rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Портрет професії: ювелір

На сьогодні професію ювеліра можна охарактеризувати так: «доволі поширена у певних колах». Є майстерні, заводи, дизайнерські студії, майстри-ювеліри, які працюють самотужки. Ми проаналізували базу резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, щоб дізнатися, хто ті люди, котрі спеціалізуються на ювелірній справі і шукають роботу саме фахівців з декоративної обробки дорогоцінних металів та виготовлення коштовних прикрас.

Серед ювелірів переважають чоловіки - 73% від усього загалу резюме розміщені саме представниками чоловічої статі. Жінок, котрі розміщають резюме у цій сфері, - менше, ніж третина.

Молодих фахівців, які шукають роботу ювеліра, не так багато. 2% від усієї кількості резюме належать юнакам та дівчатам віком до 22 років. 7% резюме належать пошукачам віком 22-25 років. Майже половина (45%) усіх пошукачів - віком від 26 до 35 років. Ще майже третина (31%) - люди віком від 36 до 45 років. Спеціалістів старшого віку - 15%.

Що стосується питання освіти цих фахівців, то понад половина ювелірів мають вищу освіту, 32% - закінчили коледжі/технікуми. Після школи шукають роботу 16% пошукачів. Для цієї спеціальності є характерною система наставництва. Тим паче, що у межах професії «ювелір» є різні спеціалізації та напрямки: ювеліри-монтувальники, ливарники, гравери, закріплювальники, емальєри, дизайнери, модельєри тощо.

Більшість (68%) ювелірів, котрі розмістили резюме на сайті hh.ua, мають досвід роботи понад 6 років. Пошукачів без досвіду - 6%. Фахівців з досвідом до 3 років - 9%, від 3 до 6 років - 17%.

Тож, якою б старовинною на перший погляд не здавалася професія ювеліра, на сьогодні вона актуальна. Хтось здобуває профільну освіту за цією спеціальністю, а хтось іде шляхом переймання досвіду і навчання у професіоналів. У будь-якому випадку професія живе і розвивається. Адже, як і раніше, ми хочемо себе прикрашати, а коштовності можуть не тільки давати естетичну насолоду, а й підкреслювати статус, якщо у вас є така мета.

 

Нагадаємо, що 31 січня представники цієї професії відзначали своє професійне свято - Всесвітній день ювеліра. Дані були отримані в результаті аналізу бази резюме ювелірів на Міжнародному кадровому порталі hh.ua.

 

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Сфера Інтернет-маркетингу: динаміка змін та сучасний стан

Додаткові джерела заробітку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers