rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Apple запатентувала ноутбук з екраном замість клавіатури

Apple запатентувала ноутбук з екраном замість клавіатури

У свіжому патенті Apple описується ноутбук, який замість фізичної клавіатури отримав великий додатковий екран OLED, передає Ukr.Media.

Американська компанія подала заявку на реєстрацію патенту ще в третьому кварталі 2015 року, повідомляє Patently Apple.

Бюро патентів та торговельних марок США (USPTO) опублікувало цю патентну заявку компанії Apple 27 лютого. Патент описує «двоекранне обладнання з покращеною видимістю і малою ймовірністю відблисків». Таким чином, другий дисплей може також використовуватися як панель для створення ескізів, для ігрових елементів керування і так далі.

Патент повідомляє про дві можливі версії пристрою. Перша, найімовірніше, це MacBook, в якому два екрани є частиною єдиного пристрою і з'єднуються за рахунок шарнірного механізму. Друга версія - це класичний пристрій «два в одному». Верхній дисплей можна від'єднати і використовувати як автономний iPad.

В описі патенту уточнюється, що кожна панель покрита спеціальним поляризаційним матеріалом, що знижує ймовірність появи відблисків. Сенсорна частина замінить всі фізичні клавіші, а якщо буде запущено програму, кнопки будуть відображати символи, необхідні для роботи конкретної програми.

Додамо, в ноутбуках MacBook Pro 2016 компанія Apple додала сенсорну панель Touch Bar, яка розташована над клавіатурою.

 

Light Phone 2 - наймінімалістичніший і найкомпактніший у світі телефон

Title  

Три роки тому публіці продемонстрували унікальний за своєю суттю мінімалістичний телефон під назвою Light Phone. Днями компанія, яка створила його, гордо оприлюднила його другий варіант, який отримав очікувану назву - Light Phone 2. Новинка має алюмінієвий корпус, підтримку SMS-повідомлень і будильника, а також більш високу ціну, тому тепер користувачі задумуються над тим, чи варто купувати цей незвичайний компактний пристрій, адже витрачати великі суми грошей готові далеко не всі.

Смартфон Light Phone 2 - це найбільш мінімалістичний у світі портативний телефон, за допомогою якого можна здійснювати голосові виклики та приймати їх, а також працювати з SMS-повідомленнями. Перше покоління цього мобільного пристрою, що дебютував у 2015 році, вміло лише дзвонити і більше нічого. У новинці компанія-виробник зробила акцент на більш стильний зовнішній вигляд за рахунок використання алюмінієвого корпусу, а також на розширення функціональних можливостей.

Телефон Light Phone 2 обладнаний E-Ink екраном, 4-ядерним процесором Qualcomm MSM8909W зі серії Snapdragon Wear 2100, 1 ГБ оперативної і 8 ГБ постійної флеш-пам'яті, а також акумуляторною батареєю ємністю 500 мАг, яка забезпечує телефону до 5 днів у режимі очікування і близько 3 годин у режимі розмови. Габарити корпусу новинки складають 91 x 55 x 6,5 мм, вага телефону - 80 грамів.

На вибір покупців є дві версії - чорна і біла. В обох випадках корпус виконаний з міцного анодованого алюмінію, що стійкий до фізичного впливу, зокрема, подряпин. На Light Phone 2 встановлена полегшена версія Android під назвою LightOS, на базі якої телефон і працює. Стосовно інших цікавинок - цей апарат може похвалитися роз'ємом USB Type-C для підзарядки, слотом nanoSIM для однієї «сімки», модулями Wi-Fi і GPS, а також модемом з підтримкою LTE і голосових дзвінків VoLTE.

Творці нового телефону зараз збирають гроші на його виробництво в рамках майданчика Indiegogo, призначеного для збору коштів. Лише за кілька днів у цей проект вклали свої гроші понад 400 осіб, які зібрали $110 тисяч. Почати продаж Light Phone 2 планується лише в квітні 2019 року, тобто майже через рік. На старті продажів цей телефон коштуватиме $400, але якщо вкласти гроші у виробництво, витратити на покупку мобільного пристрою доведеться лише $250, тобто майже вдвічі менше.

Джерело: http://itechua.com

 

Viber запустив «спільноти» до мільярда учасників, які можна буде монетизувати

Viber запустив нову функцію - «спільноти». Це - чат-простір, в якому одночасно можуть спілкуватися й обмінюватися контентом близько 1 мільярда користувачів.

У компанії зазначають, що це є унікальна функція, оскільки в інших месенджерах кількість учасників груп, як правило, обмежується сотнями або тисячами, передає Ukr.Media.

На відміну від чатів, у спільнотах нові учасники одразу отримають доступ до повної історії спільноти. Також у спільнотах відображаються лише імена користувачів, номери телефонів та інша особиста інформація прихована від інших учасників.

Адміністратори спільнот отримають можливість модерації та керування чат-просторами. Крім того, власники спільнот зможуть отримувати прибуток, розвиваючи їх. Поки що в компанії не повідомляють, про що конкретно йдеться, і як буде відбуватися монетизація.

Суперадміністратори спільнот повністю контролюють діяльність інших користувачів спільнот: можуть додавати нових учасників, надавати їм статус адміністратора або суперадміністратора, блокувати користувачів за некоректний контент, давати дозвіл на участь в обговореннях і право запрошувати нових учасників. Для просування своєї спільноти модератори зможуть зробити її загальнодоступною, активувавши можливість переходу за посиланням, або в будь-який момент відключити цю опцію.

Суперадміністратори зможуть призначати адміністраторів для допомоги в модеруванні спільнот із правом видалення одного або всіх повідомлень, відправлених тим чи іншим учасником, а також із правом закріплення обговорюваних повідомлень. Адмінам буде надана можливість розвивати спільноту, додаючи нових учасників і, за необхідності, виключати з неї користувачів.

Бета-тестерами нової функції від Viber стали французький футбольний клуб Olympique de Marseille, компанія Minute Media, що спеціалізується на створенні та розповсюдженні спортивного контенту, і служба цифрового контенту OverDrive.

Джерело: Ukr.Media

 

Oppo R15 і R15 Plus стали покращеними клонами iPhone X на Android Oreo з Project Treble

Друга половина минулого року запам'яталася всьому світу як період, коли Apple здійснила найбільший прорив у галузі своїх фірмових мобільних пристроїв. Вона відмовилася від кнопки Home з вбудованим у неї сканером відбитків пальців Touch ID, реалізувала в iOS 11 підтримку керування жестами, запровадила систему сканування обличчя Face ID, а також забезпечила сумісність із технологіями швидкої і бездротової зарядок. Нововведень маса, але найбільш спірним з них став виріз у верхній частині екрана, який співробітники «яблучної» корпорації самі вважають не мінусом телефону, а його «фішкою». Судячи з усього, точно такої ж думки дотримуються і багато інших брендів, оскільки нещодавно відбувся анонс Oppo R15 і R15 Plus з такою ж «особливістю».

Через соціальну мережу Weibo китайський виробник анонсував два свої нові смартфони, якими стали Oppo R15 і R15 Plus. На зображенні видно, що в їхній верхній частині екрана є виріз, як і у iPhone X, але той виріз має значно більш компактні розміри, тому обидва телефони можна вважати покращеними клонами продукту «яблучної» корпорації. З офіційних джерел відомо, що обидва мобільні пристрої прямо «з коробки» працюють на Android 8.1 Oreo з фірмовою графічною оболонкою Color OS 4.0.

Виробник реалізував в Oppo R15 і R15 Plus підтримку функції Project Treble, призначену для швидкого отримання оновлень Android і патчів для системи безпеки ОС. Про технічні характеристики майбутніх новинок поки що відомо зовсім мало. Інсайдери запевняють, що обидва телефони базуються на першому процесорі з модельного ряду Qualcomm Snapdragon 700, анонсованого кілька днів тому на виставці MWC 2018 у Барселоні.

Крім того, деякі джерела приписують новинкам повноцінний сканер обличчя 3D Face, що працює за аналогією з тим, як Face ID в iPhone X. Один з магазинів напередодні офіційної презентації Oppo R15 і R15 Plus випадково виклав у мережу рекламний ролик, який проливає світло на зовнішній вигляд цього телефону. З нього вдалося дізнатися, що смартфон має подвійну камеру з горизонтальним розташуванням, сканером відбитків пальців на задній панелі, а прямо під екраном на лицьовій частині мобільного пристрою є відступ висотою в 4-6 мм.

Очікується, що китайська корпорація Oppo офіційно оприлюднить два свої смартфони, які є просунутими клонами iPhone X, у березні цього року, тобто, вже цього місяця. Коли саме це станеться - невідомо, однак новинки вже привернули увагу не лише журналістів, а й покупців, оскільки обидва телефони, по суті, є єдиними реальними аналогами продукту Apple.

Раніше на MWC 2018 представили смартфони Leagoo S9 і Leagoo Power 5, перший з яких також отримав дисплей з вирізом у екрані. Більше того, на цій виставці в Барселоні публіці показали навіть флагман LG G7 Neo, який також отримав OLED-екран з вирізом, як у iPhone X.

Джерело: http://itechua.com

 

Всесвітнє сховище насіння вирішено вдосконалити

На острові Шпіцберген, розташованому в Північному Льодовитому океані, в 2006 році було побудовано унікальну будівлю - світовий банк-сховище насіння.

  Title

У ньому було вирішено зберігати посадковий матеріал практично всіх сільськогосподарських рослин, що існують у світі, на випадок, якщо Землю спіткає сумна доля у випадку ядерної війни чи природного катаклізму, після чого доведеться засівати її з нуля. Сховище було зведено на гроші норвезької влади й коштувало 9 000 000 доларів. З часом стало зрозуміло, що проект необхідно розвивати, тому Норвегія готова вкласти в нього додаткові кошти, передає Ukr.Media.

Всього на розширення й удосконалення сховища норвезька влада виділить 100 мільйонів норвезьких крон (12,7 мільйона доларів). За ці гроші планується побудувати додатковий службовий тунель для доступу в споруду, а також приміщення, яке забезпечить сховище резервним електропостачанням у випадку непередбаченого відімкнення зовнішнього живлення. Крім цього, в будівлі буде налагоджена й запущена додаткова система охолодження, а також організований відвід тепла, яке виділяється нею.

Міністр сільського господарства і харчової промисловості Норвегії Джон Дейл стверджує, що будівництво почнеться найближчим часом. Влада країни впевнена в тому, що порятунок настільки цінного генетичного матеріалу - дуже важливе завдання, що вимагає якомога оперативнішої реалізації. Наразі у сховищі зберігається понад 4,5 мільйона насінин різних сільськогосподарських рослин (понад 890 000 зразків з різних країн), серед яких різні сорти рису, картоплі, кукурудзи, пшениці, ячменю та інших культур.

Джерело: Ukr.Media

 

Найцікавіші новинки виставки MWC-2018

Топ-5 смартфонів від китайського виробника за ціною близько 500 доларів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers