rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Ручки і блокноти – консервативно, але стильно і популярно

Багато компаній використовують брендування сувенірної продукції, щоб привернути увагу клієнтів, нагадати про себе, свої послуги та продукти, доповнити образ бренда, вибудовувати доброзичливі стосунки з партнерами.

На сьогодні практично на кожному заході учасникам видають так званий welcome pack - пакет з набором бізнес-сувенірів. Ми запитали пошукачів Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна про те, яку сувенірну продукцію вони найчастіше отримують і як її використовують.

Як правило, брендовані сувеніри - це стильні штучки, які можна використовувати у роботі і/або у побуті. При цьому їх умовно можна поділити на три основні категорії:

- промо-сувеніри для промо-акцій - це недорогі предмети з логотипом, слоганом і реквізитами компанії, які можна дарувати на промо-акціях, конференціях, виставках, семінарах;

 TitleTitle 

 

- ділові подарунки для бізнес-партнерів, клієнтів, колег, співробітників - це, як правило, ексклюзивні, цікаві та незвичайні, а також іміджеві сувеніри;

- поліграфічна продукція - календарі, блокноти, стікери та ін.

До речі, подібні подарунки виконують багато маркетингових функцій і використовуються для охоплення певної аудиторії. У своєму опитуванні hh.ua вирішив дізнатися, як же люди ставляться до таких сувенірів і як використовують.

Згідно з результатами опитування, найпопулярнішою продукцією є ручки і блокноти - їх отримують у 98% і 91% випадків, відповідно. Також часто на заходах видають сумки/пакети (53%) і календарі (48%). Менш поширені сувеніри - наклейки (21%), чашки (21%), олівці (20%), брелоки (17%) і футболки (17%). Ще менш розповсюджені - органайзери (13%), солодощі (13%) і прапорці (10%). Серед інших варіантів брендованої сувенірної продукції називали: флешки, рекламні буклети і портативні зарядні пристрої.

Хоча запам'ятатися, як видно з відповідей респондентів, може і вельми поширений та популярний сувенір. Так, наприклад, на запитання про сувенір, що найбільше запам'ятався, називали якраз ручки і блокноти, які, здавалося б, дарують усі. А це свідчить про те, що важлива не лише сама річ, а й те, як саме вона оформлена.

Проте, щоб відрізнитися від конкурентів, компанії намагаються здивувати клієнтів та партнерів оригінальністю продукції. Серед пам'ятних сувенірів респонденти іноді зазначали досить різноманітні речі. Ось деякі з них:

- парасолька;

- термочашка;

- рower bank;

- антистресова куля-еспандер;

- набір міні-олівців у тубусі з точилом;

- келих для шампанського;

- флешка;

- дерев'яний блокнот;

- тримач для пляшки з водою;

- масажер для голови;

- кишенькова викрутка з різними насадками;

- мультитул;

- шкарпетки;

- підставка під телефон.

Крім того, ми поцікавилися у респондентів, які ще подарунки їм хотілося б отримати. Учасники опитування назвали блокноти, ручки, оскільки вони завжди потрібні. Хоча були й інші варіанти. Наприклад, ароматизатори, арома-саше, брендоване мило, кашкети, футболки, візитниці, органайзери, зарядні пристрої, адаптери.

Отримавши сувенірну продукцію, 41% респондентів використовують її самостійно. 31% - приносять додому, роздають рідним і близьким, а 23% - приносять у офіс і діляться з колегами. Серед інших варіантів використання зазначали: якісь речі залишають собі, якісь - віддають колегам. Деякі взагалі не користуються подарованими сувенірами та викидають їх.

Найдаремнішою продукцією більшість респондентів вважають прапорці (75%). 61% учасників опитування також зазначили як непотрібні наклейки. Третина сюди ж зараховує брелоки та календарі. Для частини опитаних не цікаві солодощі, чашки, сумки/пакети, футболки, олівці. Серед інших непотрібних сувенірів називали магнітики і рекламні матеріали. Найбільше прихильників у блокнотів, ручок та органайзерів.

Таким чином, брендована сувенірна продукція - приємний бонус на професійних заходах, особливо якщо вона практична і/або оригінальна. А ще подібні фірмові дрібниці, які використовуються щодня, можуть слугувати приємним нагадуванням про компанію, знаком поваги і просто пам'ятним подарунком.

При цьому, як показують результати опитування, найбільш популярними є утилітарні, але стильні брендовані речі, такі, як ручки та блокноти.

 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у грудні 2017 року. В опитуванні взяли участь 779 респондентів з різних регіонів України.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Портрет професії. Стоматолог

Експорт електрики. Ризикований сценарій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers