rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 10 найцікавіших місць держави Антигуа і Барбуда

Гора Обама, міст Диявола, дивовижні фортеці, печери та пляжі - все це можна побачити в острівній країні Антигуа та Барбуда, куди українці тепер можуть подорожувати без віз.

Як відомо, Україна уклала угоду про взаємне скасування віз з Антигуа і Барбуда, державою на островах Антигуа, Барбуда і Редонда в групі Малих Антильських островів у східній частині Карибського моря.

Пропонуємо прочитати про 10 найцікавіших місць острівної країни.

1. Гавань Фалмут
Title

Гавань Фалмут розташована на півдні острова Антигуа. У порту гавані розташовуються стоянки яхт, вітрильні та яхтові клуби, готелі, ресторани. У гавані Фалмут часто проводяться різноманітні спортивні і громадські заходи.

2. Комплекс армійських споруд Shirley Heights
Title

Фортечні військові споруди XVIII ст. розташовані на південному сході острова Антигуа, неподалік від міста Сент-Джонс - столиці держави. Зараз тут музей, що відображає історію воєнних дій тих часів. Серед експонатів - моделі військових кораблів, зброя, форма солдатів та декілька старовинних гармат. У комплексі армійських споруд Shirley Heights для туристів регулярно організовуються екскурсії. З висоти фортеці відкривається чудовий краєвид на Англійську гавань з безліччю кораблів. Shirley Heights - популярне місце не лише для туристів. Місцеві мешканці кожних вихідних влаштовують тут пікніки, а після заходу сонця - народні гуляння із запальною карибською музикою.

3. Англійська гавань
Title

Англійська гавань розташована на півдні острова Антигуа. У XVIII сторіччі гавань була штаб-квартирою флоту Підвітряних (Південно-Антильських) островів. На сьогоднішній день на її території розташований Національний парк площею 27 квадратних кілометрів.

4. Гора Обама
Title

Гора розташована в південно-західній частині острова Антигуа і вважається найвищою точкою країни. Висота гори - 409 метрів. З її вершини відкривається мальовничий краєвид на ближні острови - Монтсеррат і Гваделупа.

5. Острів Редонда
Title

Острів Редонда - невеликий безлюдний скелястий острів у Карибському морі. Його довжина - близько 2 кілометрів, ширина - трохи більше, ніж 500 метрів. Острів був відкритий Христофором Колумбом у 1493 році. З 1872 до 1967 рр. острів перебував у володінні Великобританії.

6. Затока Gravenors
Title

Затока розташована в Карибському морі, між двома кінцевими точками острова - мисом Coco на заході і мисом Spanish на сході. Затока Gravenor є місцем «паркування» яхт і користується популярністю серед прихильників сноркелінга - підводного плавання. В західній частині затоки розташований приватний аеропорт Coco Point Lodge, на півночі - велика лагуна з мальовничим пляжем.

7. Печера Індіан-Кейв
Title

Печеру Індіан-Кейв вважають найцікавішим доісторичним місцем на острові Барбуда. Вона починається біля вершини невеликої скелі в затоці Ту-Фут-Бей. Всередині печера насичена сталактитами і скам'янілостями.

8. Форт Джеймс
Title

Форт Джеймс, розташований у місті Сент-Джонс, побудований у 1675 році з метою захисту острова від нападу піратів з Карибського моря. Більшість із збережених на сьогоднішній день споруд форту датуються 1739 роком, коли відбулася його реконструкція. У форті можна побачити 36 гармат, які охороняли гавань, пороховий льох, будівлю їдальні, бараки і кілька непошкоджених споруд, призначених для фортифікації. Пляж поруч з фортом користується великою популярністю як у місцевих мешканців, так і в туристів.

9. Пляж Дікенсон Бей
Title

Пляж розташований у місті Сент-Джонс і привертає увагу туристів чистою водою бірюзового кольору та білосніжним піском. Пляж ідеальний у будь-яку пору дня чи ночі: спокійна вода, теплий пісок, бари на березі. Туристи можуть зупинитися в невеликих затишних готелях на узбережжі, щоб смачно пообідати чи повечеряти в ресторанах. А ще - це місце є цікавим і привабливим для занять серфінгом.

10. Міст Диявола
Title

Міст Диявола - це творіння природи у вигляді скелі, яка нависає над морем і має доволі драматичну історію, адже, за легендою, там загинуло багато рабів-втікачів, які кидалися з цього місця в океан.

 

Джерело: «Всвіті»

 

Визначні пам’ятки Будапешта

Де відчути себе королем: 13 замків-готелів України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers