rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Японії жінка вперше стала командувачем військової корабельної ескадри

У Японії жінка вперше стала командувачем військової корабельної ескадри

Вперше на посаду командувача військової корабельної ескадри Японії призначено жінку.

Про це повідомляє Reuters.

«У вівторок японський флот вперше призначив жінку на посаду командувача військової корабельної ескадри включно з флагманським кораблем вертолітного типу «Izumo», намагаючись у такий спосіб залучити більше жінок до військової справи, аби компенсувати нестачу чоловіків-новобранців», - йдеться у повідомленні.

На церемонії зміни командування, яка проводилась у присутності 400 матросів на борту «Izumo», 44-річна Ріоко Азума заявила: «Я не думаю про те, що я жінка. Я зосереджуватиму всю свою енергію на виконанні своїх обов'язків на посаді командувача».

Вона додала, що хоче стати людиною, яка надихатиме інших.

Ріоко Азума командуватиме чотирма кораблями з комбінованою командою в 1000 осіб, з яких 30 жінок, які служать у першій супровідній групі Морських сил самооборони Японії.

Як зазначає Reuters, Морські сили самооборони Японії планують до 2030 року збільшити загальну частку жінок у Морських та Сухопутних військах до 9% від загальної кількості - нині їх служить 14 тисяч осіб, тобто, 6% від загальної кількості особового складу.

 

Світовий рейтинг товстосумів: Білла Гейтса витіснили з першого рядка

Журнал Forbes опублікував рейтинг найбагатших людей планети 2018 року.

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс залишив першу сходинку. Його витіснив творець онлайн-ритейлера Amazon Джефф Безос, який вперше увійшов до трійки мільярдерів планети лише минулого року, випередивши мільярдера з Мексики Карлоса Сліма і власника компанії Zara Амансіо Ортегу.

Журнал оцінив статки Безоса у $112 млрд і зазначив, що за рік вони зросли більш, ніж на $39 млрд, що є найбільшим стрибком у розмірі статків за всю історію. Статок Гейтса Forbes оцінив в $90 млрд, а Баффета - $83 млрд.

Четверту сходинку рейтингу зі статками в $72 млрд посів французький бізнесмен Бернар Арно, президент групи компаній Moеt Hennessy Louis Vuitton, який у 2017-му і 2016-му роках навіть не входив у топ-10 найбагатших людей планети.

У списку найбагатших людей Росії також змінився лідер. Ним став голова ради директорів і власник контрольного пакету акцій НЛМК Володимир Лісін. Forbes оцінив його статки в $19,1 млрд. Лісін уже був на першій сходинці - в 2011 році. У загальному рейтингу мільярдерів планети він, як і торік, посідає 57-е місце.

Раніше перше місце російського рейтингу посідав голова правління і акціонер «Новатек» Леонід Міхельсон. У новому рейтингу він опинився на третьому місці зі статком у $18 млрд. Другу сходинку, як і раніше, посідає голова ради директорів і гендиректор компанії «Северсталь» Олексій Мордашов. Журнал оцінив його статки в $18,7 млрд.

У цілому, за підсумками минулого року, сумарні статки 20 найбагатших людей планети склали $1,2 трлн, їм належить 13% сукупного статку всіх 2 208 мільярдерів у світі.

 

У Греції через страйк залізничників зупинилися поїзди

У вівторок рух усіх грецьких потягів було призупинено на один день через 24-годинний страйк залізничників.

Про це пише The Associated Press.

«Рух усіх грецьких потягів було призупинено на один день через 24-годинний страйк залізничників. Вони протестують проти приватизації компанії, що займається технічним обслуговуванням рухомого складу, та через брак персоналу», - йдеться у повідомленні.

 

У Сирії розбився російський транспортний літак, загинули 32 особи

У вівторок у Сирії зазнав аварії російський транспортний літак Ан-26, за попередніми даними, загинули 32 людини.

Про це повідомили в Міноборони Росії, інформує «РИА Новости».

«За попередніми даними, на борту літака перебувало 26 пасажирів і шість членів екіпажу, всі вони загинули», - йдеться в повідомленні.

Аварія сталася при заході на посадку на аеродромі Хмеймим, близько 13:00 за київським часом. Літак впав на землю, не долетівши близько п'ятсот метрів до злітно-посадкової смуги.

«Причиною авіакатастрофи, за попередньою інформацією, могла стати технічна несправність», - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що «за доповіддю з місця подій, вогневого впливу на літак не було».

«Комісія Міноборони Росії буде вивчати всі можливі версії події», - відзначили в МО РФ.

 

З літака Lufthansa за кілька хвилин вкрали $5 мільйонів

У Бразилії з вантажного літака авіакомпанії Lufthansa крадії вкрали готівки на суму $5 млн.

Про це пише AFP із посиланням на федеральну поліцію.

«У великому аеропорту з вантажних перевезень біля бразильського міста Сан-Пауло група крадіїв украла 5 мільйонів доларів США готівки з літака компанії Lufthansa, який мав би летіти з Бразилії до Швейцарії», - йдеться в повідомленні.

Вражаюча крадіжка сталася протягом кількох хвилин.

Федеральна поліція повідомила, що злодії приїхали до терміналу з вантажних авіаперевезень міжнародного аеропорту Віракопус на пікапі з логотипом, схожим на логотип охорони злітно-посадкової смуги. П'ятеро людей протягом кількох хвилин погрожували охоронцям, а потім зникли з вантажем.

Поліція ще нікого не заарештувала у цій справі.

 

Австралія модернізує систему оповіщення про ракетний напад

Федеральний уряд Австралії має намір виділити для модернізації системи загоризонтної радіолокаційної мережі рекордні 1,2 млрд дол. США.

Про це повідомляє Australian Associated Press.

«Завдяки цьому Австралія залишиться світовим лідером у сфері використання загоризонтних РЛС у системі морської складової ПРО», - вважає міністр оборони країни Маріс Пейн.

За словами міністра, вказані кошти буде витрачено впродовж наступних 10 років на модернізацію як апаратного обладнання, так і програмного забезпечення оперативної радіолокаційної мережі Jindalee (JORN), що здійснює моніторинг діяльності на північно-західному та північному узбережжях континенту. Це дозволить підвищити швидкість сканування та розширить охоплення РЛС, а відтак і підвищить можливості щодо виявлення цілей.

У Міноборони країни заявляють, що завдяки модернізації, JORN переважатиме аналогічні системи й після 2040 року.

Для впровадження останньої 6 фази модернізації JORN, було вибрано австралійський підрозділ відомої британської компанії BAE Systems, що спеціалізується на оборонній та аерокосмічній галузях.

 

Вибори президента Єгипту призначені на кінець березня

Голова Національної виборчої комісії Єгипту Лашин Ібрагім заявив, що вибори президента країни відбудуться у період з 26 до 28 березня 2018 року.

Про це повідомляє Frontnews.

У випадку, якщо жоден з кандидатів не набере понад 50% голосів, другий тур виборів президента відбудеться 24-26 квітня, повідомляє ресурс.

За кілька годин до закінчення дедлайну подання заявок для участі в президентських виборах в Єгипті лідер партії Ель-Гад Муса Мустафа Муса оголосив про реєстрацію своєї кандидатури.

Виборча комісія зареєструвала кандидатуру Муси після того, коли він подав всі необхідні підписи для висування.

Видання зазначає, що таким чином Муса стане єдиним опонентом чинного президента Єгипту Абдель Фаттаха ас-Сісі на майбутніх виборах.

Опозиція в Єгипті закликала суспільство бойкотувати вибори через репресії з боку влади стосовно інших кандидатів, які очистили шлях до переобрання для ас-Сісі. Зокрема, 23 січня правоохоронці затримали колишнього керівника Генштабу Єгипту Самі Анана, який вважався серйозним конкурентом чинного президента на виборах. Про свою участь у виборах президента також заявляв юрист Халід Алі, який був одним з лідерів протестів у країні в 2011 році, однак після затримання Анана також зняв свою кандидатуру.

 

Польські магазини вигадали, як обійти заборону на торгівлю в неділю

Польські торговельні центри намагатимуться обійти заборону на торгівлю в неділю, стаючи об'єктами залізничної інфраструктури.

Про це інформує Onet.pl.

Відповідно до закону, що набув чинності на початку березня, торгівля в неділю на вокзалах у Польщі не підпадає під заборонену. Відтак, торговельні центри сподіваються, що, відкриваючи об'єкти залізничної інфраструктури, вони зможуть обійти дію закону.

Зокрема, таким чином діятиме ТЦ у Гданську, поблизу якого розташований залізничний перон станції «Вжещ».

«Можу підтвердити, що ми офіційно змінили спосіб використання будинку і 9 березня ми станемо об'єктом залізничної інфраструктури», - заявив директор гданського ТЦ Анджей Клейн.

Зазначимо, у Польщі з 1 березня набув чинності закон, яким передбачається поступова заборона на торгівлю в неділю у торговельних центрах та супермаркетах в 2018-2019 роках, та повна заборона - з 2020 року. Згідно зі законом, з 1 березня 2018 року торгівля буде проводитися лише у першу й останню неділі місяця, а у другу і третю - вона буде заборонена.

З 1 січня 2019 року торгівля здійснюватиметься лише в останню неділю місяця. А з 1 січня 2020 року в неділю діятиме повна заборона на торгівлю, за винятком вибраних семи неділь у році. Зокрема, заборона на торгівлю не діятиме у дві неділі перед Різдвяними святами, одну неділю перед Великоднем і в останні неділі січня, квітня, червня і серпня.

Водночас, заборона на торгівлю в неділю не поширюватиметься, зокрема, на ринки зі сільськогосподарською продукцією, пекарні, магазини, які спеціалізуються на продажі кондитерських виробів та морозива, квіткові магазини та об'єкти ритуальних послуг. Законом також дозволятиметься торгівля в неділю на вокзалах, аеропортах та автозаправках.

 

Отруєння колишнього російського шпигуна: Джонсон пригрозив відповіддю на можливий «російський слід»

ЄС оновив чорний список «податкових гаваней»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers