rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ США завдали удару по Сирії, однак планують вивести сили з країни

В операції, під час якої було завдано масованого удару по об'єктах військової хімічної інфраструктури сирійського режиму Башара Асада, були задіяні, зокрема, бойові кораблі та стратегічні бомбардувальники.

Про це повідомив у ніч на суботу центральний американський телеканал CNN.

«В операції (під час якої було завдано удару по об'єктах у Сирії - ред.) брали участь американські літаки, включаючи бомбардувальник В-1, а також бойові кораблі», - повідомив телеканал з посиланням на кілька офіційних представників оборонного відомства США.

При цьому уточнюється, що в операції був задіяний, щонайменше, один есмінець США в Червоному морі.

Як заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс, це був «одноразовий удар», який містить у собі дуже потужний меседж для Асада. Він конкретизував, що ракети були націлені на об'єкти з розробки й виробництва хімічної зброї режиму Асада. Серед них - науково-дослідний центр, розташований у районі Дамаска, де розроблявся й тестувався цей вид озброєнь. Другий об'єкт - сховище для зберігання хімічної зброї на захід від Хомса, яке «було основним місцем зосередження сирійських запасів газу «зарин», а також виробничого обладнання.

Третя ціль розташовувалась поруч зі складом поблизу Хомса. Це - сховище для зберігання хімічної зброї і «важливий командний пункт».

У Пентагоні також підтвердили, що цього разу по об'єктах і військових позиціях було випущено близько 120 ракет, що вдвічі більше, ніж під час удару з американських есмінців по авіабазі Шайрат минулого року.

Зазначимо, за даними ЗМІ, адміністрація президента США Дональда Трампа хоче замінити американський військовий контингент у Сирії на арабські сили.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників.

«Адміністрація Трампа планує зібрати арабські сили для заміни американського військового контингенту в Сирії і допомогти стабілізувати північно-східну частину країни після поразки «Ісламської держави», - йдеться у матеріалі.

Як зазначається, радник президента з питань нацбезпеки Джон Болтон нещодавно телефонував главі розвідки Єгипту Аббасу Камелю, щоб дізнатися, чи Каїр пристане на таку пропозицію.

Минулого тижня Трамп заявляв, що Сполучені Штати Америки повинні вийти із Сирії.

 

Палата представників Іллінойсу розгляне законопроект, який стосується жертв сексуального насилля

Координатор Білого дому з кібербезпеки збирається у відставку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers