rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 5 місць світу, які варто відвідати, допоки їх не зруйнував клімат

Ось п'ять знакових пам'яток, які варто відвідати, бо у перспективі людство може їх втратити. Про це йдеться у новій доповіді ЮНЕСКО.

Галапагоські острови, Еквадор

Архіпелаг біля берегів Еквадору - батьківщина багатьох видів тварин, зокрема, черепах, морських ігуан, морських левів і навіть пінгвінів!

 

Title
 

 

На жаль, погодні умови, відомі як Ель-Ніньйо (коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що має помітний вплив на клімат), порушують їхню життєдіяльність.

«Ель-Ніньйо впливає на всю харчову мережу, знижує доступність фітопланктону та сповільнює ріст водоростей, змушуючи невеликих риб і безхребетних мігрувати», - йдеться в доповіді ООН.

Саме після відвідин Галапагоських островів Чарльз Дарвін почав озвучувати свою теорію природного відбору, що назавжди змінила наш погляд на світ природи.

Острови є не лише мальовничим місцем відпочинку, вони - частина важливої і крихкої екосистеми.

Єллоустонський національний парк, США

Це - перший національний парк у світі. Рішення про його заснування підписав американський президент Уліс Грант у 1872 році.

 

Title
 

 

Люди з усього світу приїжджають, щоб побачити приголомшливі пейзажі Єллоустона, помилуватися його гейзерами та побачити зубрів і лосів у природному середовищі.

На жаль, згідно з доповіддю ООН, Єллоустонський парк - свічка, яка горить з обох кінців.

З одного боку, через потепління температури коротшими стають зими, а це означає, що випадає менше снігу для поповнення води в річках, озерах та болотах.

З іншого - тривалий пожежонебезпечний період протягом літніх місяців.

Яскраві ліси Єллоустона можуть замінити сухі чагарники.

Статуя Свободи, США

Для багатьох поколінь іммігрантів вона була маяком надії.

 

Title
 

 

Зараз гігантський мідний символ Америки - у серйозній небезпеці. «Через підвищення рівня моря та вкрай низьку висоту острова бурі часто завдають шкоди статуї Свободи», - йдеться в доповіді.

Стоунхендж, Великобританія

Він був побудований тисячі років тому. Деякі з його каменів були переміщені на 200 миль тоді, коли колесо ще навіть не винайшли.

 

Title

 

Щороку сюди приїжджають понад 1 мільйон відвідувачів, щоб побачити цю кам'яну загадку - Стоунхендж.

Зміна клімату в поєднанні з насиченістю туристичного пішохідного руху може поставити під загрозу структурну цілісність найвідомішого стародавнього пам'ятника у світі.

«Занепокоєння щодо Стоунхенджа зумовлене і тим, що збільшується кількість опадів та повеней, що можуть призвести до його пошкодження через яроутворення і більш вологі умови», - йдеться у доповіді ООН.

Венеція, Італія

Це місто тоне вже давно, але підвищення рівня моря може втопити його ще швидше.

 

Title
 

 

«Повінь, а особливо високі припливи та шторми завжди були проблемою для Венеції. Але тепер, коли рівень моря підвищується, проблема стає значно серйознішою», - йдеться в доповіді.

Повінь у Венеції може призвести до пошкодження будівель, як це було у 1966 році, тож шлюзи повинні залишатися закритими якнайдовше, а це може призвести до погіршення стану води.

Венеція є одним з найпопулярніших у світі туристичних напрямків, і місто багато в чому залежить від туристів.

Якщо туристи перестануть приїжджати у Венецію через пошкодження будівель або нестабільні конструкції, це матиме негативний вплив на економіку міста.

Джерело: «В світі»

10 захоплюючих таємниць, які не поспішає відкривати давня Галісія

Тераси Львова, де можна не лише смачно поїсти, але й побачити Львів згори

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers