rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ПАРАЛІМПІАДА-2018

ПАРАЛІМПІАДА-2018

Україна обійшла Росію і вийшла на друге місце медального заліку

Збірна України піднялася на друге місце в загальнокомандному медальному заліку XXII зимових Паралімпійських ігор-2018, які проходять у Пхьончхані (Південна Корея).

За підсумками четвертого дня змагань, 13 березня, у скарбничці «синьо-жовтих» 15 медалей - п'ять золотих, чотири срібні і шість бронзових.

Таким чином наші співвітчизники знову обійшли в медальному заліку російських спортсменів, які виступають у Пхьончхані в команді НПА - нейтральні паралімпійські атлети, повідомляє obozrevatel.com.

Лідером на ХІІ зимовій Паралімпіаді-2018 є збірна США. В активі американців 17 нагород - шість золотих, шість срібних і п'ять бронзових.

13 березня 18-річний українець Тарас Радь став чемпіоном Ігор-2018 у Пхьончхані, вигравши біатлонну гонку на дистанції 12,5 у класі LW 12 для сидячих спортсменів.

Пізніше Україна завоювала п'яту золоту медаль. Біатлоністка Оксана Шишкова здобула перемогу в індивідуальній гонці на дистанції 10 км. Харків'янка фінішувала першою в класі В2 - дисципліна для спортсменів з порушенням зору.

Срібними призерами Пхьончхана-2018 стали біатлоністи Ігор Рептюх (LW 8 - стоячі спортсмени) і Олександр Казик (В1 - порушення зору).

А бронзові медалі для України завоювали Юрій Уткін (В2) і Людмила Ляшенко (LW8).

ДЗЮДО

Єлизавета Каланіна перемогла на Гран-прі в Марокко

Українські дзюдоїсти виграли чотири медалі на Гран-прі Агадира, який пройшов у Марокко.

Як повідомляє xsport.ua, у ваговій категорії понад 78 кг Єлизавета Каланіна виграла свою другу золоту медаль у сезоні, і у фіналі перемогла словенку Анамарі Веленшек.

Анастасія Турчин у вазі до 78 кг виграла «срібло», поступилася німкені Майке Зіех у фіналі.

У вазі понад 100 кг «бронзу» виграв Олександр Гордієнко, а Дмитро Канівець у категорії до 73 кг також посів третє місце.

БІАТЛОН

Україна здобула «срібло» у мікст-естафеті на сьомому етапі Кубка світу-17/18

У Контіолахті (Фінляндія) 10 березня відбулася класична мікст-естафетна гонка в рамках сьомого етапу Кубка світу з біатлону сезону-17/18, в якій збірна України посіла друге місце.

Команда «синьо-жовтих» стріляючих лижників у складі Анастасії Меркушиної, Віти Семеренко, Артема Прими і Дмитра Підручного припустилася лише трьох промахів на восьми вогневих рубежах, використала додаткові патрони і лише на 1,5 секунди відстала від команди Італії, що стала переможцем, повідомляє офіційний сайт змагань.

Італійська команда подолала дистанцію гонки за 1 годину 15 хвилин 08,3 секунди (1 штрафне коло та 13 додаткових патронів). Третє місце у команди Норвегії (0+9, 9,1 секунди відставання).

Подіум класичної мікст-естафети у Контіолахті / IBU_WC

Біатлон. Кубок світу-17/18. Сьомий етап

10 березня

1. Італія (1+13) 1:15:08.3

2. Україна (0+3) +1.5

3. Норвегія (0+9) +9.1

4. Росія (0+7) +16.9

5. Франція (2+6) +1:02.2

6. Швеція (1+13) +1:28.3

7. Німеччина (2+12) +1:31.2

8. Австрія (2+6) +2:34.0

ФЕХТУВАННЯ

Українські шпажисти здобули бронзові медалі кадетського Євро-2018

Збірна України з фехтування на шпагах у складі Максима Карюченка, Андрія Опанасенка, Андрія Деркача і Руслана Гасанова виграла бронзові медалі на кадетському чемпіонаті Європи-2018.

Українці стартували під сьомим номером посіву, і в першому поєдинку обіграли представників Греції (45:35), після в 1/4 фіналу здобули перемогу над британцями (45:42), а шлях до фіналу нашим фехтувальникам перегородила збірна Італії, яка, за підсумками турніру, виграла золоті медалі, здолавши у фіналі німців.

Поєдинок завершився на користь італійців з рахунком 45:31, інформує nffu.org.ua.

У бою за третє місце українські шпажисти без проблем перемогли Австрію, завершивши зустріч з перевагою в 19 уколів - 45:26.

Додамо, що для збірної України це перша медаль на цьогорічній кадетській континентальній першості.

ФУТБОЛ

«Лаціо» і «Динамо» зіграли внічию у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи

Футболісти київського «Динамо» наприкінці доби 8 березня в Римі зустрілися з італійським клубом «Лаціо» у рамках першого матчу 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА сезону-17/18. Гра на «Стадіо Олімпіко» закінчилася бойовою нічиєю - 2:2.

Ще нещодавно «Лаціо» вважався машиною для забивання голів, відзначившись десять разів у трьох матчах. А потім протягом 210 хвилин не забив жодного. Ще нещодавно «Динамо» вважалося неорганізованою кризовою неспокійною командою. А після перемоги над «Зорею» в клубі відчули впевненість у власних силах. Ще у четвер вранці здавалося, що кияни виставлять свій перший склад, римляни ж побережуть лідерів та спробують авантюру з трьома атакерами на полі. І тут вийшло навпаки, пише ua-football.com.

Олександр Хацкевич вирішив надати місця в стартовому складі Шапаренку, Бєсєдіну та Бурді, на рахунку яких загалом лише два виходи у «старті» в цьому турнірі у поточному сезоні. А також більш захисному Миколі Морозюку, який замінив Дерліса Гонсалеса. Сімоне Індзагі ж, навпаки, через травми дублерів і бажання вирішити все одразу виставив у стартовому складі Мілінковіча-Савіча, Раду та Де Врея, а від звичної схеми 3-5-1-1 не відмовився. А ось схема «Динамо» здивувала. Фактично під час пресингу це виглядало як 4-2-4, оскільки Шапаренко виходив на одну лінію з Бєсєдіним і не припиняв рухатися і шукати м'яч. Вінгери Циганков та Морозюк також високо пресингували, залишаючи Дениса Гармаша останнім розігруючим. Спочатку виходило непогано, незважаючи на нуль торкань м'яча Віталія Буяльського протягом перших десяти хвилин. Гості не поступилися у володінні м'ячем, Гармаш та центральні захисники успішно діяли під тиском, четвірка пресингуючих не давала супернику дихати і змушувала атакувальних латералів «Лацiо» відбиватися. До того ж, Мілінковіч-Савіч та Іммобіле випали з гри, а Феліпе Андерсон, який намагався працювати на одній лінії з форвардом, через наближеність до воріт Бойка не так часто отримував м'яч і перетримував його.

Загалом, можна сказати, що в тактичному плані віце-чемпіон України відіграв найкращих 20 хвилин у 2018-му році і одні з найкращих у євросезоні. Не вистачало «лише» креативу в атаці, якого просто не було. Якщо не брати до уваги непідготовлені і занадто неточні удари здалеку. Зате в центрі поля і в обороні все було в порядку. Пас Андерсона на фланг на 13-й хвилині, прихід у штрафний, отримання прострілу від Басти і удар з десяти метрів (м'яч трохи розминувся з дев'яткою) - цей епізод виглядав нелогічним. А ось упродовж наступних двадцяти хвилин уже почали проглядатися деякі тріщини. Гармаш не міг витримати весь матч на такій відповідальній позиції без обрізок. Андерсон почав відходити назад і диригувати грою - і м'яч постійно опинявся у нього. Проходи, спроби накрутити кількох суперників, паси на фланг, які звільняли латераля - все це було дуже небезпечно. Баста з відмінної позиції в штрафному влучив у свого ж партнера. Простріл Лукаку у воротарський з лівого боку штрафного у відчайдушному підкаті перервав Бурда. Мілінковіч - Савіч замкнув довге закидання Уолласа з «точки Лукаку» неточним ударом зльоту...

Втім, і з цих хвилин гості вийшли з честю. Тим більше, що темп гри був вкрай низьким, а Іммобіле, як і раніше, випадав з неї. А кінцівку тайму завдяки збільшеній активності крайніх захисників вони навіть провели біля воріт Стракоші. Як і початок другого. Що і принесло гол. Спрацював і козир завершення першої половини гри - Піваріч закинув з лівого флангу. І до того непомітний Бєсєдін, який виграв «повітря» у Лукаку і скинув лівіше. Шапаренко знову був тут, чинив тиск на захисників, тому Циганкова ніхто не помітив. І це - попри його участь у всіх шести голах «Динамо» у поточному році. Віктор перебував спиною до воріт, зате отримав силу-силенну часу і застиглих у позі соляного стовпа Стракошу і захисників. Тож встиг і прийняти м'яч, і підкинути його, і спрямувати у ворота п'ятою.

На жаль, «Лаціо» одразу відігрався. Андерсон знову отримав простір від Гармаша, віддав врозріз у відрив Іммобіле по правому боці, і наздогнати Чіро ані Кадар, ані Піваріч не мав ані найменших шансів. Форвард забив свій 33-й гол у сезоні у всіх турнірах типовим для себе проривом і ударом в дальній нижній кут. Кияни виклик прийняли, продовжили домінувати у володінні м'ячем і доволі небезпечно атакувати великими силами. Не розуміючи, що супернику тільки це і було потрібно. Цього разу вже Мілінковіч - Савіч залишився без опіки в глибині поля, технічно прийняв м'яч і спрямував Андерсона в прорив. Той спокійно пробив під ногою воротаря.

Буяльський одразу ж класно залишив Піваріча перед воротарем, хорват не був у офсайді, але і не спромігся проштовхнути м'яч під Стракошeю. Центр поля просто розчинився, обидві команди грали швидко, вертикально, до того сонні вболівальники заспівали. Втім, захисникам та опорникам така гра обох команд не подобалася, тому вони почали фолити. Допомогло - темп різко впав, небезпечні атаки та моменти зникли. Здавалося, «орли» перейшли на режим втримування рахунку без жодних проблем. Однак, і на це запитання кияни знайшли відповідь. Мораєс, який стояв спиною до воріт, отримав м'яч за 25 метрів від них, розвернувся, і завдав просто шедевральногo удару, вгативши м'яч у дальній кут.

Кінець? Ще ні. Підопічні Хацкевича впевнено протрималися ще десять хвилин, однак у доданий час прокинулася звична хвороба. Майже прокинулася. Пароло та Іммобіле дозволили пробивати з чудових позицій. Удар головою першого впевнено взяв Бойко. Другий влучив у стійку.

Футбол. Чоловіки. Ліга Європи-2017/2018. Плей-оф. 1/8 фіналу. Перший матч

«Лаціо» (Рим, Італія) - «Динамо» (Київ, Україна) - 2:2 (0:0)

8 березня. Початок - 22:05. Рим «Стадіо Олімпіко»

«Лаціо»: Стракоша, Уоллас (Нанi 85), Де Врей, Раду, Баста (Патрік 74), Лейва, Мурджа (Пароло 74), Мілінковіч - Савіч, Лукаку, Феліпе Андерсон, Іммобіле.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Піваріч, Гармаш, Буяльський, Циганков, Шапаренко (Мораєс 67), Морозюк, Бєсєдін.

Голи: Іммобіле 54, Феліпе Андерсон 62 - Циганков 52, Мораєc 79.

Попередження: Мурджа 63, Мілінковіч - Савіч 71, Лукаку 81 - Піваріч 37, Кадар 69, Гармаш 70, Бойко 90+1.

Вилучення: Гармаш 90+7 (друга жовта).

БОКС

Василь Ломаченко підтвердив, що 12 травня проведе поєдинок з Хорхе Лінаресом

Чемпіон світу з боксу у другій напівлегкій вазі за версією WBO українець Василь Ломаченко 12 травня зустрінеться у поєдинку з володарем титулу у легкій вазі за версією WBA венесуельцем Хорхе Лінаресом.

Про це Василь Ломаченко повідомив на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Василь Ломаченко підтвердив інформацію стосовно свого наступного суперника в рингу, з яким він зустрінеться 12 травня цього року. Ним стане венесуельський боксер-професіонал, чемпіон світу в напівлегкій, другій напівлегкій і легкій вагових категоріях Хорхе Лінарес», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше промоутер Ломаченка Егіс Клімас повідомляв, що 12 травня українець проведе бій у театрі Madison Square Garden у Нью-Йорку. Його можливими суперниками називали Лінареса і Бельтрана.

Своєю чергою, чемпіон світу з боксу у легкій вазі за версією WBA Хорхе Лінарес (44-3, 27 КО) заявив, що за будь-яку ціну хоче провести бій проти володаря титулу WBO у другій напівлегкій вазі Василя Ломаченка (10-1, 8 КО).

 

У фінальному бою WBSS Усик - Гассієв букмекери фаворитом вважають українця

Український чемпіон світу з професійного боксу за версіями WBO і WBC у важкій вазі Олександр Усик (14-0, 11 КО) є фаворитом бою проти росіянина Мурата Гассієва (26-0, 19 КО), який володіє поясами чемпіона світу за версіями IBF і WBА.

Букмекери активно приймають ставки на фінальний поєдинок Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS), який відбудеться 11 травня 2018 року. Коефіцієнт на перемогу випускника аспірантури Львівського державного університету фізичної культури Олександра Усика є у межах 1.33 - 1.36, тоді як котирування на тріумф Мурата Гассієва рівні 3.10 - 3.25.

Зазначимо, що нічиєї у вирішальному турнірі WBSS не буде - на цей випадок є четвертий арбітр, який і визначить переможця поєдинку, повідомляє ldufk.edu.ua.

Шанси Олександра Усика виграти турнір, на думку фахівців, дуже високі і становлять 71%. А от надії Мурата Гасієва перемогти українця спеціалісти оцінюють як 29% зі 100%.

Нагадаємо, в півфінальному бою, що відбувся у столиці Латвії Ризі Олександр Усик рішенням суддів у важкому 12-раундувому поєдинку переміг тамтешнього боксера Майріса Брієдіса, а Мурат Гассієв у Сочі нокаутував кубинця Юніера Дортікоса.

Також нагадаємо, що битва двох боксерів, які не знають поразок на професійному рингу, відбудеться в економічній столиці Саудівської Аравії - мегаполісі Джидда. Втім, російська сторона, збільшивши призовий фонд бою, намагається перенести місце зустрічі до столиці ХХІІ зимових Олімпійських ігор-2014 - Сочі. Водночас, команда Олександра Усика не полишає надій, що українсько-російське протистояння прийматиме НСК «Олімпійський» у Києві.

Та, незалежно від того, яке місто, в підсумку, отримає право прийняти бій Олександр Усик - Мурат Гассієв, на кону будуть стояти чемпіонські пояси за всіма основними версіями (WBC, WBA, WBO і IBF), а також спеціальний трофей імені Мухаммеда Алі.

Юрій Осташин. «Залізна» людина з кількома серцями

Шахова королева Ганна Музичук: «Кріштіану побажав мені успіхів»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers