rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ В Apple підтверджено критичну уразливість їхніх пристроїв

В Apple підтверджено критичну уразливість їхніх пристроїв

Як виявилося, смартфони iPhone справді схильні до хакерських атак. Американська компанія Apple підтвердила критичну уразливість своїх пристроїв.

Нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація, яка стала початком величезного скандалу в IT-індустрії. Як виявилося, процесори практично всіх виробників критично уразливі до хакерських атак. Йдеться про програми Meltdown і Spectre. Ці шпигунські програми працюють безпосередньо з процесорами пристроїв, збираючи звідти всю інформацію. В руках шахраїв можуть опинитися всі паролі і дані користувача.

В Apple теж підтвердили уразливість процесорів на їхніх пристроях до атак шахраїв. Компанія також запевнила, що скоро проблема буде вирішена і вийде нове оновлення, яке убезпечить користувачів. Головним мінусом може стати зниження швидкості роботи гаджетів до 30%.

Раніше в Intel теж заявили про критичну уразливість. Microsoft уже встигла випустити оновлення, яке може убезпечити від вірусу Meltdown. Зменшення швидкості роботи також спостерігається після встановлення нового програмного забезпечення.

Як стало відомо, в процесорах більшості пристроїв існує відділ, який не шифрує інформацію. Вручну дізнатися дані з цього місця неможливо. Віруси Meltdown і Spectre обходять весь захист на архітектурному рівні і збирають паролі і дані користувача, відправляючи їх «замовнику».

 

У США розроблено додаток для знайомств, який підбирає пару за ДНК

У США розроблено мобільний додаток для знайомств, який використовує сумісність ДНК як основу для алгоритму підбору пари.

Додаток виокремлює 11 генів, які сполучаються з нашими феромонами, які, як вважають, через хімічні реакції впливають на сексуальну привабливість, повідомляє The Independent.

Поєднання цих даних з персональною інформацією, зазначеною у профілях користувачів, дозволяє додатку робити дуже конкретні прогнози.

«Додаток використовує як ваші біологічні дані, так і соціальні; ми збираємо вашу генетичну інформацію за допомогою спеціального тампона й отримуємо інформацію про те, що ви любите, що не любите, про ваші інтереси через профілі у соціальних мережах, таких, як Facebook, Twitter тощо», - пояснюється на веб-сайті додатка.

 

У процесорах Intel, AMD і ARM виявлено проблеми з безпекою

Як наголошується, нещодавно дослідники виявили низку недоліків стосовно рівня безпеки, які, за їхніми словами, дозволили хакерам вкрасти конфіденційну інформацію практично з усіх сучасних обчислювальних пристроїв, що містять чіпи від Intel Corp, Advanced Micro Devices Inc і ARM Holdings.

Дослідники називають два види атак, які умовно назвали Meltdown і Spectre.

Meltdown порушує бар'єр між додатками і внутрішньою пам'яттю операційної системи, що відкриває доступ до даних, які зберігаються в пам'яті ОС.

Spectre порушує такий бар'єр між самими додатками: умовно кажучи, то один сервіс може залізти в пам'ять іншого.

В Intel і ARM наполягають на тому, що проблема не є недоліком, але для її вирішення потрібно, щоб користувачі завантажили патч і оновили свою операційну систему.

Один з дослідників Грацського технічного університету Деніел Грюс назвав Meltdown, «ймовірно, однією з найгірших помилок процесора, які колись були виявлені».

Грюс зазначив, що Meltdown буде серйозною проблемою в короткотерміновій перспективі, але може бути зупинена програмними виправленнями.

«Specter - більш складна помилка, яку можна застосувати майже до всіх обчислювальних пристроїв. Вона є більш складною для хакерів і може стати великою проблемою в довготерміновій перспективі», - сказав він.

 

Google дозволила тестувати операційну систему Fuchsia на заміну Android

Американська корпорація Google дозволила розробникам почати тестування нової операційної системи Fuchsia.

Компанія виклала документацію, що дозволяє завантажити ОС на Pixelbook (власний ноутбук Google), повідомляє Chrome Unboxed.

Для роботи з Fuchsia потрібно дві машини: одна слугує сервером, друга - виконавцем. За даними видання, в парі з Pixelbook наразі можуть працювати як гібридний планшет Acer Switch Alpha 12 і міні-ПК Intel NUC.

Над Fuchsia розробники працювали близько року. Google, як і раніше, не розкриває деталі операційної системи.

Як пише The Verge, не зовсім зрозуміло, навіщо компанія почала розробку нової ОС. Можливо, операційну систему Fuchsia розробники планували зробити наступником проекту Andromeda - ноутбука, в якому поєдналися б системи Chrome та Android. Цей проект не був реалізований,  натомість, Google оголосила, що додатки Android будуть доступними для хромбуків.

Про нову операційну систему стало відомо в серпні 2016 року. Google одразу вирішила зробити Fuchsia відкритою для сторонніх розробників.

 

Microsoft створила новий смартфон з унікальною особливістю

Американська корпорація Microsoft ще в 2016 році відмовилася від випуску мобільних пристроїв під власною торговою маркою в зв'язку з тим, що операційна система Windows 10 Mobile, на базі якої всі вони працювали, була визнала провальною. Цьому є безліч причин, включаючи відсутність якісного програмного забезпечення сторонніх розробників, однак, судячи з усього, Microsoft зовсім скоро знову випустить нові смартфони на споживчий ринок, пише Ukr.Media.

Нещодавно в мережу виклали відео, в якому тестують смартфон компанії Microsoft із встановленою на нього операційною системою Windows 10 Mobile. Головною особливістю мобільного пристрою є підтримка фірмового стилуса Surface Pen, за допомогою якого можна набирати текст, малювати, гортати списки, а також виконувати безліч інших завдань. Іншими словами, новий телефон від американської корпорації може похвалитися повноцінною електронною ручкою для керування та введення інформації.

Викладене в мережу відео цілком можна було б назвати застарілим, тобто, припустити, що знято воно було ще кілька років тому, проте журналісти помітили один цікавий факт. Зокрема, якщо придивитися, то можна помітити планшет Surface Pro зразка 2017 року на задньому плані. Це свідчить про те, що відеоролик був записаний цього року, тобто, компанія Microsoft працює над новим мобільним пристроєм, головною особливістю якого є підтримка фірмового стилуса Surface Pen.

Цілком можливо, що вже на початку 2018 року в рамках виставок MWC 2018 і CES 2018 американська Microsoft офіційно покаже публіці свій новий смартфон, який матиме справді корисну унікальну особливість. Підтримка стилуса Surface Pen може бути вкрай популярною серед художників, дизайнерів та архітекторів, які за допомогою нового аксесуара зможуть виконувати багато завдань.

Чи надійде новий телефон від Microsoft на базі Windows 10 у продаж - невідомо, проте вірогідність цього є дуже великою, оскільки в протилежному випадку всі тестування стилуса Surface Pen не мали б жодного логічного сенсу.

 

Франківець із друзями створив «колядник» для Android

Title  

Перша в Україні програма «Андроїд колядник» має кілька розділів колядок та щедрівок з акордами.

Проект - некомерційний. Це - ініціатива студентів Северина Пархоменка та Тараса Сливки. Юнаки виклали програму у вільний доступ на Святвечір, повідомив «Курс» (https://kurs.if.ua).

«Почали у 2014-му, коли ще вчилися в університеті. Досвіду розробки не було. Але вирішили спробувати і зробити добру справу і людям, і собі - зробити колядник на телефон. Бачив реальну проблему на особистому прикладі і в друзів, котрі є представниками нашого покоління. То сумно, але менше знаємо колядок, ніж наші батьки. Треба розвивати людей, - розповідає Тарас Сливка. - Відтоді щороку ближче до Різдва згадуємо про нього та щось доробляємо, додаємо, змінюємо. Цього року додали колядки з акордами та можливість їх транспонувати у різні тональності. Є автоматичне прокручування. Для користувачів, як нам здається, нічого складного. Головне, щоби людям було зручно, та й добре».

«Шукай колядник у Google Play, знаходь колядки, щедрівки чи віншування і купу всього іншого», - запрошують розробники. Скачати додаток можна тут: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidcollider.koljadnik.

«Це - програма на ОС Андроїд, що дозволяє зручно та швидко відкривати текст колядки, щедрівки, віншування чи СМС-привітання на різдвяні свята», - каже Тарас. - Все необхідне, щоб відчути себе в інформаційному комфорті у цей період».

Джерело: «Курс»

 

Штучний інтелект створюватиме рецепт для пива

Данська пивоварна компанія Carlsberg вкладає гроші в розробку штучного інтелекту для розробки нових сортів пива i контролю якості. Про це повідомляє The Financial Times.

Також у проекті беруть участь Microsoft і два університети.

«Це буде дуже корисно для нас. Йдеться про скорочення часу та витрат на розробку пива з новими смаками», - заявив Йохен Форстер, один з керівників дослідницької лабораторії Carlsberg.

У компанії вважають, що штучний інтелект можна буде використовувати не тільки у пивоварінні, а й під час виготовлення інших харчів та ліків.

Використання технології допоможе на третину скоротити час на створення нового смаку пива, який зараз становить від 9 до 24 місяців.

Carlsberg інвестує в дослідження 28 млн данських крон ($4 млн), ще 18 млн крон надасть державний фонд Innovation Fund Denmark.

LG готує до показу трьох нових роботів для заміни людей

День у княжому Києві: грані повсякдення середньовічного міста

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers