rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Безробіття у США залишається на найнижчому рівні за останніх 17 років

Безробіття у США залишається на найнижчому рівні за останніх 17 років

У п'ятницю Міністерство праці оприлюднило звіт, згідно з яким безробіття у Сполучених Штатах уже шостий місяць поспіль залишається на рівні 4,1%. Це - найнижчий рівень безробіття за останніх 17 років,  передає «Голос Америки».

У березні на 103 тисячі збільшилась кількість робочих місць, тобто, на 175 тисяч менше, ніж на це розраховували. Слід додати, що протягом кількох останніх місяців зареєстровано найбільше зростання кількості нових робочих місць. Помірне збільшення працевлаштування було спричинене втратою 15 тисяч робочих місць у будівництві і 4 400 у роздрібному продажу.

Натомість, збільшилася кількість робочих місць у виробництві, охороні здоров'я, гірничій промисловості та в інших секторах економіки, але зростання відбувалося поволі.

У березні зарплата, в середньому, була на 2,7% вищою, ніж рік тому.

Хоча у березні кількість робочих місць не збільшилася настільки, як на це розраховувалось, американська економіка, за всіма ознаками, здорова.

Вихід економіки з великої рецесії, яка закінчилася у 2009 році, це найбільше її пожвавлення зі середини XIX сторіччя.

 

Трамп хоче підвищити мита на китайські товари майже вдвічі

Президент США Дональд Трамп доручив американському торговому представникові розглянути можливість підвищення мит на товари з КНР. Про це повідомляє АР.

«Президент Дональд Трамп доручив торговому представникові США розглянути можливість запровадження додаткових тарифів на китайські товари на 100 мільярдів доларів», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що до таких дій американський президент вдався після того, коли Пекін оголосив про наміри оподаткувати американські товари на 50 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, напередодні Китай також вимагав від Світової організації торгівлі посередництва у врегулюванні спору зі США через запровадження Вашингтоном митних зборів на імпорт сталі та алюмінію.

 

Автобус зі школярами влетів в естакаду, понад 40 осіб травмовано

Автобус, що перевозив школярів віком 16-18 років, врізався в проліт естакади в штаті Нью-Йорк, в результаті постраждали понад 40 людей. Про це повідомляє ABC News.

За інформацією ЗМІ, інцидент стався ввечері 8 квітня.

«...Автобус перевозив школярів, які повернулися з поїздки в Європу, до торгового центру, де вони повинні були зустрітися з батьками», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, у результаті ДТП постраждали 42 людини зі 44, що були в автобусі.

«...У багатьох серйозні травми», - йдеться у повідомленні.

 

США не заперечують ймовірності дій проти Асада у відповідь на хімічну атаку

Міністр оборони США Джим Маттіс заявив, що Сполучені Штати не виключають військового удару проти Сирії після того, коли президент Трамп заявив на сторінці у Twіtter, що Башар аль-Асад заплатить «високу ціну» за «безглузду хімічну атаку» в суботу. Про це пише «Голос Америки».

«Перше питання, яке ми мусимо розглянути, це те, чому хімічна зброя і далі взагалі використовується, якщо Росія була гарантом того, що Сирія позбудеться всієї хімічної зброї», - сказав Маттіс під час зустрічі в понеділок у Пентагоні з шейхом Катару Тамімом бін Гамадом аль-Тані. Маттіс заявив репортерам, що США «співпрацюють з нашими союзниками і партнерами з НАТО і Катару, а також інших регіонів щодо вивчення цієї справи».

В неділю Білий дім заявив, що Трамп і президент Франції Еммануель Макрон рішуче засудили хімічні атаки в Сирії і висловили думку, що уряд сирійського президента Башара аль-Асада «мусить відповісти за тривалі порушення прав людини». Вони погодились обмінятися інформацією про характер атак і координувати спільну рішучу відповідь», - сказано в заяві Білого дому про телефонну розмову між обома лідерами.

Сирія заперечила застосування хімічної зброї протягом конфлікту, який розпочався у 2011 році, включно з найостаннішою хімічною атакою в суботу в контрольованому повстанцями анклаві в передмісті Дамаска. В результаті атаки загинуло, щонайменше, 40 людей. Росія заявила, що немає доказів, що це Сирія здійснила атаку.

Президент США Дональд Трамп назвав Росію та Іран відповідальними за застосування хімічної зброї в Сирії. В неділю на сторінці у Twitter Трамп заявив: «Президент Росії Путін та Іран відповідальні за підтримку «звіра-Асада».

У понеділок Рада Безпеки ООН зібралася на екстрене засідання через ситуацію в Сирії, де, за численними повідомленнями, режим Асада вкотре застосував хімічну зброю проти цивільних.

 

Американський експерт: «Нові санкції проти Росії нарешті потужні та конкретні»

Колишній координатор політики санкцій Державного департаменту США, провідний експерт «Атлантичної ради» Деніел Фрід, який донедавна критикував санкційну політику нової адміністрації щодо РФ, нарешті визнав її потужною.

Про це він розповів у коментарі у себе на сайті після оприлюднення в п'ятницю Мінфіном США нового пакету санкцій проти російських олігархів.

«Останній пакет санкцій адміністрації Трампа стосовно Росії є конкретним та потужним. Санкції стосуються олігархів, котрі пов'язані з російським президентом Володимиром Путіним, а також компаній, що асоціюються з ними», - наголосив Фрід.

На його переконання, новий санкційний пакет також уникає «помилкових кроків», таких, як спроби обмеження експорту російського газу, що може призвести до посилення розбіжностей США зі союзниками в Європі та Азії.

Він також звернув увагу, що цього разу в списку санкцій опинився наближений до Путіна російський олігарх Ігор Ротенберг, який не був позначений у публічному списку «Кремлівського звіту», оприлюдненому в січні. Це, за словами експерта, свідчить про те, що адміністрація має інший, більш точний список у секретній частині цього звіту.

Водночас, Фрід зауважив, що було б добре, якби адміністрація Білого дому оголосила свою всеосяжну політику стосовно Росії, затверджену президентом Трампом. «Поки що ми не маємо цього, що певною мірою зменшує силу сьогоднішнього рішення (про санкції - ред.)», - підкреслив колишній координатор політики санкцій в Держдепартаменті США.

 

На 50 поверсі Trump Tower сталася пожежа, одна людина загинула

Увечері в суботу, 7 квітня, виникла пожежа в будівлі Trump Tower у Нью-Йорку, в результаті якої одна людина загинула. Про це повідомляє CNN.

Займання почалося у квартирі в житловій зоні на 50-му поверсі. Чоловік, який перебував у квартирі, серйозно постраждав, його доправили в лікарню. Однак, врятувати його не вдалося.

За словами представників пожежної служби, на місці працювали близько 200 пожежників. Причину пожежі поки що не називають.

Також повідомляється, що кількість постраждалих пожежників зросла до чотирьох осіб. Їх привезли в лікарню, загрози їхньому життю немає.

У хмарочосі розташовується офіс компанії Дональда Трампа. В цій будівлі він зі сім'єю жив до переїзду в Білий дім.

 

Поблизу Каліфорнії стався землетрус магнітудою 5,3

Біля узбережжя штату Каліфорнія (США) стався землетрус магнітудою 5,3. Про це повідомляє Геологічна служби США (USGS).

Епіцентр розташований на відстані 29 кілометрів на південний схід від острова Санта-Круз на глибині 9,9 кілометра.

Інформація про можливі жертви та руйнування не надходила.

 

CNN: Трамп готується до допиту в спецпрокурора Мюллера

Президент США Дональд Трамп почав попередню підготовку до можливої розмови зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером. Про це в суботу, 7 квітня, повідомляє CNN із посиланням на джерела в Білому домі.

За даними видання, юрист Трампа активно обговорює, чи варто Трампу йти на розмову з Мюллером, який розслідує ймовірні зв'язки передвиборного штабу чинного президента США з Росією. Поки що, як заявило анонімне джерело, йдеться про початковий етап.

Трамп офіційно ще не повідомляв про свою згоду на зустріч з Мюллером, проте експерти вважають, що інформація про початок підготовки свідчить про відкритість Трампа і його команди до розмови зі спецпрокурором.

Низка близьких до президента США осіб побоюються, що подібна зустріч може згодом спровокувати звинувачення Трампа в обмані. Хоча наразі навіть не визначено, чи буде Трамп, у випадку згоди на спілкування з Мюллером, давати свідчення під присягою.

У середу, 4 квітня, з'явилися відомості про те, що Мюллер, хоча і продовжує розслідування, не вважає Трампа «суб'єктом злочину».

У січні 2018 року Трамп заявив журналістам, що він «чекає з нетерпінням» розмови з Мюллером, наполягаючи на відсутності змови між його штабом і російською стороною. Трамп сказав, що «із задоволенням» поспілкувався б зі спецпрокурором. На початку квітня прес-секретар Білого дому Сара Сандерс згадала, що Трамп, разом зі своєю командою, «приймає рішення» про перспективи цієї зустрічі, а також повторила, що американська адміністрація, як і раніше, дотримується позиції, що «жодної змови не було».

«Moody’s» негативно оцінило план реконструкції аеропорту Чикаго

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers