rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Рибальські балансири: особливості вибору для справжніх професіоналів

Завдяки вмілій «грі» цієї приманки кожен рибалка отримує можливість зловити величезну кількість риби, а також отримати безліч позитивних емоцій від проведеного на водоймі часу.

Хвіст і головка сучасних балансирів (штучних приманок) має спеціальні акуратні гачки, які стирчать догори. У центральній частині моделей розташовані дві петлі: верхню використовують для фіксації шнура, а нижню - як продовження додаткового трійника. Ще однією незаперечною перевагою вважають наявність стабілізатора, який, як правило, є в хвості приманки. Цей стабілізатор «відповідає» за гру балансира.

Для активних хижаків можна сміливо застосовувати абсолютно будь-яку модель балансира. Для таких випадків професіонали використовують маленьких «рибок» із хвостовим оперенням та моделі з ламким хвостом. Адже рибалці потрібна особлива «гра» приманкою, за допомогою якої можна з повною впевненістю контролювати величезну площу безпосередньо під лункою.

Різновиди популярних балансирів

Сучасні балансири умовно ділять на три великі групи:

n моделі, виконані з порівняно легкого металу, які мають відповідні «крила» у хвостовій частині, виконані з пластика. Такі приманки прийнято використовувати на мілководді для того, щоб упіймати рибу маленьких або середніх розмірів;

n моделі з металу з хутряним хвостиком, але без «крилець»;

n нові балансири, виконані зі спеціального силікону. Такі вироби здатні створити коливання різної частоти. Іноді повільний рух вгору може дати більше очікуваних результатів, ніж активна «гра» мормишкою.

Аби привернути увагу підводних мешканців, буде потрібно кілька разів вдарити приманкою об дно водойми з висоти не більше, ніж 10-20 см. Цей варіант балансира особливо добре себе показує у процесі «полювання» на пасивного хижака.

Розмірний ряд і кольорова палітра

Як правило, розмірний ряд сучасних моделей балансирів варіюється від 2 до 9 см максимум. Залежно від конкретного водоймища можна розраховувати на той чи інший вид хижої риби. Головне питання, яке цікавить усіх новачків: як правильно підібрати потрібний розмір приманки? Відповідь досить проста - тільки шляхом експериментів. Адже на кількість спійманої риби безпосередньо впливають не лише габарити балансира, а також і пора року, особливості вибраного вами водоймища та інше.

Що стосується колірної гами, у цьому випадку також варто звернути увагу на водойму і колір води. Важливо, щоб ваша приманка привертала увагу риби з великої відстані.

Джерело: «Гал-інфо»

 

Явара

Струнке тіло – це просто. Тренування

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers