rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ТЕНІС

ТЕНІС

Вперше в історії 4 представниці України вийшли до другого кола Australian Open

Title  
 Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Марта Костюк
і Катерина Бондаренко / btu.org.ua
 

Ще жодного разу стартовий бар'єр турніру Australian Open серії «Великого шолома» не проходили стільки українських тенісисток. 

Леся Цуренкo стала четвертою українкою, якій вдалося пробитися до другого раунду Відкритого чемпіонату Австралії-2018 у Мельбурні (загальний призовий фонд - $43 млн).

У трьох сетах українка обіграла Наталю Віхлянцеву з Росії, повідомляє btu.org.ua.

Свої перемоги святкували четверта «ракетка» світу Елінa Світоліна (проти Івани Джорович), Марта Костюк (проти Шуай Пен) і Катерина Бондаренко (проти Вікторії Голубич).

Раніше найкращим для України був результат у 2008 році, коли троє зі шести тенісисток виграли в Мельбурні стартові матчі - Тетяна Перебийніс, Марія Коритцева та Олена Бондаренко.

Леся Цуренко 16 січня здобула вольову перемогу над Наталею Віхлянцевою, перегравши росіянку з рахунком 3:6, 6:3, 6:4, повідомляє Укрінформ. Зазначимо, киянка подолала стартовий бар'єр у Мельбурні вперше з 2013 року, коли дійшла до третього кола змагань.

Три сети поєдинку загалом тривали 1 годину та 50 хвилин.

У другому раунді Леся Цуренко зіграє з переможницею протистояння Крістіна Плішкова (Чехія) - Агнешка Радванська (Польща).

Еліна Світоліна виступ розпочала з переконливої перемоги над 279-м номером світового рейтингу - сербкою Іваною Джорович. Світоліна переграла свою суперницю у двох сетах за 1 годину і 13 хвилин з рахунком 6:3, 6:2.

«У сітці 128 гравців - хоча тепер уже менше. Але все одно гравців ще багато, і всі своє місце заслужили. Я не заглядаю далі одного матчу. Для того, щоб виграти турнір, потрібно здобути багато перемог, тому я не заглядаю далі наступного кола. Статус фаворита додає мені впевненості, але на цьому все», - цитує Еліну Світоліну tribuna.com.

За вихід до третього раунду змагань Світоліна зустрінеться з 59-ю «ракеткою» світу - чешкою Катериною Синяковою, яка обіграла Марію Саккарі з Греції (№ 55) - 6:2, 6:7 (5:7), 6:4. Найкращим досягненням Світоліної на кортах Australian Open наразі є вихід до третього раунду турніру - у 2014, 2015 та 2017 роках.

Четверта «ракетка» України Катерина Бондаренко обіграла швейцарку Вікторію Голубич з рахунком 7:6 (7:3), 4:6, 6:2. Долю поєдинку було визначено у трьох сетах, які, загалом, тривали 2 години і 18 хвилин. У другому колі Відкритого чемпіонату Австралії Бондаренко зустрінеться з 15-м номером «посіву» - росіянкою Анастасією Павлюченковою.

Ну а 15-річна Марта Костюк на старті турніру за 57 хвилин сенсаційно обіграла 27-му «ракетку» світу китаянку Шуай Пен, посіяну під 25-м номером, - 6:2, 6:2.

Це - перша перемога 15-річної Костюк в основній сітці турніру «Великого шолома» і перша перемога Марти над тенісисткою ТОП-30.

Наступною суперницею Костюк стане австралійка Олівія Роговська, яка переграла свою співвітчизницю Джеймі Форліс - 6:3, 6:7 (3:7), 6:2.

БОКС

Олександр Усик у випадку перемоги над Майрісом Брієдісом отримає 1,6 млн доларів

Зовсім небагато часу залишається до того моменту, на який з нетерпінням очікує увесь боксерський світ - 27 січня у Ризі відбудеться півфінальний бій Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) у першій важкій вазі між чемпіонами світу за версіями WBO українцем Олександром Усиком та WBC латвійцем Майрісом Брієдісом.

Явним фаворитом цього поєдинку букмекери вважають українця, випускника аспірантури Львівського державного університету фізичної культури Олександра Усика. Зокрема, світовий лідер букмекерської справи - контора William Hill перемогу Усика оцінює коефіцієнтом 1,20. Котирування ж на успіх Брієдіса значно нижчі - 4,50, а нічия, яка у боксі трапляється вкрай рідко, оцінюється в 34,00, пише ldufk.edu.ua.

Як сказано вище, бій відбудеться у столиці Латвії, на Arеna Rіga, на трибунах якої можуть розміститися 10 300 глядачів. А генеральний директор промоутерської компанії K2 Promotions Ukraine Олександр Красюк вважає, що якби бій між боксерами Олександром Усиком і Майрісом Брієдісом проходив улітку, його міг би прийняти НСК «Олімпійський» у Києві і на ньому був би аншлаг.

«Якби Усик проводив бій проти Брієдіса на «Олімпійському», ми би без сумніву зібрали повні трибуни. У мене в цьому сумнівів немає, він таки не реп читати буде або співати. Люди його люблять саме за бокс. Також важливий і масштаб події, адже це - об'єднавчий бій. Здається, в крузервейті востаннє ще Девід Хей об'єднував пояси.

Ми перед вильотом з Риги після прес-конференції сиділи в аеропорту і дивилися котирування від букмекерів. Так, на перемогу Усика дають 1,20, а на успіх Брієдіса - 4,50. Я вважаю, що розрив не має бути таким. На прес-конференції в Ризі я казав, що переможець цього бою з великою часткою ймовірності переможе і в турнірі», - сказав Олександр Красюк у ефірі програми «Файт Лайф».

Наостанок додамо, що стали відомі гонорари Олександра Усика і Майріса Брієдіса за майбутній півфінал Всесвітньої боксерської суперсерії. З достовірних джерел надійшла інформація, що гарантовано обидва боксери отримають по 800 тисяч доларів, а переможець - ще таку ж суму за вихід у фінал суперсерії WBSS.

Точно такі ж самі гонорари отримають й учасники іншого півфіналу - росіянин Мурат Гассієв і кубинець Юніер Дортікос. За фінальний бій WBSS боксери гарантовано матимуть по 2 мільйони доларів призових, а переможець - ще таку ж суму додатково.

До речі, вболівальники та журналісти видання Boxing News прогнозують, що в фіналі WBSS у рингу зійдуться українець Олександр Усик та росіянин Мурат Гассієв. Ймовірне українсько-російське протистояння в ринзі увійшло у ТОП-10 найбільш очікуваних боксерських поєдинків 2018 року, посівши в цьому рейтингу сьоме місце.

 

Дерев'янченко і Голуб уже знають своїх суперників на бої 20 січня

Українські боксери Сергій Дерев'ян­ченко та Іван Голуб візьмуть участь у вечорі боксу в Брукліні.

20 січня середньоваговик Сергій Дерев'янченко і напівсередньоваговик Іван Голуб проведуть бої в андеркарті поєдинку між Ерролом Спенсом (22-0, 19 КО) і Ламонтом Петерсоном (35-3-1, 17 КО). Про це повідомляє XSPORT.

Дерев'янченко є офіційним претендентом на титул чемпіона світу за версією IBF, яким зараз володіє Геннадій Головкін (37-0-1, 33 КО). Українець проведе проміжний бій з Дашоном Джонсоном (22-22-3, 7 КО) у рамках 8-раундового бою.

Суперником Голуба стане колумбієць Фідель Монтерросо (38-15-1, 30 КО), який був претендентом на чемпіонський титул WBC в легкій вазі у 2010 році, але програв Умберто Сото (66-9-2, 36 КО).

Нагадаємо, в останньому поєдинку, який відбувся в серпні минулого року, Дерев'янченко (11-0, 9 КО) переміг технічним нокаутом у 12-му раунді екс-першого номера IBF 33-річного багамця Туреано Джонсона (20-2, 14 КО). Голуб (13-1, 11 КО) востаннє боксував наприкінці червня. Тоді українець зазнав першої поразки в кар'єрі, програвши одноголосним рішенням суддів американцеві Джемонтею Кларку (12-0, 7 КО).

 

«Українські отамани» не виступатимуть у новому сезоні WSB-2018

«Українські отамани» не виступлять у новому сезоні Всесвітньої серії боксу (WSB). Відбулася офіційна церемонія жеребкування нового сезону турніру, а у списку учасників української команди нема.

Серед учасників нового сезону - Куба, Венесуела, Колумбія, Хорватія, Франція, Англія, Італія, Китай, Індія, Казахстан і Росія, пише galsports.com.

Ще навесні 2015 року стало відомо про наявність у «Отаманів» фінансових проблем, а команда досі так і не знайшла стабільного спонсора, тому з кінця 2016 року залишається без виступів на турнірі.

Нагадаємо, за напівпрофесійний клуб «Українські отамани» виступали майбутні чемпіони світу Василь Ломаченко та Олександр Усик, а також інші відомі боксери.

 

КАРАТЕ

Терлюга перед стартом нового сезону очолює світовий рейтинг WKF

Українська каратистка Анжеліка Терлюга перед стартом нового сезону випереджає всіх своїх суперниць у категорії куміте.

  Title
  Фото: facebook/НОК України

Одеситка перед початком нового сезону посідає перше місце в світовому рейтингу WKF у ваговій категорії до 55 кг в куміте. Про це повідомляє XSPORT.

Серед лідерів світового рейтингу опинилися й інші українці. Львів'янин Станіслав Горуна став другим у категорії до 75 кг, поступившись лише американцеві Скотту Томасу. При цьому, найтитулованіший каратист сучасності Рафаель Агаєв лише на четвертій позиції. Друге місце в категорії до 61 кг серед жінок посіла Аніта Серьогіна, яка поступилася першим місцем китаянці Йин Ксяоян.

У категорії до 68 кг 4-ю стала Анастасія Степашків, на 6-му місці в чоловічому дивізіоні до 84 кг - Валерій Чоботар. Шосту позицію також посіла Катерина Крива в категорії до 50 кг. Ще один українець, Олег Філіпович, розмістився у світовому рейтингу WKF на 8-й позиції.

 

СКЕЛЕТОН

Представник України вперше виступить на зимовій Олімпіаді

Скелетоніст Владислав Гераскевич завоював путівку на Ігри-2018 і став першим представником України, який виступить на зимовій Олімпіаді в цьому виді спорту.

Кваліфікаційний період на ХХІІІ зимову Олімпіаду-2018 у скелетоні тривав зі старту сезону аж до 14 січня, повідомляє Укрінформ.

Щоб виконати відбірковий норматив, спортсмени мали виступити, як мінімум, на трьох різних трасах у п'яти різних стартах. Крім цього, претендент на олімпійську ліцензію мав входити до ТОП-60 світового рейтингу.

Українець Владислав Гераскевич претендував на ліцензію за третьою квотою - для країн, які здобувають одну ліцензію. У цьому сезоні 19-річний спортсмен брав участь у шести етапах Кубка світу-17/18, а також одного разу їздив на етап Інтернаціональному кубку. Сумарно Гераскевич набрав 379 очок і посів 46-е місце у світовому рейтингу.

Всього розігрувалося 30 ліцензій на змагання по чоловічому скелетону на Олімпіаду-2018. Олімпійська ліцензія Владислава Гераскевич - велика перемога для українського скелетона. Ніколи раніше представники України не брали участь на Олімпіаді в цьому виді спорту.

 

ФУТБОЛ

23 березня збірна України з футболу в Іспанії зіграє спаринг зі Саудівською Аравією

Президент федерації футболу Саудівської Аравії принц Адель бін Еззат на зустрічі з пресою підтвердив проведення спарингу зі збірною України.

Як повідомляє sportarena.com, матч відбудеться 23 березня, в Іспанії, де національна команда Саудівської Аравії готуватиметься до чемпіонату світу-2018.

Нагадаємо, раніше поєдинки зі Саудівською Аравією та Японією анонсував і тренер збірної України Андрій Шевченко, але тоді ще остаточної домовленості не було.

Збірна Саудівської Аравії вийшла на чемпіонат світу-2018, де зіграє в одній групі з Росією, Уругваєм і Єгиптом. Команду тренує відомий аргентинець Хуан Антоніо Піца.

 

«Зірка» найімовірніше, не поїде на закордонний збір через фінансові проблеми

У кропивницького футбольного клубу «Зірка» може забракнути коштів, щоб підготуватися до другої частини сезону за межами України.

Як стало відомо Sport Arena, гравці «Зірки» всю підготовку до другої половини чемпіонату України, найімовірніше, проведуть у Кропивницькому. Крім боргів із зарплати перед футболістами, клуб має борги перед персоналом, тому закордонний збір зараз не виглядає реальною перспективою.

Зазначимо, що після відпустки в розташування команди не повернулися деякі легіонери. Головний тренер Роман Монарьов вважає, що головне для «Зірки» зараз - зберегти хоча б 80% складу, що виступав у першій частині сезону.

За підсумками 19 турів команда набрала 18 очок і перебуває на 9-й позиції турнірної таблиці чемпіонату країни.

 

З футбольного клубу «Дніпро» зняли ще 6 очок

Дисциплінарний комітет (ДК) Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) надіслав до Федерації футболу України (ФФУ) лист про зняття з ФК «Дніпро» ще шести очок.

Раніше з клубу зняли 3 очки за невиконання рішення ДК ФІФА від 29 серпня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба ПФЛ.

Таким чином, імплементовано рішення ДК ФІФА ще від 16 серпня 2017 року. Тепер у Другій лізі «Дніпро» не дорахується вже 9 зароблених очок.

Таблиця Групи Б Другої ліги зазнала змін: «Енергія» стала третьою (39 очок), «Мир» - четвертим (34 очки), у ФК «Дніпро» залишилось 33 очки.

Український спорт: життя в борг

Хто така Марта Костюк?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers