rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Новини з фронту: окупанти з мінометів обстріляли житлові квартали Щастя

Бойовики обстріляли житлові квартали населеного пункту Щастя із забороненої Мінськими угодами зброї, знехтувавши домовленостями про встановлення режиму припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на дані української сторони Спільного центру контролю та координації.

«Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації РФ, нехтуючи домовленостями про встановлення з 00.01 хвилин 05.03.2018 року всеохоплюючого режиму припинення вогню вдовж всієї лінії розмежування сторін на сході України, прийнятого Тристоронньою контактною групою 28 лютого 2018 року у Мінську, порушили «режим всеохоплюючого перемир'я», застосувавши при цьому зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями по житлових кварталах населеного пункту Щастя», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, спостерігачі (мобільної) групи спостережної групи «Новоайдар» за результатами фотофіксації виявили значні ушкодження, завдані внаслідок застосування мінометів 82 калібру та стрілецької зброї по будинках мешканців Щастя.

Зокрема, зафіксовано влучання бронебійно-запалювальних трасуючих боєприпасів у житлові будинки та господарські будівлі мирних мешканців по вулицях Республіканська, 1, Приозерна, 3, Матросова, 12, Республіканська, 27, Гагаріна, 4, Центральна, 12, а також по дитячому садочку «Зірочка». У помешканнях зруйновані зовнішні стіни та вікна, а також значно пошкоджені меблі та побутова техніка. Ніхто з місцевих мешканців не постраждав, наголошують у штабі АТО.

Як зазначається, Збройні сили України на провокації не піддалися і вогонь у відповідь не відкривали.

Українська сторона СЦКК наголошує, що такі дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ є цинічним нехтуванням ними всіма нормами міжнародного гуманітарного права, що становить пряму загрозу життю та здоров'ю цивільного населення, завдає значної матеріальної шкоди людям.

Розвідка: На Донбас з Росії прибув ешелон з військовою технікою

Новини з фронту: бойовики почали гатити зі 120-мм мінометів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers