rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Вовк таки задекларував будинок за $2 млн, оформлений на співмешканку під час введення «Роттердам+»

Голова Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк вніс до декларації за 2017 рік свою співмешканку Лілію Сільченко та її майно.

Про це стало відомо з декларації Вовка про доходи за 2018 рік.

Вовк вказав, що у нього є син Дмитро та він має зв'язок з Лілією Сільченко. Остання після призначення Вовка керівником НКРЕКП у лютому 2016 року стала власницею будинку площею майже 800 кв. м у селі Івановичі, під Києвом. Тоді ж на неї записали і 0,23 га біля будинку.

У серпні 2016 року журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» зустріли біля будинку Дмитра Вовка, але він відмовився пояснити мету свого візиту.

Маєток в Іванковичах раніше належав заступнику голови Верховної Ради та співзасновнику телеканалу «Інтер» Олександрові Зінченку. В 2004 році офіційно Зінченко сплатив за маєток $250 тисяч. Нині ріелтори оцінюють ринкову вартість подібного житла у шість-вісім разів дорожче. Чотириповерховий маєток - сусідній з будинками екс-міністра палива й енергетики Юрія Бойка та екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Сільченко, на яку оформлено маєток, ніколи не була підприємцем, не займалися бізнесом і її батьки. В Декларації Вовк вказав, що Сільченко також належить будинок на околиці Києва, в Петропавлівській Борщагівці, площею 311 кв. м та земля під ним. Цим майном Сільченко володіє з 2004 року.

При перебуванні Вовка на посаді голови НКРЕКП Сільченко стала власницею Toyota Sequoia 2010 р., вартість якої зараз на ринку близько $35 тис., також у 2015 році, за кілька тижнів до призначення Вовка, вона стала власницею Mercedes-Benz CL 2008 р. Через рік вона продала Вовку таке ж авто тільки 2010 року випуску. Задекларована вартість угоди склала $29,5 тис. Ринкова вартість таких авто може складати близько $40 тис.

Також співмешканка голови НКРЕКП отримала 650 тис. грн. за продаж транспортного засобу Олені Борисенко.

Вовк задекларував, що зберігає готівкою $290 тис., 50 тис. євро та 33 тис. грн., ще 55 тис. грн. він тримає на банківському рахунку. Сільченко відмовилася назвати суму своїх заощаджень. Також відмовився назвати ім'я власник квартири в Києві, яку винаймає Вовк. Як і минулого року, він задекларував частки в двох квартирах у Києві, власником яких став у 2011 та 2014 роках, набуті в 2009-му три гектари землі в Макарівському районі, Київської області, та житловий будинок на 243 кв. м і 10 соток під ним у Зеленому Бору, під Києвом.

З квітня 2016 року в Україні в ціні електроенергії діє ціна вугілля за формулою «Роттердам+перевезення морем+перевалка у порту». Це спричинило стрімкий ріст тарифів для ТЕС. Після введення в дію «роттердамської» формули єврооблігації ДТЕК подорожчали на 40%. Коли вони були дешевими, їх скупкою займалась компанія «ICU».

Співвласником «ICU» був раніше звільнений міністр енергетики Володимир Демчишин. У цій же компанії раніше працював чинний очільник НКРЕКП Дмитро Вовк.

У лютому 2018 року НАБУ порушило кримінальне провадження № 52018000000000158 стосовно зловживань службовим становищем посадових осіб НКРЕКП при прийнятті регуляторних рішень на користь енергетичних підприємств холдингу «ДТЕК».

У 2017 році НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями НКРЕКП через так звану формулу «Роттердам+».

Нагадаємо, НАБУ також звинувачує військового прокурора сил Антитерористичної операції Костянтина Кулика в незаконному збагаченні, зокрема, він не декларував квартиру в центрі Києва, яку оформив на матір двох своїх дітей. Пізніше в суді Кулик довів, що не проживав разом з нею і спільних відносин вони не мають.

Джерело: «Наші Гроші»

 

Після втручання АМКУ одесити замінили одну «заточку» з документаціїщодо ремонту дороги Одеса – Рені іншою

Діалізна маржа для СБУ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers