rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Apple проведе зустріч зі школярами в одній зі шкіл Чикаго

Компанія Apple, ймовірно, презентує нові продукти в одній з чиказьких шкіл. Подія відбудеться 27 березня, о 10 годині, у Lane Tech College Prep High School у Чикаго. Цілком імовірно, що подія, яку анонсувала Apple, стосуватиметься освіти.

Можливо, це означатиме, що нові дешеві ноутбуки MacBook (поширюються чутки, що компанія планує модернізувати MacBook Air) або нові iPads чиказькі школярі зможуть використовувати замість ноутбуків. Школярі середніх шкіл у США постійно використовують Chromebook, надзвичайно доступні ноутбуки з операційною системою Google Chrome, які часто надають самі школи.

Минулого року Microsoft намагалася завоювати частину ринку за допомогою заходів, орієнтованих на школярів, та випуску ноутбука Surface. Але він усе ще коштує значно більше, ніж більшість Chromebook.

Наразі невідомо, чи планує Apple зайти на цей ринок з новим продуктом, чи обслуговувати його із iPads.

Раніше компанія Apple співпрацювала з Chicago public school, четвертим за величиною у США шкільним округом із приблизно 400 000 учнів. У грудні компанія оголосила, що школярі СPS зможуть незабаром відвідувати уроки з кодування за підтримки Apple.

 

Чиказькі школярі долучилися до страйку з вимогою зупинити насильство із застосуванням вогнепальної зброї

Тисячі чиказьких школярів взяли участь у шкільному страйку. Вони закликали до негайних дій, щоб запобігти насильству із застосуванням вогнепальної зброї. Захід проходив на території Іллінойсу минулої середи.

Саме тоді минув місяць від трагічних подій, які сталися у середній школі у Parkland (штат Florida). Тоді було застрелено 17 людей та кілька поранено.

Школярі на території всього штату та Чикаго вийшли на 17 хвилин за межі школи о 10 годині. Кожна хвилина символізувала кожну з жертв, загиблих у середній школі Marjory Stoneman Douglas.

Протягом останніх кількох тижнів після масової стрілянини у Флориді школярі з усього Чикаго і передмість приєдналися до руху, вимогою якого є реформування законопроекту про зброю на федеральному рівні та рівні штату.

«Мета заходу, в якому взяли участь і чиказькі школярі, - надихнути молодь на зміни, дати їй можливість висловитися, а також висловити своє розчарування з приводу бездіяльності влади», - кажуть організатори.

Ця подія також викликала питання у керівництва шкіл стосовно того, як ставитися до такої форми протесту. Відтак, кожен район по-своєму долучався до протестного руху. Освітянські чиновники зазначають, що вони буквально балансували між заохоченням школярів до участі у громадській акції та безпекою своїх учнів.

Очільник Chicago Public Schools заявив, що вчителі наголошують на важливості протесту і називають його критичним моментом для країни. Школярів CPS, які вирішили взяти участь в акції, не каратимуть, - запевняють чиновники.

Протест відбувся лише через день після того, коли губернатор Bruce Rauner наклав вето на законопроект про обов'язкове ліцензування продавців зброї у штаті Іллінойс.

 

Чикаго відсвяткувало День святого Патрика

Протягом останніх 65 років Чикаго розпочинає святкування Дня святого Патрика парадом та фарбуванням річки Чикаго у зелений колір. Цей рік не був винятком.

У суботу організатори розширили річку, забарвивши одну з її частин на захід від State Street у зелений колір, завдяки чому сотні глядачів змогли спостерігати за фарбуванням річки. Про це повідомила прес-секретар оргкомітету свята Sally Daly.

Починаючи з 9 год. ранку, члени Chicago Journeymen Plumbers Local Union 130 почали скидати близько 40 фунтів екологічно чистого рослинного барвника у річку, щоб забарвити воду у зелений колір, - розповіла Daly.

Формула порошку залишається таємницею з моменту її створення. «Plumbers Local 130 вважають, що ніхто не фарбує річку краще, ніж це роблять вони», - каже речниця.

Порошок насправді - не зелений; його оригінальний колір - насичено-червонуватий, і, як стверджує Daly, нагадує запах паприки. Цей червоний порошок, коли потрапляє у воду, забарвлює її у смарагдово-зелений колір.

Такий колір тримається близько п'яти годин. На цю атракцію щороку з нетерпінням чекають сотні тисяч людей.

«Ви відчуваєте хвилювання у повітрі, це сигналізує про початок свята», - додала Daly.

Ближче до полудня розпочався Downtown Chicago Parade, в якому взяли участь близько 122 учасників.

Daly запевняє, що туристи спеціально приїжджають у Чикаго, оскільки Місто вітрів є домівкою для одного з найбільших свят у країні - Дня святого Патрика.

 

Мер Чикаго та представники американських авіаліній підписали угоду вартістю понад $8,5 млрд

Мер Чикаго Rahm Emanuel й американські авіакомпанії оголосили про підписання угоди. Таким чином авіакомпанії схвалили капітальний ремонт міжнародного аеропорту O'Hare вартістю $8,5 млрд.

Спочатку авіакомпанія «American Airlines» виступила проти плану розширення, який був презентований у березні. Компанія стверджувала, що пропозиція містила «таємне положення, додане в останню хвилину», яке мало надати «United Airlines» додаткові зони очікування для пасажирів.

«American Airlines» заявила після того, коли був оголошений початковий план, що не зможе підписати договір про оренду, і вимагала будівництва трьох додаткових таких зон. Але угода, оголошена у четвер, передбачає однакову кількість зон очікування для кожної авіакомпанії. Крім того, місто зобов'язалося активізувати будівництво трьох зон очікування загального користування для всіх перевізників, повідомляють у чиказькій мерії.

«Ця угода є переломним моментом для Чикаго. Це означає, що ми створимо десятки тисяч робочих місць для кожної частини Чикаго, отримаємо мільярди доларів на економічний розвиток і посилимо нашу міську економіку для майбутніх поколінь», - зауважив Emanuel.

Запропонований план буде першим великим проектом капітальної реконструкції аеропорту за останніх понад 25 років і, водночас, найбільшим в історії аеропорту.

Якщо угоду буде схвалено, термінал 2, який працює вже 55 років, буде зруйновано. Відтак, буде звільнено місце для нового терміналу «O'Hare Global Terminal».

«Це спростило би процедуру проходження розмитнення та оформлення імміграційних документів», - додав Emanuel. Будівництво нового терміналу дозволило б також розширити вестибюлі аеропорту та зали очікування, а також приймати більші літаки на міжнародних рейсах.

Термінали 1 і 3 також будуть реконструйовані, - повідомляють чиновники. Термінал 5 буде оновлено та розширено. Загалом, реконструкція дозволить збільшити пропускну спроможність аеропорту на 25%, а також збільшити площу терміналів з 5,5 до 8,9 млн квадратних футів.

План також передбачає вдосконалення системи передпосадкового огляду авіапасажирів, щоб зменшити час очікування. Запрацюють також три нові багажні системи, а також нові технології самообслуговування. «Відтак, процес реєстрації стане швидшим та простішим», - вважає Emanuel.

Угода з авіакомпаніями буде підписана, коли у травні мине термін 35-річної оренди. Emanuel прагнув скористатися цим моментом, щоб отримати більшу плату від перевізників, які, своєю чергою, фінансували би проект і заплатили б за будівництво. Проект буде реалізовано без використання коштів платників податків.

Загалом, за прогнозами, розширення аеропорту триватиме 8 років і створить 60 000 робочих місць.

Попри два тижні опору цій ідеї, врешті-решт «American Airlines» заявила, що план дозволить компанії «продовжувати вкладати кошти і розвиватися у місті Чикаго».

«Ми рішуче підтримуємо цю угоду, тому що вона - найкраща для Чикаго, наших 9 300 членів команди у Чикаго та наших клієнтів, - зауважив Doug Parker, генеральний директор «American Airlines». - Ми з нетерпінням чекаємо на те, що O'Hare швидкими темпами розвиватиметься протягом наступних років».

Більшість американців вірять, що США керує «таємний уряд»

В Остіні стався вибух, є постраждалі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers