rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Харчування при аденомі простати

Зайва вага провокує розвиток аденоми, тому харчування при цьому захворюванні має бути збалансованим, багатим на вітаміни, мікроелементи й клітковину.

 

Для зменшення збільшеної тканини залози необхідно вживати велику кількість продуктів, що містять поліненасичені кислоти (лінолеву, альфалінолеву), селен і цинк. У період загострення щоденне споживання цих мікроелементів має сягати 25 мг (за норми 15 мг).

Особливо багато селену й цинку є в морепродуктах: креветках, устрицях, морській капусті, макрелі, оселедцях, скумбрії, сардинах, лососі, тунці та інших. Серед рослинної їжі найбільше цих елементів міститься в усіх бобових культурах, гречаній та вівсяній кашах, у насінні гарбуза й соняшнику, грибах, коренеплодах селери й пастернаку.

Найповніше засвоєння селену відбувається за наявності вітаміну А, тому рибу, овочі й каші треба вживати з оліями: гарбузовою, соняшниковою чи оливковою.

Клітковина є незамінним складником правильного харчування. Вона сприяє поліпшенню роботи кровоносної системи, знижує рівень холестерину, запобігає закрепам, які можуть провокувати утруднене сечовипускання й застій сечі. У раціоні має бути достатня кількість сезонних овочів та фруктів, а також - зеленина.

Небезпечні та шкідливі продукти при аденомі простати

Позаяк аденома простати є доброякісним утворенням, під час її лікування з раціону потрібно повністю вилучити жирні сорти м'яса, прянощі, гострі спеції, промислового виробництва, соуси й консерви, копченості, смажену їжу, алкоголь, газовані напої, міцну каву та чай. У період медикаментозного лікування загострення хвороби необхідно зменшити навантаження на сечовидільну систему, тому треба уникати вживання на ніч багато рідини, особливо сечогінних засобів (відвар шипшини, зелений чай).

Також треба обмежити споживання солі, яка затримує в організмі зайву воду й призводить до набряклості, підвищення кров'яного тиску і, як наслідок, до звуження судин. А це спричиняє застій крові у малому тазі та сечі - у сечовому міхурі.

 

Джерело: «Академія здоров'я»

 

11 способів вдосконалити навички стрільби з гвинтівки

11 способів висушити взуття у поході

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers