rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У ЗМІ перед праймеріз з’явилася інформація про офшори Pritzker

Chicago Tribune опублікувала розслідування про офшори мільярдера та венчурного бізнесмена J. B. Pritzker. Журналісти видання викрили мережу з іноземних компаній та довірених осіб, зареєстрованих на його ім'я.

Статтю було опубліковано за тиждень до праймеріз, під час яких, зокрема, обирали і губернатора Іллінойсу. Pritzker був одним з кандидатів на посаду губернатора.

Він самостійно профінансував свою передвиборчу кампанію, виділивши понад $63 млн на її потреби. Його багатство постійно перебувало під пильною увагою громадськості. Pritzker є п'ятим у рейтингу найбагатших мешканців Іллінойсу. Він оприлюднив свою податкову декларацію, яка складалася лише з двох сторінок. У коментарі Tribune це підкреслив також чинний губернатор Bruce Rauner.

Використання сім'єю Pritzker офшорних банківських послуг як способу уникнути сплати податків засудили як демократи, так і республіканці.

Pritzker неодноразово заявляв, що підставні компанії, які мають його прізвище, були створені його дідусем Abram Pritzker у 1960-х роках. Проте, Tribune виявила кілька компаній, створених у період із 2008 до 2011 років, які повністю належали J. B. Pritzker, його братові та діловому партнерові Anthony Pritzker або «іншим близьким партнерам», зокрема, працівникам, зареєстрованим у компаніях.

Організації, 18 з яких розташовані на Багамах, згідно з дослідженням газети, мають назви (які вони іноді ділять спільно з іншими підставними компаніями), нібито, пов'язані з сім'єю Pritzker. За даними газети, комісія з питань цінних паперів та біржових операцій повідомила, що компанія Cheyenne Capital Holdings Ltd, пов'язана з Pritzker та зареєстрована в Нассау, має вражаючу подібність з компанією Cheyenne Trust, яка зареєстрована як холдинг у корпорації Hyatt Hotels Corporation.

Кілька інших назв, зареєстрованих багамським урядом, подібні до тих фірм, що раніше зберігали та продавали акції Hyatt, серед яких Nikopol, Alushta, Izyum та Evpatoria. Усі ці назви, водночас, є назвами міст України, де предки Pritzker жили наприкінці ХІХ сторіччя, до імміграції у США.

«Протягом усієї цієї кампанії J. B. був прозорим у всьому, що стосується його фінансів. Сьогоднішня стаття лише підтверджує те, про що він завжди казав», - заявила Galia Slayen, прес-секретар Pritzker у коментарі Chicago Tribune.

«По-перше, покоління тому сім'я J. B. створила офшорні трасти, J. B. не керує ними та не контролює їх. По-друге, як уточнює Tribune, будь-які кошти, отримані від цих трастів, спрямовуються на благодійність. J. B. ніколи не отримував особисту виплату з будь-якого трасту, розташованого в офшорах. Нарешті, у «Statement of Economic Interest» J. B. перерахував активи, які належать не тільки J. B. особисто, але й трастам та Pritzker Family Foundation. За шість днів до праймеріз J. B. заряджається підтримкою, яку він отримав у штаті, і готовий перемогти Bruce Rauner у листопаді».

У статті Tribune також йдеться про ще двох кандидатів на посаду губернатора, які мають офшори: Rauner, який критикує Pritzker за його офшорну готівку, а також демократ Chris Kennedy, який згадав про «Anchorage offshore fund» у своєму «Statement of Economic Interest».

У своєму виступі минулої середи Kennedy зауважив, мовляв, Pritzker «довів, що він постійно займається податковим шахрайством».

«J. B. Pritzker вважає, що правила його не стосуються, оскільки він - мільярдер, - заявив Kennedy. - Справжнє обличчя J. B. Pritzker було повністю відображене у цій кампанії. Його справжнє обличчя - це брехня, шахрайство і використання своїх грошей, щоб спробувати купити результати виборів. Виборці штату Іллінойс не підтримають його наступного вівторка».

Тим часом Rauner також заявив, що Pritzker «хоче збільшити податки для працюючих сімей Іллінойсу, але сам ухиляється від сплати податків».

«Стаття Chicago Tribune показує, що J. B. Pritzker не можна довіряти. Він буде обманювати систему на свою користь і змусить працюючих мешканців штату Іллінойс оплачувати рахунки», - зазначив Rauner.

У Tribune повідомили, що отримали записи про офшорні компанії Pritzker після співпраці з International Consortium of Investigative Journalists, завдяки якій отримали доступ до «Paradise Papers». Ця база містить мільйони фінансових документів, що стосуються офшорних рахунків, які вперше було викрито у 2017 році.

Статки Pritzker оцінюють приблизно в $3,5 млрд. Представники виборчого штабу Pritzker підтвердили цю цифру. Його статки неможливо визначити точніше без повної податкової декларації і відсутніх у ній активів його іноземних компаній.

 

Більшість американців вірять, що США керує «таємний уряд»

В Остіні стався вибух, є постраждалі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers