rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Можуть, якщо захочуть: казахським міністрам заборонили російську на роботі

Можуть, якщо захочуть: казахським міністрам заборонили російську на роботі

У Казахстані набрала чинності заборона розмовляти російською мовою на засіданнях Кабінету міністрів.

Про це повідомляє Reuters.

«У вівторок у Казахстані набрала чинності заборона розмовляти російською мовою на засіданнях Кабміну, незважаючи на бажання багатьох міністрів розмовляти саме нею», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сам президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вільно володіє обома мовами, змінюючи їх у своїх промовах. Багато казахів, включно з кількома високопосадовцями, не володіють достеменно казахською мовою і надають перевагу російській.

Як відомо, 20 лютого президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв затвердив нову редакцію національного алфавіту на основі латиниці.

 

Міністр торгівлі Британії наполягає на виході з митного союзу ЄС

Міністр міжнародної торгівлі Великої Британії Ліам Фокс наголосив на необхідності для країни залишити митний союз ЄС для нових торговельних угод після Brexit.

Про це повідомляє АР.

«Міністр торгівлі Великої Британії каже, що країна має залишити митний союз ЄС, щоб здійснювати нові торговельні угоди після Brexit», - йдеться у повідомленні.

За словами Фокса, перебування всередині зони вільної торгівлі обмежить здатність Великої Британії «укладати нові торговельні угоди з найбільш швидко зростаючими економіками світу».

Напередодні британські лейбористи закликали до укладення нового всеосяжного митного союзу між Великою Британією і ЄС після виходу країни зі складу Євросоюзу.

 

У Македонії протестували проти перейменування країни

Кілька тисяч македонців вийшли на вулиці в столиці Скоп'є, аби висловити протест проти можливої зміни назви країни за наполяганням Греції, щоб покласти край тривалій суперечці довкола назви «Македонія».

Протестувальники вимагали припинити переговори і вигукували «Хай живе Македонія!», ховаючись від снігу під парасольками, і тримали в руках македонський прапор, повідомляє «Радіо Свобода».

Протест організував Всесвітній македонський конгрес і декілька інших організацій. Вони звинуватили уряд прем'єр-міністра Зорана Заєва і головну опозиційну націоналістичну партію VMRO-DPMNE в зраді національних інтересів Македонії.

Раніше прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив, що запропонував чотири варіанти Греції в спробі вирішити багаторічну суперечку щодо назви «Македонія». Пропозиції є наступними: Республіка Північна Македонія, Республіка Верхня Македонія, Республіка Вардар Македонія і Республіка Македонія (Скоп'є).

Нагадаємо, Афіни протягом багатьох років блокували заявки Македонії на вступ у ЄС і до НАТО, стверджуючи, що називатися Македонією не може одночасно дві території - країна і грецька провінція. Крім того, Афіни також заявляють, що, претендуючи на цю назву, Македонія привласнює частину давньої історії Греції.

 

Президент Польщі потрапив у ДТП

Президент Польщі Анджей Дуда у вівторок потрапив в ДТП у Кракові.

У результаті незначної автопригоди польський лідер не постраждав, пересів в інший автомобіль і продовжив подорож, передає радіо RMF.FM.

Я повідомляється, лімузин Дуди при виїзді на міст наїхав на виступ, який відділяє автодорогу від трамвайної колії, і застряг там. Транспортний засіб не міг далі рухатися, відтак, Дуда пересів в інший автомобіль президентської колони і рушив далі.

Це не перше ДТП за участю президента Польщі. Впродовж двох останніх років у ДТП потрапляв і Дуда, і чинна на той час глава польського уряду Беата Шидло. Голова Ради міністрів РП після ДТП тиждень перебувала у лікарні.

 

У Німеччині зафіксували морозний рекорд сторіччя

Ніч на вівторок стала найхолоднішою у лютому у гірських районах Німеччини за понад 100 років.

Про це повідомляє німецька метеослужба DWD, передає кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Температура повітря на Цугшпітце опустилася до мінус 30,5 градуса - найнижчого показника кінця лютого за весь час проведення спостережень на горі з 1901 року», - повідомляється у зведенні.

Цугшпітце - найвища точка Німеччини, розташована на кордоні з Австрією, її висота - 2962 м.

У цілому, абсолютний температурний рекорд був побитий у цій точці у 1940 році на початку лютого, тоді стовпчик термометрів опустився до мінус 35,6 градуса.

Повідомляється, що причиною різкого й істотного похолодання став циклон Hartmut. Він протримається ще кілька днів, протягом яких мешканцям країни обіцяють морозний холод, у середньому, до мінус 15 вночі, і сильний вітер.

Поки автомобілісти й рятувальні служби борються з непростими транспортними умовами, фермери морозами задоволені: замерзання ґрунту з наступним відтаванням сприятиме його природному розпушуванню. Озимі ж культури, якщо морози не протримаються занадто довго, не постраждають.

 

Аргентинський кокаїн для РФ: розслідування «засвітило» літак управління справами Путіна

На фотографіях з матеріалів справи, опублікованих жандармерією Аргентини, видно, як в Іл-96 завантажують валізи, в яких, як припускали організатори контрабанди, зберігається кокаїн. Про це пишуть російські ЗМІ.

Це повітряне судно належить льотному загону «Росія», пише «Эхо Москвы» з посиланням на РБК. Спеціальний льотний загін «Росія» перебуває у розпорядженні управління справами президента РФ і перевозить перших осіб держави.

Як випливає з даних сайта flightradar24.com, який відстежує пересування літаків онлайн, літак Іл-96-300 з бортовим номером RA-96023 був на початку грудня в Буенос-Айресі, куди прилетів зі столиці Бразилії, пише РБК.

Той же лайнер фігурує у фото- і відеоматеріалах аргентинської жандармерії.

У той же час в управлінні справами президента РФ спростували інформацію ЗМІ про причетність літака спеціального льотного загону «Росія» до «кокаїнового скандалу» в Аргентині. Офіційний представник управління справами президента РФ Олена Крилова заявила «Інтерфаксу», що «журналісти зробили висновки на підставі недостовірної інформації - у даному випадку, фотографії, яку завдяки сучасним технологіям можна легко фальсифікувати». Вона підкреслила, що на світлині «немає точного номера борту».

Преса писала, що велику партію кокаїну виявили на території посольства Росії в Аргентині. Пізніше МЗС Росії підтвердив знахідку, проте заявив, що глава дипмісії Віктор Коронеллі сам звернувся до правоохоронних органів, і, як результат, почалося розслідування.

Разом з тим, сайт, присвячений російської авіації, закрився після того, коли на нього послався РБК у розслідуванні справи про постачання кокаїну. Завдяки Інтернет-ресурсу вдалося встановити, що в транспортуванні наркотиків брав участь літак льотного загону «Росія».

За даними «Інтерфаксу», в рамках «кокаїнової справи» заарештовані Володимир Калмиков і Іштімір Худжамов, які раніше працювали в московських компаніях. Вони були затримані в Москві при спробі забрати валізи з борошном, яким підмінили кокаїн.

 

Росія не зможе проводити міжнародні змагання

Росія з 1 квітня 2018 року не зможе подавати заявки на проведення міжнародних турнірів.

Згідно з документом WADA, затвердженим у листопаді 2017 року, Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) не відновлено у правах. Таким чином, з 1 квітня 2018 року і до тих пір, поки РУСАДА не буде відновлена у правах, жодні нові заявки Росії на проведення міжнародних змагань, подані в міжнародні федерації, які підписали кодекс WADA, навіть не розглядатимуться. Про це повідомляє XSPORT.

Це стосується лише заявок на нові турніри. Вже затверджені старти у Росії, такі, як чемпіонат світу-2018 з футболу або Гран-прі «Формули-1» у Сочі, не скасують.

Зазначимо, що під кодексом WADA наразі не підписувалися УЄФА і Євроліга, тому Росія зможе проводити турніри під їхньою егідою.

Нагадаємо, російських спортсменів допустили до Олімпійських ігор-2018 у Пхьончхані (Республіка Корея) під прапором Міжнародного олімпійського комітету (МОК), проте і в Кореї двох росіян спіймали на вживанні допінгу.

 

На Тайвані пенсіонери побилися з поліцією

Під час протестів проти скорочення військових пенсій на Тайвані у будівлі парламенту сталися сутички демонстрантів з поліцією.

Про це повідомляє AFP.

«Протестувальники, зокрема, старші військові ветерани, силою прорвалися через ворота до будівлі парламенту Тайваню у вівторок і зіштовхнулися з поліцією, намагаючись штурмувати будівлю через скорочення пенсій», - йдеться у повідомленні.

Один із протестувальників - колишній полковник - потрапив до лікарні у критичному стані після того, коли спробував вилізти на стіну і впав.

Протести ветеранів зумовлені планами уряду щодо реформування військової пенсійної системи, що є частиною більш широкої програми скорочення пенсій, яка спричинила масові протести минулого року.

 

У Мілані туристам покажуть таємне кладовище

У Мілані відкрили новий туристичний маршрут «Шлях секретів», який знайомить з невідомими фактами з історії міста.

Як пише Milano Today, з 24 лютого 2018 року у гостей знаменитого італійського міста є чудова можливість опинитися в потаємних куточках Ка Гранда - одного з найбільших місцевих архітектурних комплексів, який було зведено в XV сторіччі. Спільний проект групи MilanoCard, що випускає карти туриста, і лікарні l'Ospedale Policlinico di Milano дає змогу зазирнути в раніше недоступні для відвідування Історичний архів та підземні поховання XVII сторіччя.

В архіві зібрано десятки тисяч документів, які описують понад 600-річну історію міста й госпіталю. Тут можна побачити автографи відомих художників і письменників, листи і нотатки лікарів того часу, заповіти, лікарняні карти і журнал, в якому записувалися всілякі моменти робочого і повсякденного життя цього місця. Відвідувачам також покажуть резолюції, що не дозволяли утримувати тварин на території Ка Гранда й забороняли повіям надавати послуги в лікарняних покоях.

Кімнати, в яких зберігається архів, спочатку були призначені для засідань адміністративної ради лікарні, які проводилися до 1796 року. На особливу увагу заслуговує головна зала з її склепінчастим дахом із фресками, які створив у 1638 році художник Паоло Антоніо де Маестрі. Поруч з Історичним архівом під церковним склепом розташоване підземне кладовище Sepolcreto з останками близько 150 тисяч пацієнтів лікарні, які померли між 1637 і 1695 роками.

Зазначається, що завдяки цьому проекту туристам стала доступною величезна художня, історична та архітектурна спадщина.

Вирушити «Шляхом секретів» можна з вівторка до п'ятниці, зі 17:00 до 22:00, в суботу та неділю - з 15:00 до 22:00. Вартість повного квитка становить 12 євро.

Лідери КНДР мали фальшиві бразильські паспорти для подорожей за кордон

Отруєння колишнього російського шпигуна: Джонсон пригрозив відповіддю на можливий «російський слід»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers