rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ Чорнобильська виставка на Дні Землі

Члени Громадського комітету південно-західної Флориди взяли участь у відзначенні Дня Землі в суботу, 21-го квітня ц. р., в Oscar Scherer State Park, Osprey, Florida. Це була нагода розповісти про Чорнобильську аварію в Україні, яка сталася 26-го квітня 1986 року. На столі, над яким був напис «Chornobyl Nuclear Disaster» були розкладені книжки, летючки, жетони та інші матеріали про Чорнобильську катастрофу, як також інформація про Україну та сучасну війну з Росією на Донбасі.

Title Title 
 Неля Лехман, Оксана Лев, Богдан і Віра Боднаруки
біля виставки матеріалів про Чорнобиль
 Учасники виставки (зліва направо): Леся Попель,
Богдан Боднарук, Неля Лехман, Віра Боднарук,
Мирося Футей, Іванка Олесницька
та суддя Богдан Футей

 

Виставка книжок та летючок з інформацією про Чорнобиль та Україну були виготовлені Нелею Лехман та Вірою Боднарук з допомогою д-ра Богдана Боднарука, які вже понад 10 років беруть участь у відзначенні Дня Землі у Флориді. Допомагали розповідати про Чорнобильську трагедію та її наслідки, як також про сучасну ситуацію в Україні, членки 56 від. Союзу Українок Америки: Леся Попель (голова), Іванка Олесницька, Оксана Лев, Таня Сілецька, Мирося Футей та суддя Богдан Футей.

Title Title 
 Неля Лехман розповідає відвідувачам
про Чорнобильську трагедію та її наслідки
 Іванка Олесницька, Віра Боднарук та Неля Лехман
біля столика з матеріалами
про Чорнобильську катастрофу

 

Погода була гарна, сонячна, і це додавало гарного настрою всім присутнім на заході, присвяченому Дню Землі. Крім інформації про довкілля, а також екологічні проблеми, що потребують висвітлення, родини з дітьми мали нагоду відчути красу природи в парку, почути фольклорну американську музику та посміятися з різних витівок паяців. Тут можна було також купатися в озері або плавати на каяках.

Українська громада в Норт-Порті  вшанує пам'ять жертв Чорнобиля під час соборної панахиди в неділю, 29-го квітня, в церкві св. Андрія при Українському релігійному та культурному осередку в Норт-Порті.

Фото Богдана Боднарука

 

Клепсидра пам’яті Ользі Горалевській

Коли за небокрай ідуть бійці…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers