rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Аваков обговорив з послом Італії справу нацгвардійця Марківа

Аваков обговорив з послом Італії справу нацгвардійця Марківа

Глава МВС Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з послом Італії Давіде Ла Чечілія вкотре наголосив, що військовослужбовець Нацгвардії Віталій Марків не причетний до смерті італійського фотографа Андреа Рокеллі.

Про це інформує прес-служба МВС.

«Арсен Аваков і Давіде ла Чечілія обговорили факт завершення досудового розслідування у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Аваков наголосив, що український солдат Віталій Марків не має жодної причетності до трагічної смерті італійського фоторепортера Андреа Роккеллі. Також міністр нагадав, що італійська сторона так і не відгукнулася на пропозицію про створення спільної слідчої групи з метою ефективнішої взаємодії у зборі необхідних доказових матеріалів, пошуку і допиті свідків», - йдеться у повідомленні.

Міністр додав, що управління СБУ в Донецькій області продовжує розслідувати обставини смерті Роккеллі та Міронова, які загинули 24 травня 2014 року в Андріївці, що неподалік від Слов'янська.

Нагадаємо, 24 травня 2014 року в районі села Андріївка, поблизу окупованого на той час Слов'янська, Донецької області, під мінометний вогонь потрапила група іноземних журналістів. Італійський фоторепортер Андреа Роккеллі і його перекладач загинули.

Поліція Італії 30 червня 2017 року заарештувала бійця Нацгвардії Віталія Марківа за обвинуваченням в умисному вбивстві Роккеллі. Водночас, за даними українського слідства, загибель журналіста і його перекладача сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. Генеральна прокуратура України також повідомила, що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

 

На Донеччині випав «помаранчевий» сніг

«Помаранчевий» сніг, який випав 18 березня на деяких територіях Донеччини та Луганщини (і неабияк налякав місцевих мешканців), був змішаний зі звичайним піском. До таких висновків дійшли фахівці Державної установи «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України». Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«18 березня в Станично-Луганському районі випав сніг незвичайного кольору, від бежевого до темно-коричневого, що спричинило неабияку паніку серед місцевого населення і стало підставою для пропагандистських інсинуацій окупантів. Насправді ці домішки були принесені сильними вітрами, що спостерігалися напередодні в даному регіоні», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що подібне явище одночасно спостерігалося в Алчевську, Горлівці, Красному Лучі, Стаханові, Щасті, Краснодоні, а також в Міллеровому й Ростові-на-Дону в РФ.

Люди почали відразу висувати різноманітні гіпотези походження кольорових опадів. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях бойовики поширили інформацію, що «американським безпілотником, нібито, було розпилено хімікати».

 

НАБУ і ГПУ прослуховували кабінет Холодницького

НАБУ і Генпрокуратура кілька тижнів прослуховували кабінет антикорупційного прокурора Назара Холодницького. Про це повідомляє «Українська Правда».

Кілька тижнів у кабінеті Холодницького працювала прихована записувальна апаратура, яка була прикріплена на великий акваріум біля столу прокурора.

Як вдалося з'ясувати УП, приблизно місяць тому детективи НАБУ звернулись до ГПУ з проханням відкрити провадження на антикорупційного прокурора Назара Холодницького, а Генпрокурор дав на це згоду.

За якою саме статтею було відкрито провадження і взято санкцію суду на прослуховування, наразі з'ясувати не вдалося.

Проте, від співрозмовників в ГПУ «Українській правді» стало відомо, що процесуальне керівництво у ньому здійснює Володимир Гуцуляк.

Гуцуляка називають керівником так званого «департаменту Кононенка-Грановського», який у ГПУ, нібито, займається всіма чутливими для влади питаннями.

Саме в цьому департаменті під керівництвом Гуцуляка працював одіозний екс-прокурор Дмитро Сус, який влітку 2016-го засвітився в гучному скандалі між ГПУ та НАБУ.

У розпал конфлікту слідчо-оперативна група на чолі з ним приходила з обшуками до НАБУ, а стеження за самим слідчим призвело до фізичної сутички між працівниками двох силових структур.

Саме за погодження керівника цього ж «департаменту» у кабінеті Холодницького НАБУ встановило «жучки».

«Справа справді наша. Веде її Гуцуляк. Але «прослушка» НАБУ», - розповів співрозмовник у ГПУ.

З неофіційних джерел в силових органах УП стало відомо, що «жучки» у кабінеті керівника САП провисіли, щонайменше, кілька тижнів.

Щоправда, як переконують співрозмовники УП, нічого кримінального зафіксувати не вдалося.

 

Підприємства Фірташа «забули» сплатити податки на 500 мільйонів гривень

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури розслідує кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків низкою підприємств, які підконтрольні бізнесмену Дмитрові Фірташу.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Протягом 2015-2017 років членами організованого злочинного угруповання з метою ухилення від сплати податків низкою підконтрольних українському олігарху Д. Фірташу, підприємств, а саме: ПРАТ «Сєверодонецьке об'єднання «Азот»«, ПАТ «Азот», ПАТ «Рівнеазот», ДП «Хімік» ПАТ «Азот» та іншими, які входять до бізнес-групи «Group DF», організовано діяльність низки фіктивних підприємств та підконтрольних страхових компаній», - зазначила Сарган.

За її словами, з метою виведення коштів у тіньовий сектор економіки протягом 2015-2017 років між вищезазначеними підприємствами та страховими компаніями ПРАТ «СК «Саламандра-Україна», ПРАТ «СК «Дім страхування» та ін., що входять у бізнес-групу «Group DF», укладено договори страхування, на підставі яких страховим компаніям перераховано фіктивні страхові внески. Тобто, застраховано завідомо непотрібні страхові випадки, які фактично не настали і не мали настати, про що достовірно було відомо членам злочинного угруповання.

Надалі виведення цих коштів здійснювалось шляхом страхування цими ж підконтрольними страховими компаніями фіктивних кредитних договорів і договорів купівлі-продажу «сміттєвих» цінних паперів інших фіктивних підприємств та «підставних» фізичних осіб, - зауважила речниця генпрокурора.

«Страховими компаніями здійснювалось страхування ризиків у випадку неповернення кредитів, які видані фінансовою компанією на адресу фіктивних підприємств та підставних осіб. Такі кредити не планувалися до повернення, про що заздалегідь було відомо членам злочинного угруповання. Після прогнозованого неповернення цих кредитів страхові компанії здійснювали повне відшкодування таких фіктивних ризиків фінансовій компанії з подальшим виведенням готівки через банківські установи», - поінформувала Сарган.

За даними правоохоронців, готівкові кошти, отримані в результаті злочинної діяльності, скеровувалися підприємствам реального сектора економіки. Орієнтована сума ухилення від сплати податків перевищує 500 млн грн.

Сарган додала, що 19 березня були проведені санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях підприємств реального сектору економіки та торгівців цінними паперами, які причетні до вчинення злочинів.

 

На Львівщині врятували від загибелі понад 50 лелек

Рятувальники ДСНС разом із місцевими мешканцями облаштували «стоянку» для лелек у Мостиському районі, на Львівщині.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник обласного управління ДСНС Віталій Туровцев.

«Напередодні під вечір до рятувальників надійшло повідомлення, що в полі, між селами Годині та Волиця, Мостиського району, перебувають близько 50 лелек. Птахи через складні погодні умови потребували допомоги. Рятувальники разом з місцевими мешканцями облаштували місце для перебування лелек, поклали туди сіна та забезпечили птахів кормом», - зазначив Туровцев.

За його словами, до акції порятунку пернатих долучилися місцеві мешканці.

Рятувальники просять громадян повідомляти їм чи органам місцевого самоврядування про місця розміщення груп птахів та в міру сил допомагати їм вижити у несприятливих погодних умовах.

 

«Вбивчі лавини»: туристів просять утриматись від походів у Карпати

У гірських районах Івано-Франківської області середній покров снігу сягає 2 м. Людей просять утриматись від походів у гори.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник відділу Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Тетяна Атаманюк.

«Середній покров снігу в Карпатах сягає двох метрів. Лавинна небезпека зберігається, тому людям варто утриматись від походів на Чорногірський хребет та Горгани найближчими днями», - повідомила Атаманюк.

За її інформацією, в Карпатах мороз сягає до 15 градусів. Потепління слід очікувати не раніше, ніж 24 березня.

Раніше в Карпатах, в районі гори Піп Іван, Рахівського району, Закарпатської області, що на межі з Івано-Франківською областю, заблукало троє туристів. Одного з них івано-франківські рятувальники відшукали 19 березня, другий самостійно вийшов до населеного пункту Шибене, Верховинського району, Івано-Франківської області. Третій турист загинув через серцевий напад, його тіло шукають.

 

«Мрія» здійснила перший політ після ремонту та модернізації

Український літак Ан-225 «Мрія» здійснив перший політ після ремонту і модернізації.

Про це повідомляє ТСН.

Пілоти підняли «Мрію» на висоту близько 12 км, де провели тестування нового навігаційного обладнання.

«Наші конструктори впровадили ще одну серію доробок у частині авіоніки, така модернізація триває безперервно», - пояснив директор авіакомпанії «Авіалінії Антонова» Михайло Харченко.

Після двогодинного польоту «Мрія» повернулась на аеродром у Гостомелі.

«Політ пройшов дуже добре, обладнання працює просто чудово. Дивно, літак не літав півтора року, але він хоч сьогодні готовий до комерційного рейсу», - розповів командир екіпажу Дмитро Антонов.

Нагадаємо, зараз літак готують до виконання комерційних рейсів в Азію вже на початку квітня.

 

«Кіборги» зібрали аншлаг у Брюсселі

У Брюсселі пройшов прем'єрний показ художнього фільму «Кіборги. Герої не вмирають».

Прем'єра, яка зібрала повну залу глядачів у кінотеатрі в центрі бельгійської столиці, відбулася за підтримки Європарламенту та Представництва України при ЄС, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це розповідь про те, що зараз в Україні народжується нова політична нація. Як би це не звучало пафосно у мирному житті, але там, на фронті, всі ці питання - як ми живемо, як плануємо жити, що ми захищаємо, хто поруч - вони набувають іншого емоційного змісту», - розповів про ідею «Кіборгів» режисер стрічки Ахтем Сеїтаблаєв.

Як наголосив режисер, показ фільму у багатьох країнах світу також має за мету допомогти міжнародній спільноті чітко зрозуміти, що Україна сьогодні перебуває в авангарді захисту європейських цінностей, включаючи право на власну свободу.

Сеїтаблаєв нагадав, що покази «Кіборгів» уже пройшли у Відні, Вашингтоні, Гаазі та у Варшаві.

«Це дуже велика честь для нас - долучитися до цієї важливої події. Це фільм про українських героїв-воїнів, які захищали Донецький аеропорт від російської агресії. Це кіно про гідність, патріотизм, про надзвичайну жертовність», - сказав голова делегації Європарламенту до комітету парламентської асоціації ЄС-Україна Даріуш Розаті.

Депутат Європарламенту від Бельгії Марк Демесмакер, який кілька разів відвідував зону проведення АТО на Донбасі, зокрема, й поряд із Донецьким аеропортом, зазначив, що то був дуже емоційний досвід, який нині він пережив під час перегляду «Кіборгів».

Після демонстрації кінострічки глядачі не приховували емоції та стоячи оплесками вшанували захисників Донецького аеропорту.

Бойовики обстріляли Піски з гранатометів і кулеметів, одного бійця поранено

Лінія фронту: бойовики обстріляли Новолуганське з 82-мм мінометів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers