rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В Іллінойсі назріла необхідність законодавчо врегулювати діяльність спеціалістів із заповнення податкових декларацій

В Іллінойсі існує гостра необхідність встановити мінімальні базові стандарти для спеціалістів із заповнення податкових декларацій, аби захистити платників податків. Про це йдеться у доповіді «Standing Up for Taxpayers», яку підготував Центр економічного прогресу (CEP).

Наразі єдиною вимогою для фізичних осіб, які готують податкові декларації для повернення податків в Іллінойсі, є наявність чинного ідентифікаційного номера платника податків (PTIN). Особи, які заповнюють податкові декларації для інших осіб і мають статус сертифікованих аудиторів, зареєстрованих агентів, що презентують інтереси платників податків або адвокатів із питань оподаткування, складають лише 40% власників PTIN. Натомість, 60% власників PTIN не мають такого сертифікату та не підпадають під дію норм визначення рівня кваліфікації. Саме з невідповідністю стандартам були пов'язані як навмисні, так і випадкові помилки, яких припустилися спеціалісти із заповнення податкових декларацій. Це безпосередньо впливає на платників податків, оскільки вони стають жертвами неправильно заповнених податкових декларацій, і, як наслідок, не можуть претендувати на повернення податків.  

Особливо уразливими є малозабезпечені сім'ї, які можуть претендувати на Earned Income Tax Credit (EITC), суму, що підлягає відшкодуванню, для працівників з низькооплачуваною роботою. Їхню інформацію про податкові декларації використовують для отримання більших податкових відшкодувань, а з платників податків стягують необґрунтовано високу плату (до 400 доларів). Доповідь містить інформацію про випадки шахрайства. На думку авторів доповіді, більшою проблемою є відсутність необхідних стандартів та компетентності у цьому секторі. Багато чесних, але погано поінформованих спеціалістів із заповнення податкових декларацій припускаються випадкових помилок про прибутки клієнтів, наприклад, завищують дохід або неправильно заповнюють заявки на надання податкових пільг.

«Відсутність базових стандартів для спеціалістів із заповнення податкових декларацій залишається серйозною проблемою для платників податків. Відповідне законодавство необхідне у штаті Іллінойс, щоб забезпечити компетентність таких спеціалістів та надання платникам податків інформації, яка їм потрібна, щоб звернутися по допомогу до фахових спеціалістів», - заявив David Marzahl, президент та генеральний директор Центру економічного прогресу.

80% споживачів підтримують як обов'язкове ліцензування, так і обов'язкові перевірки компетентності спеціалістів із заповнення податкових декларацій. Іллінойс має можливість використати вже існуючі моделі. Model Tax Preparer Regulation Act, запроваджений National Consumer Law Center, об'єднує важливі вимоги, які допоможуть розробити відповідний законопроект про мінімальні стандарти, зокрема:

  • діяльність установи у штаті, яка реєструватиме спеціалістів із заповнення податкових декларацій та збиратиме плату;
  • тест на компетентність для таких спеціалістів;
  • постійна відповідність стандартам.

У CEP попросили громадських організаторів та стратегічних партнерів, а також 10 кандидатів на посаду генерального прокурора штату та вісьмох  кандидатів на посаду губернатора надати до доповіді власні коментарі. Одинадцять опитаних осіб змогли прокоментувати у визначений термін, і значною мірою підтримали посилення контролю за спеціалістами із заповнення податкових декларацій та необхідність розробки відповідного законодавства у штаті.

«Однак, враховуючи попередні зловживання спеціалістів при заповненні заявок на повернення податків, ми погоджуємося з Центром економічного прогресу в тому, що існує потреба у суворих базових стандартах для таких спеціалістів та захисті платників податків від малоінформованих спеціалістів та шахраїв», - зауважила Dory Rand, президент Woodstock Institute. Це - неприбуткова організація, яка займається дослідницькою та просвітницькою діяльністю у Чикаго, а також питаннями фінансового капіталу.

Більшість споживачів вважають, що їхні спеціалісти із заповнення податкових декларацій отримали ліцензію, хоча це, як правило, не так. Сьогодні платники податків можуть почувати себе комфортно, знаючи, що CEP, як організація Volunteer Income Tax Assistance (VITA), налічує 800 висококваліфікованих сертифікованих фахівців, які щороку заповнюють 20 000 податкових декларацій. CEP також пропонує допомогу при вирішенні податкових спорів із IRS та Департаментом доходів. Для осіб, які не можуть претендувати на послуги CEP, рекомендовано відвідати веб-сайт IRS https://irs.treasury.gov/rpo/rpo.jsf. Тут вони можуть знайти спеціалістів із заповнення податкових декларацій, які сертифіковані як CPA, податкові адвокати або зареєстровані агенти, що презентують інтереси платників податків, та відповідають вимогам IRS's Annual Filing Season Program.

«Час, коли необхідно сплачувати податки, є надзвичайно важливим для фінансової безпеки сімей Іллінойсу, оскільки якщо спеціалісти із заповнення податкових декларацій припустяться помилки, то розплачуватися доведеться мешканцям Іллінойсу», - вважає Jody Blaylock, старший співробітник із питань політики у «Heartland Alliance». «Ми повинні гарантувати, що всі спеціалісти із заповнення податкових декларацій надають якісні послуги, аби менша кількість сімей мала справу з помилками в їхніх податкових деклараціях, які надто дорого коштують».

Повний текст доповіді можна прочитати тут: http://www.econo­mic­progress.org/content/stan­ding-tax­payers.

«Центр економічного прогресу (CEP) є незалежною некомерційною організацією і не підтримує жодних кандидатів на державні посади. CEP допомагає малозабезпеченим сім'ям, у яких члени сім'ї працюють, і надає їм надійні податкові та фінансові послуги. Все, що ми робимо - від безпосереднього обслуговування до інформаційної підтримки державної політики - покращує фінансову стабільність тих, для кого ми працюємо. Все, що ми робимо, стало можливим і покращилось завдяки нашим волонтерам», - йдеться у прес-релізі організації.

 

Більшість американців вірять, що США керує «таємний уряд»

В Остіні стався вибух, є постраждалі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers