rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Чикаго минулого року відвідали рекордні 55 мільйонів туристів

До Чикаго протягом 2017 року завітали 55 мільйонів туристів. Про це заявив мер міста Rahm Emanuel.

За даними мерії, кількість туристів у місті у 2017 році збільшилася на 1,5 млн. Це - на 2,5% більше, ніж у 2016 році. Минулого року Чикаго відвідали 55,2 млн осіб.

«Туризм у Чикаго - це  робота для мешканців міста», - зауважив Emanuel. «Продовжуючи встановлювати нові рекорди у сфері туризму та з кожним роком залучаючи мільйони людей до Чикаго, ми створюємо економічні можливості, які стосуються всіх районів міста».

За словами мера, в туристичній індустрії міста минулого року було залучено приблизно 146 500 працівників. З моменту вступу Emanuel на посаду їх стало на 17% більше.

У міських готелях стало більше на 6,3% туристів, які вирішили провести дозвілля минулого року саме у Чикаго, згідно з даними мерії. Особливо багато їх було у період з червня до вересня - майже удвічі більше, порівняно з попереднім літом.

Минулоріч було відкрито п'ять нових готелів, ще вісім планують відкрити цього року, повідомляють у міськраді.

У місті також спостерігалося збільшення кількості туристів, які відвідують різноманітні з'їзди, конвенції та конференції. Під час 21 зі 40 найбільших таких заходів, проведених на McCormick Place, спостерігалося збільшення відвідувачів, порівняно із 2016 роком. Також було зафіксовано сім рекордних обсягів продажів, які в офісі мера назвали «ще однією обнадійливою галузевою тенденцією».

Мер також підкреслив, що Global Business Travel Association взяла на себе зобов'язання проводити щорічну конференцію - найбільшу в світі ділову подію - саме на McCormick Place у липні.

Desiree Rogers, голова правління «Choose Chicago», каже: «Наша мета тепер полягає у тому, щоб використати цей імпульс і продовжувати його нарощувати».

«Choose Chicago» була започаткована як нова туристична міська організація мером міста Emanuel у 2012 році. «Метою міського голови було локалізувати всі туристичні продажі та маркетингову діяльність у рамках єдиного агентства, окреслити чіткі цілі для відстеження цих зусиль», - йдеться на сайті агенції.

 

Освітня рада Іллінойсу попереджає про «зрив» фінансування шкіл через вето Rauner

Title  

Вето Bruce Rauner, накладене на законопроект, у якому розписано нову формулу фінансування шкіл, може призвести до «зриву фінансування та плутанини» у понад 800 шкільних округах штату. Про це заявили в Освітній раді штату Іллінойс.

Чиновники ISBE виступили із заявою у п'ятницю. Вони розкритикували вето губернатора, накладене на законопроект, у якому депутати виправили помилку в історичній реформі фінансування державних шкіл. Помилку було зроблено минулого літа.

В ISBE вважають, що законопроект має стати законом, і гарантувати, що 178 шкільних округів не отримають менше коштів, ніж заслуговують.

Вето Rauner стосується поправки, яка може допомогти кількох десяткам недержавних шкіл отримати підстави для виділення 100 мільйонів доларів у вигляді податкових пільг. Таким чином батьки змогли б оплачувати навчання своїх дітей у приватних школах.

Губернатор вважає, що депутати повинні діяти швидко, аби затвердити всі засоби правового захисту школярів. Про це розповіла його прес-секретар Rachel Bold.

 

Демократи Іллінойсу борються за право кандидувати на посаду генпрокурора штату

Кандидати-демократи, які борються за право кандидувати на посаду Генерального прокурора, змогли зібрати пожертви на мільйони доларів.

Вісім демократів намагаються вирізнитися з величезної кількості бажаючих обійняти посаду генпрокурора штату, незважаючи на подібні погляди та обіцянки боротися з президентом Donald Trump. У «перегонах» беруть участь колишній губернатор, депутати штату, лідер поліції, мер та колишній федеральний прокурор.

Від республіканців за посаду генпрокурора штату боротиметься Erika Harold адвокат з Urbana, колишня «Міс Америка».

Отже, у праймеріз демократів, які відбудуться у березні, візьмуть участь:

- Kwame Raoul, 53 роки, сенатор штату від Чикаго. Він був призначений у 2004 році, щоб замінити Barack Obama, якого було обрано у Сенат США;

- Scott Drury, 45 років, член Палати представників штату від Highwood (спочатку планував балотуватися на посаду губернатора, але потім вирішив позмагатися за посаду генпрокурора. Колишній федеральний прокурор, став депутатом у 2013 році);

- Pat Quinn, 69 років, став губернатором, коли Rod Blagojevich був заарештований за звинуваченням у корупції (Quinn обійняв посаду в 2010 році, але програв вибори у 2014 році);

- Sharon Fairley, 57 років - колишній федеральний прокурор, призначений мером Чикаго Rahm Emanuel для проведення реформи наглядової організації за діями поліції (його призначення відбулося після того, коли було оприлюднено відеоролик за участю офіцера, який вбив чорношкірого підлітка Laquan McDonald, а потім втік);

- Aaron Goldstein, 42 роки - презентував інтереси Blagojevich на двох судових процесах(у 2016 році обійняв посаду члена комісії від району);

- Jesse Ruiz, 52 роки - очолює правління Chicago Park District (голова Освітньої ради штату Іллінойсу та віце-президент Чиказької ради з питань освіти);

- Nancy Rotering, 56 років - мер міста Highland Park (невдало кандидувала на посаду члена Палати представників США у 2016 році, незважаючи на схвалення американського сенатора Dick Durbin);

- Renato Mariotti, 41 рік - колишній федеральний прокурор.

Якщо йдеться про впізнаваність імені, то, звичайно, лідером є Quinn. Колишній скарбник штату, свого часу підтримував загальну систему охорони здоров'я. Програв перегони за посаду губернатора республіканцю Bruce Rauner. Намагався запровадити обмеження повноважень мера Чикаго. Однак, Quinn не має підтримки серед демократів.

Демократична партія округу Cook одностайно схвалила кандидатуру Raoul у листопаді. Raoul також отримав підтримку профспілок.

Деякі кандидати, зокрема, Drury, виступають як самовисуванці. Drury був єдиним демократом минулого року, який не голосував за кандидатуру Mike Madigan, батька чинного генпрокурора штату Lisa Madigan, багаторічного спікера Палати представників.

Експерти з фандрайзингу кажуть, що перегони за посаду генерального прокурора штату є найбільш витратними після дорогих губернаторських виборів.

Яскравіша картина з'явиться цього тижня, коли настане час звітувати про зібрані кошти. За попередніми оцінками, Raoul зумів зібрати на свою підтримку більш, ніж $1,2 млн, зокрема, пожертвування від профспілок і тютюнової промисловості.

Drury зібрав понад $800 000. За ним ідуть Fairley та Rotering, кожному з яких пожертвували $550 000. Їх, своєю чергою, наздоганяють Ruiz, Quinn, Goldstein and Mariotti.

Позиції кандидатів з різних питань, зокрема, підтримки легалізації марихуани, дуже схожі. Вони називають посаду генпрокурора штату останньою лінією оборони у боротьбі з передвиборчою програмою президента, яку він намагається реалізувати. Усі вони обіцяють також боротися зі сексуальними домаганнями.

Існують незначні відмінності у тому, що кандидати планують робити на посаді генпрокурора. Чинний генпрокурор Lisa Madigan, до прикладу, зосередилася на правах споживачів.

Rotering сподівається боротися з насильством із застосуванням вогнепальної зброї та хоче заборонити її використовувати під час нападу. Goldstein і Drury, натомість, кажуть, що пріоритетом є боротьба з державною корупцією. Fairley вважає, що у штаті Іллінойс занадто багато політиків-кар'єристів.

 

У Чикаго відбудеться марш жінок проти сексуального насильства

У січні у Чикаго відбудеться спільний марш жінок. Мета маршу - покращити обізнаність громадськості та докласти зусиль, аби суспільство почуло голос жінки. Марш відбуватиметься у рамках соціального руху #MeToo, що охопив країну.

Група «Women's March Chicago» запланувала провести мітинг та марш під назвою «March to the Polls» у суботу в центрі Чикаго. Таким чином активісти групи хочуть «заохотити жінок та союзників перетворити голоси учасників маршу на голоси виборців».

Захід - один зі сотень інших, запланованих у всьому світі на ці вихідні, повідомили організатори.

  Title
  Фото з офіційної сторінки «Women's March Chicago:
March to the Polls» у «Фейсбук»

«Ми - у захваті від події та програми. Наші спікери об'єднають учасників навколо питань, що стосуються нас усіх. Ми бачимо, що вони проникають у наші соціальні медіа», - розповіла в інтерв'ю Емілі Emily Kraiem, одна з організаторів «Women's March» у Чикаго.

Станом на вівторок понад 26 000 осіб відповіли на сторінці групи у Facebook, що вони зацікавлені в участі у марші.

Один з організаторів цієї події заявив, що «зацікавленість у заході - така ж, що й минулого року».

У 2017 році прогнозували, що у марші візьмуть участь 75 тисяч осіб. Проте, несподівано його учасниками стали більше, ніж 250 тисяч осіб. Тоді вулицями Чикаго пройшов найбільший марш жінок у країні за межами штату Вашингтон.

Організатори зазначають, що, хоча зацікавленість у події - досить велика, погода різко відрізнятиметься від минулорічної. Відтак, вони заявили, що «готові до будь-яких варіантів». Минулого року день, коли проходив марш, був надзвичайно сонячним та теплим.

Цьогорічний марш відбудеться у час, коли жінки відкрито висловлюють свої думки більше, ніж будь-коли раніше. Вони, зокрема, висвітлюють сексуальні домагання та зловживання владою у Голлівуді, політиці, новинах тощо.

Початок заходу заплановано на 9 год. ранку. Коли всі учасники зберуться на Congress Parkway та Columbus Drivе, там, як розповіли організатори, лунатиме музика та можна буде подивитися відеоролики. Очікують, що мітинг розпочнеться об 11 год., після чого відбудеться марш - о 12:30.

 

Мирний протест Мартіна Лютера Кінга став дороговказом «кольорових революцій»

Внаслідок пожежі на катері постраждали 15 осіб

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers