rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Голова Національної Ради жінок України зустрілась із представниками жіночих організацій громади в Чикаго

Голова Національної Ради жінок України Людмила Порохняк-Гановська в складі урядової делегації України була делегатом 62 Сесії Комісії зi становища жінок ООН, яка відбулась 12-23 березня 2018 року. Після закінчення засідань державних та недержавних інституцій із проблем жінок у різних країнах світу, на запрошення Головної Управи Об'єднання Жінок Оборони Чотирьох Свобід України, Людмила Порохняк-Гановська прибула до Чикаго. 24 березня відбулась зустріч з жінками - представниками українських прицерковних та громадських організацій та провідних жінок в українській громаді Чикаго.

Впродовж 4 годин жінки розповідали про свою роботу, обмінювались досвідом, ставили запитання гості з України - Людмилі Порохняк-Гановській. Всі одностайно дійшли висновку, що для покращення становища жінок в Україні, (передусім, жінок та дітей, які проживають у сільській місцевості) необхідно посилити волонтерську роботу, допомогти організувати в кожній сільській громаді групу активних небайдужих жінок, які могли б опікуватись питанням здоров'я, освіти, культури та побуту в громаді.

Title Title 

 

Людмила Порохняк-Гановська, голова Національної Ради жінок України, доктор медицини, професор, керівник центру «Адаптація» міжнародної організації «Жіноча громада», експерт зі здоров'я міжнародної Ради жінок, керівник проекту ООН «Суспільство проти СНІДу». Доктор Порохняк завершила багато соціальних проектів в Україні, включно з перекладами та виданням медичних підручників з Америки і брошур про здоров'я жінок і дітей.

За словами доктора Порохняк, «в Україні великою проблемою є те, що родини сподіваються на вирішення всіх їхніх складних питань державою. Досвід діаспори показує, що самоорганізація громад з високою активністю жінок сприяє нормалізації як побутових, так і всіх інших питань, вихованню дітей - високих фахівців - у патріотичному дусі. Таку спрямованість роботи жіночих громадських організацій потрібно перенести в Україну».

Title Title 

 

У неділю, 25 березня, голова Національної Ради жінок України долучилася до молитви при катедрі св. Андрія Первозванного та зустрілась зі сестринством св. Софії. Пані Марія Яресько розповіла про жертовну діяльність в парафії та запропонувала спільні дії з українським жіноцтвом.

Людмила Порохняк-Гановська нагородила за надзвичайні заслуги в допомозі жіноцтву України п. Ліду Трухлу та п. Марію Яресько орденами «Поступ миру та любові», що є найвищою нагородою Національної Ради жінок України.

26 березня в приміщенні Генерального консульства України в Чикаго відбулась зустріч з Генеральним консулом п. Ларисою Герасько. Під час зустрічі, де були присутні українська гостя Людмила Порохняк-Гановська, а також п. Ліда Трухла та заступник голови УККА, відділ Іллінойс, членкиня СУА, 101 відділ, президент Києво-Могилянської Фундації пані Марта Фаріон,  йшлося, зокрема, про можливості співпраці Національної Ради жінок України з жіночими організаціями Чикаго.

Мер Rahm Emanuel проголосив 24 листопада Днем вшанування пам'яті жертв Голодомору

Гості суботньої школи українознавства ім. Василя Стуса – Олесь Кузьма, Роман Тичківський та Степан Процюк

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers