rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Координатор Білого дому з кібербезпеки збирається у відставку

Координатор Білого дому з кібербезпеки збирається у відставку

Координатор Білого дому з питань кібербезпеки Роб Джойс має намір піти у відставку.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в Агентстві національної безпеки (АНБ) США.

«Джойс ... вирішив повернутися в АНБ», - сказав співрозмовник.

Як зазначає агентство, Джойс залишає посаду координатора Білого дому з кібербезпеки після звільнення його начальника Тома Боссерта. За інформацією іншого джерела, це відбувається за власним бажанням Джойса.

Очікується, що він виконуватиме свої обов'язки на посаді ще 30 днів, після чого перейде до АНБ.

Минулого тижня стало відомо, що помічник президента США Дональда Трампа з питань внутрішньої безпеки Том Боссерт подав у відставку.

 

Білий дім розглядає додаткові санкції щодо Росії

У Білому домі розглядають можливість запровадження додаткових санкцій проти Росії. Рішення буде прийнято найближчим часом.

«Ми розглядаємо додаткові санкції щодо Росії, і рішення в цій справі буде незабаром винесено». Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у понеділок прес-секретарем Білого дому Сарою Сандерс, - повідомляє АР.

Зазначимо, посол США в ООН Ніккі Гейлі у неділю в інтерв'ю програмі Face the Nation на телеканалі CBS заявила, що будуть нові американські санкції щодо Росії, пов'язані з використанням хімічної зброї у Сирії.

 

Адвокат спалив себе в парку Нью-Йорка на знак протесту проти кліматичних змін

Відомий американський адвокат, 60-річний Девід Бакл підпалив себе в парку Нью-Йорка на знак протесту проти зміни клімату. Про це повідомляє ВВС.

Фрагменти тіла Девіда Бакла виявили в Проспект-парку в Брукліні.

У його передсмертній записці, знайденій неподалік, було написано, що він вчиняє самогубство, виливши на себе викопне паливо на знак протесту, оскільки  «людська діяльність завдає суттєвої шкоди Землі».

Він зазначив, що більшість людей зараз дихають поганим повітрям і багато хто вмирає передчасно.

Передсмертну записку він також надіслав емейлом кільком організаціям ще до скоєнння суїциду.

«Моя передчасна смерть від палива показує, як ми чинимо зі собою», - написав адвокат.

Бакл співпрацював з різними групами, які ставали на захист навколишнього середовища.

 

Колишня перша леді США повернулася додому з лікарні

Дружина 41-го президента США Джорджа Буша-старшого Барбара Буш після тривалого лікування повернулася додому, де перебуватиме під наглядом рідних. Про це повідомляє NBC.

Це вже не перша за останній час госпіталізація 92-річної колишньої першої леді. Про те, що Барбара Буш у лікарні, стало відомо після того, коли її представники зробили заяви, що жінка та її родина більше не шукатимуть новітніх методів лікування, а зосередяться на «комфортному і професійному догляді».

«Її оточують члени родини, яких вона дуже любить, вона високо цінує численні добрі слова, що надійшли їй, а особливо молитви за неї», - йдеться у заяві, яку оприлюднили представники президентської родини.

Детальної інформації щодо хвороби дружини колишнього президента США та матері ще одного американського президента наразі немає. Відомо лише, що раніше у жінки було діагностовано базедову хворобу, а у 2009 році вона перенесла операцію на серці.

 

Маккейн закликав Трампа оприлюднити повномасштабну стратегію США щодо Сирії

Сенатор-республіканець Джон Маккейн підтримав рішення президента Трампа про проведення військової акції проти Сирії, попередивши, одначе, що для мирного вирішення конфлікту в регіоні адміністрація повинна розробити «повномасштабну стратегію».

«Я вітаю рішення президента про проведення військової операції проти режиму Асада через застосування ним хімічної зброї і підтримую демонстрування того, що (подібна акція) повториться, якщо продовжаться такі атаки», - йдеться в заяві сенатора, яку він оприлюднив у Twitter.

При цьому Джон Маккейн попередив, що адміністрація повинна розробити «повномасштабну стратегію» щодо «Сирії і регіону загалом».

«Президент повинен визначити наші цілі не тільки стосовно «Ісламської держави», але і стосовно конфлікту, що триває в Сирії, а також стосовно того, як зменшити вплив Росії та Ірану в регіоні, - йдеться в заяві. - Авіаудари, не пов'язані із загальною стратегією, можуть бути необхідними, але вони не допоможуть досягти цілей, які ставлять перед собою США на Близькому Сході».

Принаймні, один член Республіканської партії в Конгресі США - Томас Массі, який представляє штат Кентуккі, - підтримав демократів на Капітолійському пагорбі, котрі заявили, що президент Трамп повинен був отримати схвалення Палати представників до того, коли він віддав розпорядження про проведення військової операції проти Сирії.

«Я не читав Конституцію Франції чи Британії, але я читав нашу, і там ніде не написано, що у президента є право завдавати удару по Сирії», - написав Массі у Twitter.

На думку лідера демократичної меншості в Конгресі Ненсі Пелосі, «одна ніч ракетних ударів» не вирішить усіх проблем у Сирії.

«Президент повинен звернутися до Конгресу й отримати схвалення на використання військової сили, запропонувавши повномасштабну стратегію, що включає ясні цілі, яка гарантує безпеку нашим збройним силам і може запобігти жертвам серед мирного населення», - йдеться в заяві законодавця.

Член комітету з міжнародних справ, сенатор-демократ Тім Кейн назвав рішення президента про проведення військової операції «незаконним» через те, що Дональд Трамп не отримав дозволу Конгресу. Він також звинуватив президента США у «відкритті нового військового фронту». «У той час, коли всебічна стратегія (щодо Сирії) відсутня - це нерозсудливо», - заявив сенатор.

Голова демократів у Сенаті США демократ Чак Шумер заявив, що головною метою адміністрації тепер є розробка конкретних дій, які не дозволять втягнути Сполучені Штати в нову війну.

«Точні й обмежені дії, які дозволять покарати і, сподіваємося, стримувати Асада від повторення (хімічної атаки) доречні, але адміністрація повинна продемонструвати обережність і не втягнути нас у велику і більш гарячу війну в Сирії», - написав сенатор у своєму Twitter.

 

Внаслідок бійки у в'язниці загинули семеро осіб

Сім в'язнів загинули та близько двох десятків отримали поранення після того, коли в тюрмі суворого режиму в штаті Південна Кароліна почалась масштабна бійка. Про це повідомляє The Independent.

Прес-секретар в'язниці Джефф Таілон повідомив про кількість загиблих після того, коли правоохоронцям вдалось владнати ситуацію у виправному закладі Lee Correctional Institution вранці в понеділок.

Таілон заявив, що офіцери не постраждали в результаті інциденту, який стався в неділю о 19:15. За словами прес-секретаря, з 20 поранених 17 людей потребували допомоги у медзакладах поза територією в'язниці.

 

Трамп доручив розглянути питання про повернення в Транстихоокеанське партнерство

Президент США Дональд Трамп доручив своїм радникам з торгівлі та економіки розглянути питання про приєднання до Транстихоокеанського торгового партнерства, з якого він вийшов у 2017 році.

Про це повідомила офіційна представниця Білого дому Ліндсі Волтерс, пише «Голос Америки».

У четвер, зустрічаючись із групою сенаторів-республіканців, Трамп розповів, що доручив торговому представникові США Робертові Лайтхайзеру і радниці з економіки Ларрі Кадлой відновити переговори про ТТП. «Президент неодноразово наголошував, що готовий розглянути угоду, яка буде істотно кращою, зокрема, у своїй промові в Давосі цього року», - нагадала Волтерс.

Цю позицію Трамп підтвердив у своєму Twitter: «Приєднаємося до ТТП, якщо угода буде значно кращою, ніж та, яку запропонували президенту Обамі. У нас вже є двосторонні угоди з шістьма з 11 країн у ТТП, і ми працюємо над угодою з найбільшою з них - Японією, від якої ми роками сильно потерпали в плані торгівлі», - заявив він.

Транстихоокеанське партнерство (ТТП) - торговий пакт, який у лютому 2016 року підписали 12 країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Учасниками угоди, крім США, стали Японія, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Мексика, Перу, Чилі, Малайзія, Бруней, Сінгапур і В'єтнам. На країни, що входять у торговий союз, припадає 40% усієї світової економіки, що повинно було зробити ТТП найбільшою економічною зоною.

 

У Вашингтоні відбувся марш на підтримку науки та науковців

Кілька тисяч людей вийшли у суботу на марш у Вашингтоні на підтримку науки та науковців,  передає «Голос Америки».

Як і під час першої акції торік, цього року учасники «Маршу за науку» закликали чинну адміністрацію та Конгрес покладатися на науковий підхід та серйозні дослідження під час прийняття політичних рішень. Зокрема - в питаннях екології та репродуктивного здоров'я.

Цього року також додалася вимога скасувати заборону на державне фінансування наукових досліджень у сфері насильства з використанням вогнепальної зброї.

Марші за науку цього дня відбулися у понад 200 містах по всьому світу.

 

Сенатора Маккейна знову прооперували

Американський сенатор Джон Маккейн 16 квітня переніс операцію на кишківнику. Про це мовиться у повідомленні на сайті республіканця.

Маккейна госпіталізували 15 квітня у клініку у Фініксі. Операція була пов'язана з дивертикулітом. Наразі стан сенатора лікарі визначають як стабільний.

Раніше лікарі діагностували у Маккейна агресивну форму пухлини мозку - гліобластому. Сенатора, якому виповнилося 80 років, прооперували, він проходив реабілітацію у себе вдома в Арізоні.

Палата представників Іллінойсу розгляне законопроект, який стосується жертв сексуального насилля

США завдали удару по Сирії, однак планують вивести сили з країни

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers