rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Українка створює «вишиванки-абаї» для мешканок Саудівської Аравії

Франківчанка Христина Амірза, яка вже десять років проживає в Саудівській Аравії, одягає її мешканок у власні дизайнерські «вишиванки-абаї» - українські народні сукні за фасоном традиційного одягу мусульманок.

Це вбрання саудівські жінки одягають поверх одягу, коли виходять на вулицю,  повідомляє Gazeta.ua.

  Title

«Після переїзду отримала дозвіл на проживання для возз'єднання сім'ї. Працювати не маю права. Було дуже важко постійно сидіти вдома без друзів. Часто помічала навіть місцевих жінок, у яких депресія, - розповідає Христина. - Щоб відволіктися, вирішила оздобити та пошити для себе абаю. Місцеві - дуже незручні, пошиті зі синтетики. Через спеку за кілька хвилин весь одяг стає мокрим».

За словами українки, на творчість надихнув бум вишиванок в Україні.

«Наші сукні - довгі та лляні, добре носяться у спеку. Вигадала дизайн і відшила невелику партію. Зробила їх більш схожими на традиційний одяг - абаї - який за фасоном нагадує халат. Так їх зручніше одягти поверх одягу. Спочатку продавала сусідам і друзям. Потім взяла участь у місцевому ярмарку. Багато жінок почали цікавитися і робити замовлення. Мене почали запрошувати на різні фестивалі. З'явилися клієнти з різних міст та столиці», - додала вона.

Також жінка зазначила, що вишиванки для мусульманок шиють в українському ательє.

«В Саудівській Аравії іноземцям не можна відкривати власну справу. Лише, якщо є партнер з місцевих мешканців. Але досі не зустріла тут людину, якій змогла б довіритися. Також тут немає професійних швачок. Жінки більше займаються родиною і живуть за кошти чоловіків», - додала вона.

Фото надані Христиною Амірзою

Джерело: Gazeta.ua

Щасливий квиток у теплі краї: як франківський акушер-гінеколог відкрив для себе Азію

Історик Вахтанг Кіпіані у Флориді

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers