rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Новини з фронту: бойовики почали гатити зі 120-мм мінометів

Протягом доби понеділка, 12 березня, на лінії фронту знову не зафіксовано дотримання умов режиму тиші.

Про це 13 березня розповів на брифінгу в УКМЦ речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк.

«Внаслідок ворожих обстрілів на Донецькому напрямку отримали поранення двоє українських військових. Їх доправлено до військового мобільного госпіталю», - розповів він.

Гуцуляк повідомив, що у понеділок протягом доби зафіксовано 5 прицільних обстрілів позицій ЗСУ з боку російсько-окупаційних військ.

«Військовослужбовці Збройних сил України продовжують суворо дотримуватися оголошеного з опівночі 5 березня перемир'я та вогонь у відповідь не відкривали», - додав речник МОУ.

За даними штабу АТО, бойовики російсько-окупаційних військ знову, в порушення Мінських домовленостей, застосували по позиціях захисників України міномети забороненого калібру 120 мм. Це відбулося вперше з часу встановленого опівночі 5 березня перемир'я.

У вечірньому зведенні штабу АТО за 13 березня повідомлялося, що від початку доби до 18:00 зафіксовано ще три обстріли позицій сил АТО.

«Зокрема, на Луганському напрямку по укріпленнях неподалік населеного пункту Луганське противник застосував гранатомети та великокаліберні кулемети. На Донецькому напрямку ворог застосував 82 мм міномети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по опорних пунктах сил АТО неподалік Пісків. Зі стрілецької зброї обстріляні захисники шахти Бутівка», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок ворожого вогню один український воїн отримав бойову травму. Його доправлено до лікувального закладу.

«Стан здоров'я нашого захисника - задовільний», - зазначили в штабі АТО.

Окрім того, 12 березня окупанти обстріляли вантажний автомобіль КамАЗ, який перевозив знезаражувальні реагенти на Донецьку фільтрувальну станцію.

Про це у вівторок повідомили в комунальному підприємстві «Компанія «Вода Донбасу».

«Сьогодні автомобіль КамАЗ привіз гіпохлорит натрію. Дорогою з ДФС автомобіль потрапив під обстріл. На щастя, ніхто зі співробітників не постраждав. О 14.05. під обстріл потрапили «вахтовики» і автобус, що вивозили змінний персонал з ДФС. В автобусі вибиті вікна, співробітники не постраждали», - йдеться у повідомленні.

У КП «Вода Донбасу» пояснили, що на Донецьку фільтрувальну станцію (ДФС) перевозяться знезаражувальні реагенти - рідкого хлору і гіпохлориту натрію для забезпечення технологічного процесу очищення питної води.

З Донецької фільтрувальної станції питна вода подається в Авдіївку, частково Донецьк і Ясинувату, в селище Червоний Партизан, селища Крута Балка і Верхньоторецьке.

7 березня під обстріл окупантів потрапив вантажний автомобіль ЗІЛ-130 компанії «Вода Донбасу», яким постачали 300 літрів бензину на Донецьку фільтрувальну станцію. А 12 березня потрапив автомобіль ГАЗ-53 (вахтовики), який перевозив змінний персонал на Донецьку фільтрувальну станцію.

 

На відновлення Донбасу виділили додаткові $2 мільйони

Бойовики обстріляли Піски з гранатометів і кулеметів, одного бійця поранено

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers