rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ ЦВК Єгипту оголосила чинного президента переможцем виборів

ЦВК Єгипту оголосила чинного президента переможцем виборів

У понеділок, 2 квітня, ЦВК Єгипту оголосила чинного президента Єгипту Абдель Фатаха аль-Сісі переможцем виборів, на яких він здобув 97% голосів.

Про це повідомляє Reuters.

«У понеділок ЦВК Єгипту оголосила чинного главу Єгипту Абдель Фатаха аль-Сісі переможцем виборів президента. Він переобраний на другий термін, отримавши 97% голосів», - йдеться у повідомленні.

Однак, теперішня явка виборців у 41% стала нижчою за явку під час попередніх президентських виборів у 2014 році.

Зазначається, що перемога Сісі була майже гарантованою заздалегідь після того, коли відомі опозиціонери зупинили свою участь у президентській виборчій кампанії в січні.

Як повідомлялося, вибори президента Єгипту тривали три дні - з 26 до 28 березня.

 

У Франції - «чорний вівторок» через страйк залізничників

У французьких містах, особливо великих, у вівторок на залізничних перонах скупчилися тисячі людей, які не могли потрапити на роботу через страйк залізничників. На автомагістралях також утворилися затори через наплив машин.

Французькі канали інформують, що ситуація погіршується з кожною хвилиною по всій країні, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд буде уважно слідкувати за ситуацією та підтримуватиме діалог і проводитиме консультації», - сказала міністр транспорту Елізабет Борн.

За її словами, представники уряду мають намір зустрітися зі страйкарями в четвер.

Наразі пасажири скаржаться, що навіть ті потяги, які мали бути за оголошеним раніше розкладом, не приїхали.

У столичному регіоні утворилися затори, загальна протяжність яких становить 400 кілометрів.

Попри транспортний колапс, залізничники мають намір продовжувати страйк, поки уряд не відмовиться від реформування залізниці, що передбачає скорочення пільг та введення конкуренції на ринку, де монополією є одна державна компанія. Також профспілки остерігаються, що згодом компанію буде приватизовано.

 

Євросоюз дає €180 мільйонів на термінову допомогу біженцям у Греції

Єврокомісія виділяє 180 млн євро на проекти з термінової підтримки біженців у Греції.

Про це керівна інституція Євросоюзу оголосила у понеділок, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Брюсселі.

«Головна програма має за мету допомогти біженцям розміститися у населених пунктах, поза таборами, та забезпечити людям регулярну допомогу готівковими коштами», - повідомили в Єврокомісії.

З початком запуску програми спільно з Агентством ООН з питань біженців у липні 2017 року в Греції було створено понад 23 тисячі місць для розміщення біженців у населених пунктах. Також більш, ніж 41 тисяча людей користуються створеною системою надання допомоги у вигляді готівки.

Як наголошується, на сьогодні Єврокомісія мобілізувала понад 1,5 млрд євро на підтримку Греції з метою стабілізації гуманітарної ситуації, вирішення проблем міграції та захисту зовнішніх кордонів.

 

Чоловіка британської королеви госпіталізували

Чоловіка королеви Великої Британії, герцога Единбурзького, Філіпа госпіталізували - йому мають провести планову операцію на стегні.

Про це заявили в Букінгемському палаці, - повідомляє Бі-Бі-Сі.

«Його королівську високість герцога Единбурзького сьогодні привезли в лікарню короля Едварда VII в Лондоні для планової операції на стегні, яку проведуть незабаром», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що операція запланована на середу.

Як повідомлялося, 96-річний принц Філіп відійшов від виконання своїх монарших обов'язків у серпні 2017 року. Королева Єлизавета ІІ підтримала рішення чоловіка.

Наразі герцог Единбурзький є покровителем, президентом та членом понад 780 організацій і асоціюватиметься з ними й надалі. У Букінгемському палаці заявляють, що він уже не братиме активну участь у заходах, зокрема, не буде відвідувати прийоми.

 

У Бахрейні знайшли найбільше в історії королівства родовище нафти

У західній частині Бахрейну виявлені багаті поклади нафти та газу, що значно перевищують усі дотеперішні запаси чорного золота й блакитного палива країни.

Про це повідомляє DW.

Влада Бахрейну заявила про виявлення найбагатшого родовища нафти та газу в країні. Повідомлення поширило в неділю, 1 квітня, державне інформаційне агентство королівства BNA. Як стверджується, знайдені запаси вуглеводнів значно перевищують всі нафтогазові родовища, відкриті в країні з 1932 року.

Жодних подробиць щодо обсягів виявлених корисних копалин не розголошується. Зазначається лише, що наявних у родовищі запасів цілком досить для тривалого видобутку.

Бахрейн, на відміну від сусідніх країн Перської затоки, не мав досі значних запасів нафти та газу. Нинішні щоденні обсяги видобутку нафти з єдиного, розташованого на території власне Бахрейну, родовища становлять близько 50 тисяч барелів. Добові обсяги видобутку природного газу на цьому родовищі - близько 28 мільйонів кубічних метрів. Ще 150 тисяч барелів чорного золота щодоби Бахрейн отримує від родовища Абу Сафа, котре ця близькосхідна країна експлуатує разом зі Саудівською Аравією. 80 відсотків надходжень до бюджету Королівство Бахрейн завдячує саме нафті та газу.

 

Президент Латвії затвердив закон про перехід шкіл на державну мову

Президент Латвії Раймонд Вейоніс у понеділок, 2 квітня, затвердив поправки до законів про освіту і про загальну освіту, що передбачають поступовий перехід шкіл на навчання державною мовою.

Про це повідомляє DELFI з посиланням на прес-службу президента.

«Президент Латвії Раймонд Вейоніс 2 квітня проголосив поправки до законів про освіту і про загальну освіту, що передбачають поступовий перехід шкіл на навчання державною мовою», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що навчання в середній школі державною мовою забезпечить рівні можливості всім молодим людям здобути якісну освіту, що і є метою держави.

У прес-службі президента Латвії підкреслили, що у дітей, як і раніше, буде можливість вивчати предмети, пов'язані з національними меншинами, їх ідентичністю та культурою, підтримувати своє коріння і різносторонньо розвивати свою особистість.

 

У Малайзії запроваджують кримінальну відповідальність за фейкові новини

Парламент Малайзії ухвалив закон, який передбачає відповідальність за поширення фейкових новин.

Максимальне покарання - шість років в'язниці і 128 тисяч доларів штрафу, - передає «Радіо Свобода».

Новий закон критикує опозиція, заявляючи, що він порушує принципи свободи слова. Дія документа буде поширюватися на електронні видання і соцмережі, які поширюють «новини, інформацію, дані й відомості, які є частково або повністю брехливими».

У Малайзії незабаром повинні оголосити дату виборів до парламенту - очікується, що вони відбудуться не пізніше, ніж у червні. При цьому дія закону поширюється на порушників і за межами Малайзії, якщо фейки стосуються громадянина країни.

В уряді заявляють, що закон не поставить під загрозу свободу слова в країні, бо розглядом справ за ним буде займатися окремий незалежний суд.

 

У Франції через сходження лавини загинув відомий лікар

У Франції внаслідок сходження лавини в Альпах загинув відомий лікар, одна людина з групи зникла безвісти, троє отримали поранення.

Про це заявили у місцевому відділку жандармерії, повідомляє franceinfo.

«Лижники перебували на гірськолижній трасі, коли сталося сходження лавини. Триває рятувальна операція», - повідомили жандарми.

За їхніми даними, трьох людей госпіталізовано з незначними пораненнями, одна людина досі не знайдена, один чоловік загинув. Ним виявився відомий у Франції лікар, спеціаліст із патології висоти та холоду, керівник Інституту досліджень у гірській медицині в Шамоні 58-річний Еммануель Коші, який неодноразово допомагав рятувати лижників після різноманітних інцидентів.

 

Перший безпілотник «Пошти Росії» врізався в будинок одразу після зльоту

У Бурятії «Пошта Росії» мала намір у понеділок, 2 квітня, доправити першу посилку за допомогою безпілотного літального апарату, проте запуск завершився падінням дрона. Про це повідомляє місцевий телеканал «Аріг Ус».

«В Улан-Уде зірвався перший запуск безпілотника з посилкою «Пошти Росії». У столиці Бурятії 2 квітня планувалася перше у Росії перевезення поштових відправлень безпілотним літальним апаратом (БПЛА). Місцем старту було вибрано майданчик відділення поштового зв'язку у 105-му мікрорайоні. Посилку повинні були відправити до Нижнього Саянтуя, який розташований на відстані 16 км від місця запуску», - йдеться у повідомленні.

Однак, майже одразу після зльоту дрон із двокілограмовим вантажем зазнав аварії. Безпілотник врізався у будинок і розбився вщент. Тепер він навряд чи підлягає відновленню.

Зараз вирішується питання про запуск другого безпілотника.

У церемонії запуску брали участь глава республіки Олексій Циденов та генеральний директор «Пошти Росії» Микола Подгузов.

Як повідомлялося раніше, це перший рейс з доправлення поштового вантажу за допомогою БПЛА в історії «Пошти Росії». Надалі їх планується використовувати для постачання вантажів у важкодоступні райони у регіонах Росії.

Бурятія була вибрана тестовим майданчиком за підсумками робочої зустрічі голови Бурятії Циденова та генерального директора «Пошти Росії» Подгузова, яка відбулася під час інвестиційного форуму в Сочі.

 

У ПАР померла колишня дружина Нельсона Мандели

На 81-му році життя померла Вінні Мадікізела-Мандела - активістка боротьби з апартеїдом і колишня дружина першого чорношкірого президента ПАР Нельсона Мандели.

Про це повідомляє Independent.

«Вінні Мадікізела-Мандела, південноафриканська активістка, що боролася проти апартеїду, і дружина Нельсона Мандели, коли той був ув'язнений на острові Роббен, померла у віці 81 року», - йдеться в повідомленні.

За словами представника сім'ї Мандела Віктора Дламіні, жінка померла уві сні в лікарні Йоганнесбурга, в колі сім'ї і близьких.

Вінні Мандела обіймала низку державних посад, очолювала лігу Африканського національного конгресу жінок, була членом Національного виконавчого комітету АНК. Багато хто називав її «матір'ю нації», противники ж засуджували за співучасть у низці випадків порушення прав людини.

Вона була у шлюбі з Нельсоном Манделою 38 років, у них - дві доньки. Подружжя розлучилося в 1996 році.

Нельсон Мандела помер 5 грудня 2013 року на 96-му році життя.

Прокуратура вимагає поновити справу проти екс-керівництва Румунії

Польська комісія: причиною Смоленської катастрофи став вибух на борту

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers