rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: у понеділок один український боєць загинув, чотирьох поранено, у вівторок – один загиблий, двох поранено

Впродовж 18 годин вівторка бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у вечірньому зведенні за вівторок, 17 квітня.

«Від початку доби російсько-окупаційні війська здійснили 21 обстріл позицій Збройних сил України. Агресор продовжує застосовувати заборонену Мінськими угодами зброю», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на Луганському напрямку зі 152-мм артилерії, стрілецької та снайперської зброї противник обстріляв наші укріплення поблизу Зайцевого. Крім цього, зі 120 мм мінометів окупанти проводили вогонь по оборонцях Троїцького, а з великокаліберних кулеметів - по захисниках Луганського.

На Донецькому напрямку із заборонених 120 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї агресор обстріляв наші позиції в районі Гнутового. Крім цього, міномети калібру 82 мм та гранатомети противник застосував по оборонцях Новотроїцького, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю - по захисниках Авдіївки та Шахти «Бутівка», а озброєння БМП - під Павлополем. Також під вогонь із гранатометів та стрілецької зброї потрапили наші позиції поблизу Водяного, а зі стрілецької зброї - в районі Опитного та Широкиного.

У штабі повідомили, що внаслідок ворожого вогню у вівторок один український захисник загинув. Ще двоє наших воїнів - зазнали поранення.

У понеділок у зоні проведення антитерористичної операції протягом доби внаслідок обстрілів один український боєць загинув, троє зазнали поранень та ще один отримав бойове травмування.

Про це поінформував на брифінгу у вівторок речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

«На превеликий жаль, унаслідок ворожих обстрілів один український воїн загинув, 1997 року народження... Окрім цього, внаслідок ворожих обстрілів зазнали поранення троє військовослужбовців, ще один наш захисник отримав бойове травмування», - сказав Гуцуляк.

За його словами, постраждалих військових доправили до лікувальних закладів. Стан здоров'я двох бійців тяжкий, одного - середньої тяжкості.

«Серед поранених є жінка-військовослужбовець, яка виконує завдання на посаді медсестри-анестезіолога. Її також евакуйовано до медичного закладу, стан її здоров'я задовільний», - уточнив Гуцуляк.

Речник Міноборони також зазначив, що у понеділок російсько-окупаційні війська здійснили 52 обстріли позицій сил АТО, зокрема, із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами. Українські військові 20 разів змушені були відкривати вогонь у відповідь.

 

Порошенко просить Константинополь надати автокефалію українській церкві

Лінія фронту: 28 ворожих обстрілів за день, поранено чотирьох бійців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers