rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Держлісагентство закликають підтримати створення національного парку в Сухолуччі

Науковці й громадські діячі просять Державне агентство лісових ресурсів України підтримати створення національного Дніпровсько-Тетерівського природного парку в Сухолуччі, на Київщині.

 

Про це нещодавно заявив завідувач відділу Національного ботанічного саду імені Миколи Гришка НАН України Віктор Мельник під час прес-конференції на тему: «Національний парк у Сухолуччі. Хто «за» і хто «проти», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом чотирьох років я постійно брав участь в обговореннях, які проводило Міністерство екології. Минулого тижня відбулись нові слухання, і що приємно: і науковці, і громадські діячі, і місцеві мешканці, і народні депутати - всі за створення тут (у Сухолуччі - ред.) національного Дніпровсько-Тетерівського природного парку. Тобто, на всіх рівнях його створення погоджене, зокрема, й Академією наук та іншими установами, крім Агенції лісових ресурсів. Представників цієї агенції не влаштовувала якість наукового обґрунтування на створення парку, біологічну частину якого я писав. Вони заперечують, що це місце є абсолютно унікальним, хоча це - чи не єдиний фрагмент природи південного Полісся, який зберігся до наших днів на території Київської області», - пояснив Мельник.

За його словами, створення парку в Сухолуччі гальмується тим, що територією, як і за часів екс-президента Януковича, володіє мисливський клуб «Кедр».

Науковець акцентував на тому, що в Сухолуччі та акваторії Київського моря виявлено десять видів рослин, внесених до Червоної книги України.

Крім того, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко розповів, що за останніх півтора року швидкість вирубування лісу в Сухолуччі зросла вп'ятеро.

Відзначимо, раніше міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що на території колишніх мисливських угідь «Сухолуччя» та резиденції «Межигір'я» можуть створити національний Дніпровсько-Тетерівський природний парк. Урядовець зазначав, що відповідні проекти розпорядження Кабміну вже готові й навіть погоджені Міністерством екології.

 

Джерело: «Укрінформ»

 

Україна ризикує за декілька років втратити всі соснові ліси

Врятувати замок в Поморянах: місія (не) здійсненна

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers