'яна Худа - 112-е (4,5), Наталія Жукова - 130-е (3,5).

БОКС

Бій Усик - Гассієв через травму українця перенесли на літо

Бій між українцем Олександром Усиком і росіянином Муратом Гассієвим у рамках фіналу Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) не змінюватиме попередньо визначене місце проведення. Організатори бою не мають наміру переносити поєдинок зі Саудівської Аравії. Проте, його дата наразі залишається невідомою.

Раніше базовою датою проведення бою вважалося 11-е травня цього року, однак бій був перенесений на літо через травму українського боксера. Промоутер українця Олександр Красюк повідомив, що Олександрові Усику оперативне втручання не буде потрібно і влітку він буде на піку своєї боксерської форми, - пише ldufk.edu.ua.

Нагадаємо, раніше заявку на проведення бою подавала Росія, але українська сторона заявила про необхідність нейтрального місця. Більше того, український боксер, чемпіон світу за версіями WBC та WBO в першій важкій вазі, випускник аспірантури Львівського державного університету фізичної культури Олександр Усик категорично не хоче, щоб фінал Всесвітньої боксерської суперсерії проходив у Росії.

Стосовно перспектив проведення фінального бою WBSS у Росії він висловився дуже жорстко: «Найімовірніше, я буду готовий битися наприкінці червня або на початку липня. І бій точно пройде не в Росії. Звичайно, він може пройти в Росії, але тоді у фіналі не буде Олександра Усика», - сказав український боксер.

«Гассієв - сильний хлопець, молодий, амбітний. Бій вийде дуже крутим і яскравим. Мені абсолютно все одно, що йому 24 роки, а мені 31. Мені теж колись було 24», - заявив Усик.

Усик і Гассієв в одному з найбільш очікуваних боїв року визначать володаря п'яти чемпіонських поясів (WBA, WBC, WBO, IBF і за версією The Ring), трофею Мухаммеда Алі та чека на 10 000 000 доларів США.

Дмитро Підручний: «Вважаю, що з країною, яка на нас напала, потрібно припинити будь-які відносини»

Борис Рижик: «Коли поруч на майданчику ЛеБрон Джеймс, то ловиш себе на думці – хоч би не помилитися»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers