rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ ЄС оновив чорний список «податкових гаваней»

ЄС оновив чорний список «податкових гаваней»

Євросоюз оновив перелік країн та територій, влада яких не співпрацює належним чином у питанні уникнення від оподаткування та протидії відмиванню грошей.

Нині цей перелік ЄС включає дев'ять податкових юрисдикцій. Відповідне рішення ухвалила у вівторок Рада ЄС з фінансово-економічних питань, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Рада ЄС вилучила з переліку Бахрейн, Маршалові острови і Сент-Люсію та додала Багами, Сент-Кітс і Невіс, а також Американські Віргінські острови», - йдеться у рішенні.

Як наголошується, політика ЄС спрямована на утвердження ефективного урядування у сфері оподаткування по всьому світі, а також на зміцнення зусиль у протидії уникненню від оподаткування та боротьбу із шахрайством у цій сфері.

Відтак, на сьогодні у переліку «податкових раїв» ЄС нині перебувають дев'ять країн та територій (юрисдикцій): Американське Самоа, Багами, Гуам, Намібія, Палау, Самоа, Сент-Кітс і Невіс, Тринідад і Тобаго, а також Американські Віргінські острови.

 

Поліцію Канади вперше очолить жінка

Канадську королівську кінну поліцію вперше майже за сто років існування очолить жінка.

Про це рішення оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Радий оголосити про призначення Бренди Лакі 24-им комісаром Канадської королівської кінної поліції. Вона - прекрасний лідер, відомий своєю наполегливою працею, відданий офіцер, та особа, яка постійно шукає способи покращити статус-кво», - сказав Трюдо.

Він додав, що Лакі - «найкращий кандидат на цю посаду, який, так сталося, є жінкою».

За словами Трюдо, новий комісар відіграватиме ключову роль у примиренні з корінними народами, просуванні гендерної рівності, вирішенні проблем, пов'язаних з домаганнями та захистом прав і свобод канадців.

Зазначимо, що Канадська королівська кінна поліція - це єдиний всеканадський правоохоронний орган. Кількість працівників у ній становить майже 20 тисяч осіб.

Бренда Лакі, яка до підвищення посідала посаду керівника канадської поліцейської академії, має 32-річний досвід роботи у правоохоронних органах. Окрім служби у різноманітних підрозділах Канадської королівської кінної поліції в кількох регіонах Канади, вона також працювала з ООН у колишній Югославії та допомагала тренувати поліцейських у Гаїті.

Попередній комісар Боб Полсон пішов на пенсію минулого року. Для підбору заміни було створено спеціальний комітет, шість членів якого були жінками і троє - чоловіками.

 

Глава МВС Словаччини йде у відставку через вбивство журналіста

Віце-прем'єр-міністр та міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк заявив у понеділок, що подає у відставку на вимогу партнерів по коаліції щодо усунення союзника прем'єр-міністра Роберта Фіцо на тлі політичної кризи у країні.

Про це повідомляє Reuters.

«Це важливо для збереження стабільності, тому я вирішив піти з посади віце-прем'єра та міністра внутрішніх справ», - сказав Каліняк на прес-конференції.

Раніше він заявляв, що не планує йти з посади через справу про вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його подруги.

Як повідомлялося, 25 лютого у будинку в селі Велька-Мача, поблизу Братислави, було виявлено тіла вбитих 27-річного журналіста Яна Куцяка і його подруги Мартіни Кушнірової.

Найбільш вірогідним мотивом вбивства правоохоронці вважають професійну діяльність Куцяка.

Президент Словаччини Андрій Кіска заявив, що дострокові вибори можуть стати рішенням для відновлення довіри народу у зв'язку з убивством журналіста-розслідувача.

 

У Лондоні знайшли мертвим російського олігарха з оточення Березовського

У Лондоні знайдено мертвим Миколу Глушкова, який був близьким діловим партнером покійного російського олігарха Бориса Березовського.

Про це пише The Guardian.

«Російського емігранта, який був близьким другом покійного олігарха Бориса Березовського, було знайдено мертвим в його будинку в Лондоні», - йдеться у повідомленні.

Тіло 68-річного Глушкова було виявлене пізно ввечері у понеділок його родиною і друзями.

Причина смерті поки що невідома.

Глушков був другом і діловим партнером олігарха Бориса Березовського, якого було знайдено мертвим в будинку його колишньої дружини в Беркширі (Англія) в 2013 році.

У 1999 році, після конфлікту з Путіним, Березовський емігрував у Британію, а Глушкову було висунуто обвинувачення у відмиванні коштів і шахрайстві. Він провів п'ять років у в'язниці і був звільнений у 2004 році.

В останні роки Глушков жив у Лондоні, де отримав політичний притулок.

У 2011 році він свідчив у судовій справі, порушеній Березовським проти його колеги-олігарха Романа Абрамовича, який співпрацює з кремлівським режимом.

 

Болгарія обурена «історичними» заявами патріарха Кирила

Віце-президент Болгарії Іліана Йотова вважає неприйнятним тон глави Російської православної церкви патріарха Кирила.

Так вона прокоментувала заяву патріарха про те, що він розчарований історичною інтерпретацією подій навколо визволення Болгарії від османського ярма, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Тон російського патріарха Кирила був несподіваним і неприйнятним. Реакція президента Румена Радева була точною, холоднокровною і з ясними посиланнями», - зазначила Йотова.

Віце-президент особливо підкреслила, що «Болгарія вдячна кожному з воїнів, хто брав участь у визволенні країни від османського ярма».

За словами Йотової, продовження цього скандалу в російських ЗМІ є лише відображенням виборчої кампанії в Росії. Раніше з аналогічною критикою на адресу патріарха виступав і віце-прем'єр Болгарії Валерій Симеонов, назвавши того «агентом КДБ» і «сигаретним митрополитом Росії».

Раніше глава Російської православної церкви публічно висловив невдоволення промовою президента Румена Радева на урочистостях на честь 140-річчя визволення Болгарії від османського ярма. На думку Кирила, Радев недостатньо чітко підкреслив роль Росії в перемозі над Османською імперією. У своїй промові Радев висловив вдячність від імені своєї країни багатьом народам, чиї представники служили в російській армії, що визволяла Болгарію: українцям, румунам, фінам, білорусам, полякам, латишам, сербам, росіянам, чорногорцям.

 

«Національний фронт» Франції позбавив Ле Пена посади почесного голови

Учасники з'їзду французької правопопулістської партії «Національний фронт», який відбувся у Ліллі в неділю, переобрали Марін Ле Пен на посаду голови партії та ухвалили новий статут.

Цим документом скасовується посада почесного голови, яку обіймав засновник партії Жан-Марі Ле Пен, повідомляє DW з посиланням на AFP.

Як зазначається, для 49-річної Ле Пен перебування на цій посаді буде вже третім терміном.

Крім того, з'їзд, у якому взяли участь близько 1500 делегатів партії, ухвалив новий статут. За це проголосували близько 80% делегатів. Зміни в документі, зокрема, передбачають ліквідацію посади почесного голови, яку обіймав засновник партії Жан-Марі Ле Пен.

Він очолював партію з 1972 року - протягом 39 років. У 2011 році він поступився посадою своїй доньці Марін Ле Пен. У серпні 2015-го політика виключили з лав партії за його антисемітські та інші провокаційні висловлювання. Останньою краплею для цього слугувало його висловлювання, що газові камери під час Другої світової війни були лише «деталлю» історії.

Жан-Марі Ле Пен намагався оскаржити своє виключення з партії, але програв. Попри це, за ним зберігалася посада почесного голови. Однак в останні роки нове керівництво партії не допустило Ле-Пена-старшого на жодне важливе засідання. 89-річний політик планував бути на з'їзді у Ліллі, але після ще одного конфлікту з донькою відмовився від цієї ідеї.

 

Назва Македонії: Афіни висунули нові вимоги

Переговори між Грецією і колишньою югославською Республікою Македонією (КЮРМ) значно сповільнилися через вимоги Афін щодо змін до Конституції КЮРМ.

Про це повідомляє Ekathimerini.

«Після стрімкого початку переговори між чиновниками обох країн з приводу суперечки між Грецією і колишньою югославською Республікою Македонією (КЮРМ) значно сповільнилися, оскільки Афіни чекають значних поступок з боку Скоп'є стосовно ключової вимоги Греції щодо змін до Конституції КЮРМ», - йдеться у повідомленні.

Після символічних змін на зразок зміни назви аеропорту Скоп'є і головної автомагістралі країни, а також винесення пропозицій про заміну назви країни, Греція чекає суттєвих поступок, зокрема, змін до Конституції Македонії.

Проте, македонський прем'єр-міністр Зоран Заєв відхиляє ці вимоги, наголошуючи, що уряд країни не має більшості в парламенті, достатньої для змін до Конституції.

Міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас мав відвідати Скоп'є минулого тижня, але уповільнення переговорів відклало цю поїздку на невизначений термін.

 

На аукціоні продали один з перших фотоапаратів Leica за €2,4 мільйона

У Відні на аукціоні продали один з перших фотоапаратів фірми Leica за 2,4 мільйона євро

Про це повідомляє прес-служба аукціонного будинку WestLicht.

Зазначається, що покупцем став приватний колекціонер з Азії.

Фотокамери Leica випускали у 1923 році в кількості 25 штук.

Отруєння Скрипаля: Меркель підтримала вимоги Лондона до Москви

Безпека: у Кишиневі обговорювали, як боротися зі спільним ворогом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers