rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Як гальмувати перед «зеброю» взимку

Як гальмувати перед «зеброю» взимку

В останні зимові дні, коли дороги багатьох міст можуть несподівано вкритися шаром міцного льоду, в небезпечному становищі опиняються як пішоходи, так і водії.

Що стосується перших, то вони, дивлячись на встановлені дорожні знаки, цілком їм довіряють, і, з упевненістю ступаючи на «зебру» пішохідного переходу, починають переходити дорогу, не думаючи про те, що слизько зараз не тільки людям, але і машинам.

А якщо йдеться про водіїв, то ті, своєю чергою, покладаються на свій досвід, систему ABS і якісну гуму. Але вони також нерідко забувають про те, що на дорозі лежить лід, який диктує свої правила гальмування й екстреної зупинки.

Наприклад, гальмівний шлях на льоду при гальмуванні зі швидкості лише 25 км/год. може становити від 12 до 25 метрів, а на снігу зі швидкістю 40 км/год. - від 15 до 30 метрів.

Тому, якщо вам, як пішоходу, здається, що автомобіль ледве «повзе», це не означає, що він зможе швидко зупинитися.

У результаті такого ігнорування дорожніх умов пішохід опиняється під колесами машини і, як результат, у кращому випадку - легкі травми, а в гіршому - летальний результат. Водій у цьому випадку, звичайно, буде винен і понесе кримінальну відповідальність, а пішохід може навіть позбутися життя.

Водіям також треба остерігатися і тих пішоходів, які стоять на льоду буквально біля краю дороги. У будь-який момент людина може посковзнутися, і її ноги опиняться під колесами автомобіля. Щоб цього не сталося, коли бачите таких пішоходів - максимально зменште швидкість і прокладіть свій маршрут якнайдалі від цієї непередбачуваної небезпеки.

Варто зменшувати швидкість і при під'їзді до зупинок, звідки можуть вибігти пішоходи. Швидкість перед пішохідним переходом треба зменшувати так, щоб у випадку, якщо на ньому посковзнувся і впав пішохід, у вас була б можливість зупинитися.

Джерело: «Motor Media Review»

 

Розробники презентували нову бойову машину піхоти для України - БМП-У

Державне підприємство «Харківське конструкторське бюро ім. Морозова» (ХКБМ) (входить у концерн «Укроборонпром») за завданням Міноборони розробило бойову машини піхоти БМП-У. Про це повідомляє портал defence-blog.com.

Title Title 

 

Новинка повинна прийти на зміну вже давно застарілим БМП-1 і БМП-2, яких ще чимало у Збройних силах України.

Згідно з електронним торговельним майданчиком SmartTender, ХКБМ розмістило виробниче замовлення на демонстраційний макет (у масштабі 1:15) середнього гусеничного бронетранспортера. У додатку - і перше офіційне зображення нової бойової машини піхоти БМП-У.

Заявлено, що БМП-У буде порівняно недорогим і простим в управлінні. Машину обладнають новим бойовим модулем-баштою, що може мати різне озброєння. Насамперед, це - 30-мм автоматична гармата, протитанкові керовані ракети «Бар'єр», 30-мм гранатомет і 7,62-мм кулемет.

Екіпаж БМП-У буде складатися з трьох осіб: стрільця у башті, а також командира і водія - у носовій частині корпусу. Позаду є десантне відділення - на 6-7 бійців. Нова бойова машина піхоти отримає шість пар коліс з кожного борту. Як очікують, перший ходовий прототип нової БМП вийде на випробування вже у 2018 році.

До речі, влітку 2017 року столичне НВО «Практика» презентувало своє бачення нової бойової машини піхоти. Восени істотно допрацьовану БМП експонували на виставці «Зброя та безпека 2017» у Києві.

 

Одеський стартап зацікавив корпорацію Tesla

Одеський стартап Kwambio зацікавив автомобільні корпорації General Electric і Tesla.

Про це повідомляє Ecotown.

Стартап презентував свою розробку на виставці споживчої електроніки CES у Лас-Вегасі. Після цього ним зацікавилися промислові компанії всього світу, серед яких великі автомобільні корпорації - General Electric і Tesla.

Нагадаємо, стартап залучив 500 тисяч доларів інвестицій від венчурних фондів.

Стартап Kwambio починався як онлайн-платформа для дизайнерів, де ті розміщували свої дизайнерські моделі, а клієнти могли роздруковувати їх на своїх 3D-принтерах. Рік тому одесити відкрили першу в Україні та Європі фабрику для 3D-друку керамічних виробів. Kwambio друкує на 3D-принтерах об'єкти будь-якої складності: прикраси, посуд, предмети інтер'єру, промислові зразки і навіть кісткові імплантати.

 

Rolls-Royce розробляє «розумний» авіадвигун, здатний ремонтувати сам себе

Rolls-Royce оголосила про проект IntelligentEngine, спрямований на розробку «розумних» авіадвигунів, здатних «спілкуватися» один з одним - і з мережею підтримки.

Про це повідомляють на сайті компанії.

Двигуни IntelligentEngine будуть здатні «вчитися», відштовхуючись від свого попереднього досвіду, і збирати інформацію про роботу інших двигунів. Крім того, ці авіаційні двигуни у майбутньому зможуть ремонтувати самі себе.

У Rolls-Royce стверджують, що IntelligentEngine є продовженням сервісу TotalCare компанії, старт якому було дано у 1990-х роках після того, коли компанія визнала, що продаж авіаційних двигунів пов'язаний з послугами з їхнього обслуговування та модернізації.

IntelligentEngine працюватиме на майбутнє, коли при проектуванні, тестуванні та обслуговування двигунів почнуть використовувати цифрові технології з метою подальшого об'єднання двигунів і допоміжних сервісів. Технологія дозволить двигунам під'єднуватися один до одного, служб підтримки та авіакомпаній.

Використовуючи величезні бази даних і машинне навчання, концепція IntelligentEngine передбачає, що двигуни «усвідомлюють» своє середовище і робочий контекст. Це дозволить їм «вчитися»: наприклад, вчасно змінювати параметри роботи залежно від погодних умов.

Унікальна машина: дослідна багатоцільова армійська вантажівка ГАЗ-34

Мотоцикл – любов на все життя: історія одного львівського байкера

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers