rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Отруєння Скрипаля: Меркель підтримала вимоги Лондона до Москви

Канцлер ФРН Ангела Меркель зателефонувала у вівторок прем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей, щоб обговорити ситуацію навколо отруєння у Солсбері.


Про це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канцлер рішуче засудила цей напад, вона серйозно сприймає оцінку британського уряду з питання про відповідальність Росії за цей напад», - заявив прес-секретар глави німецького уряду.

Росія, переконана Меркель, має оперативно відреагувати на законні питання з боку уряду Великобританії та заклик до повного і швидкого розкриття відповідної програми з хімічної зброї Організації з питань заборони хімічної зброї.

Канцлер і прем'єр-міністр домовилися підтримувати тісні контакти й обговорити ситуацію зі союзниками та європейськими партнерами.

Раніше цього дня міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель обговорив справу отруєння у Великобританії колишнього агента Сергія Скрипаля з британським колегою Борисом Джонсоном.

«У цій справі ми стоїмо солідарно на боці наших британських друзів», - запевнив Габріель. За його словами, «злочинці мають бути притягнуті до відповідальності, і якщо буде підтверджено, що Росія стоїть за цією справою, це буде дуже серйозний процес».

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія або безпосередньо відповідальна за отруєння Сергія Скрипаля та його доньки, або вона дозволила, щоб нервово-паралітична речовина потрапила до чужих рук.

За словами Мей, речовина, якою отруїли Скрипаля, - з групи «Новічок», була розроблена в Росії, раніше в РФ її виробляли і, можливо, продовжують виробляти. Прем'єр також висунула Москві ультиматум, щоб та до вечора вівторка надала пояснення щодо отруєння Скрипаля.

У відповідь на це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «Росія не має жодного стосунку» до отруєння екс-агента ГРУ.

Колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію 5 березня відвезли до лікарні британського міста Солсбері. Поліція заявила, що їх отруїли нервово-паралітичними речовинами, а також що напад був умисним.

 

ЄС оновив чорний список «податкових гаваней»

Безпека: у Кишиневі обговорювали, як боротися зі спільним ворогом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers