rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ТЕНІС

ТЕНІС

Українка Даяна Ястремська очолила світовий рейтинг юніорів

Зігравши минулого тижня у фіналі кваліфікації турніру серії WTA Premier у Брісбені (Австралія), українська тенісистка Даяна Ястремська очолила оновлений світовий рейтинг юніорів.

Як повідомляє xsport.ua, на даний момент 17-річна українка Даяна Ястремська йде на 177-му місці в класифікації Жіночої тенісної асоціації (WTA).

На п'ять позицій нижче розташувалася американка Аманда Анісімова, яка була першою до цього.

У першій двадцятці також перебуває ще одна українка - Марта Костюк (№ 13). У загальному рейтингу вона посідає 521-е місце.

 

Еліна Світоліна піднялася на четверту сходинку світового рейтингу

Title
 
 Фото btu.org.ua
 

Перша ракетка України Еліна Світоліна піднялася з шостої на четверту сходинку в оновленому 8 січня рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Еліна Світоліна прокоментувала свою перемогу в фіналі турніру WTA в Брісбені, де вона обіграла 88-у ракетку світу Олександру Сасновіч з Білорусі.

«Завжди приголомшливо починати рік з перемоги на турнірі. Це завжди особливо грати перед заповненими трибунами, як тут. Хочу привітати Олександру Сасновіч з виходом у фінал, тому що починати турнір з відбіркових кіл завжди дуже важко. Вона значно поліпшила свою гру за останні роки, хочу побажати їй удачі в цьому сезоні і надалі. Хочу подякувати своїй команді. Кілька її представників тут, деякі - в Лондоні. Тренер уже чекає мене в Мельбурні для подальших тренувань», - сказала Еліна Світоліна, повідомляє офіційна сторінка Жіночої тенісної асоціації (WTA) в Twitter.

Нагадаємо, 6 січня в Брісбені Еліна Світоліна виграла свій десятий титул у кар'єрі.

Як повідомляє офіційний сайт WTA, першу позицію в рейтингу продовжує посідати румунка Симона Халеп. На друге місце вийшла датчанка Каролін Возняцкі, а на третій позиції перебуває іспанка Гарбінє Мугуруса.

Нагадаємо, Еліна Світоліна минулого тижня стала чемпіонкою турніру WTA в австралійському Брісбені. Українка у фіналі розгромила білоруську тенісистку Олександру Сасновіч у двох сетах з рахунком 6:2, 6:1.

Теніс. Жінки. Рейтинг WTA

(станом на 8 січня)

1 (1). Сімона Халеп (Румунія)

2 (3). Кароліна Возняцкі (Данія)

3 (2). Гарбінє Мугуруса (Іспанія)

4 (6). Еліна Світоліна (Україна)

5 (5). Вінус Вільямс (США)

6 (4). Кароліна Плішкова (Чехія)

7 (7). Олена Остапенко (Латвія)

8 (8). Каролін Гарсія (Франція)

9 (9). Йоханна Конта (Великобританія)

10 (10). Коко Вандевен (США)

...43 (42). Леся Цуренко (Україна)

...88 (84). Катерина Козлова (Україна)

...94 (93). Катерина Бондаренко (Україна)

 

Леся Цуренко з перемог розпочала тенісний турнір у Гобарті

Друга ракетка України Леся Цуренко пробилася до другого кола тенісного турніру в Гобарті (Австралія).

На старті турніру Леся Цуренко перемогла представницю Угорщини, 49-у ракетку світу Тімею Бабош - 7:6 (2), 6:2, повідомляє xsport.ua.

Матч тривав 1 годину та 44 хвилини, за які Леся Цуренко, посіяна на турнірі під п'ятим номером, один раз подала навиліт, тричі помилилася на подачі і реалізувала п'ять брейк-пойнтів.

Зазначимо, що це була четверта зустріч суперниць у WTA-турі і третя перемога українки.

За місце в 1/4 фіналу Леся Цуренко зіграла з 50-ю ракеткою світу Юлією Путінцевою з Казахстану.

Киянка за 1 годину 13 хвилин обіграла представницю Казахстану - 6:3, 6:2, повідомляє Укрінформ.

Киянка зазначила, що їй підходить корт у Гобарті, повідомляє BTU.org.ua.

«Сьогодні мені дуже сподобалося грати, - сказала Леся. - Я була в курсі, що буде дощ, тому хотіла закінчити гру перш ніж він розпочнеться. Путінцева завжди створювала мені багато проблем. Юлія надає м'ячу верхнє обертання, і з ним важко впоратися. Для мене це - чудова перемога. Корт у Гобарті мені підходить».

Наступна суперниця Лесі визначиться у поєдинку між першою сіяною на турнірі китаянкою Шуай Чжан та Ариною Соболенко з Білорусі.

Нагадаємо, що минулого року Цуренко доходила у Гобарті до півфіналу.

 

Олександр Долгополов з перемоги розпочав турнір у Сіднеї

Перша ракетка України Олександр Долгополов виграв матч першого кола турніру серії Асоціації тенісистів-професіоналів АТР-250 у Сіднеї (Австралія).

У стартовому поєдинку киянин Олександр Долгополов у трьох сетах обіграв 55-у ракетку світу серба Віктора Троїцькі з рахунком 6:3, 6:7(8), 7:5.

Як повідомляє xsport.ua, матч тривав 2 години і 20 хвилин. За цей час українець зробив 13 ейсів, припустився дев'яти «подвійних» і реалізував шість брейк-пойнтів.

Таким чином, після вильоту з турніру в Брісбені на стадії 1/4 фіналу українець зумів вийти до другого раунду Сіднея, де зіграє з четвертим сіяним італійцем Фабіо Фоньїні.

Зазначимо, що на цьому турнірі в минулому сезоні Долгополов поступився в першому раунді, а найкращим досягненням українця в кар'єрі в Сіднеї є чвертьфінал, куди Олександр виходив тричі.

 

БОКС

Олександр Усик хоче перейти у суперважку вагу і провести поєдинок із Джошуа

Чемпіон світу з боксу за версією WBO у важкій вазі, українець Олександр Усик сказав журналістам, що головною мрією в його кар'єрі на даний момент є зустріч з володарем поясів WBA Super, IBF, IBO в суперважкій вазі британцем Ентоні Джошуа.

«Мій бій мрії? Поєдинок проти Ентоні Джошуа. Що я думаю про нього як про бійця? Олімпійський чемпіон, чемпіон світу в трьох версіях. Це - хороший, сильний, великий хлопець», - сказав випускник аспірантури Львівського державного університету фізичної культури Олександр Усик.

Нагадаємо, що про бій з Ентоні Джошуа, який, нагадаємо, є кривдником Володимира Кличка, Олександр Усик висловлюється не вперше. Українець уже неодноразово заявляв, що має намір піднятися в суперважку вагу після того, коли підкорить крузервейт.

Свій наступний бій Олександр Усик проведе в рамках півфіналу Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) проти чемпіона світу за версією WBC латвійця Майріса Брієдіса. Поєдинок відбудеться у суботу, 27-го січня, в столиці Латвії, Ризі.

Олександр Гвоздик боксуватиме за право провести чемпіонський бій

Український боксер-напівважковаговик Олександр Гвоздик став учасником спеціального турніру за пояс WBC.

Як повідомляє worldboxingnews.net, президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман схвалив проведення двох боїв у напівважкій вазі. Чинний чемпіон WBC Адоніс Стівенсон повинен захищати свій титул у бою з Баду Джеком, а українець Олександр Гвоздик у поєдинку з Елейдером Альваресом посперечається за статус обов'язкового претендента.

Орієнтовні дати боїв Стівенсон - Джек і Гвоздик - Альварес не уточнюються, але переможці двох поєдинків повинні негайно зустрітися.

Таким чином, Гвоздик до кінця 2018 року може повторити досягнення Василя Ломаченка та Олександра Усика і стати чемпіоном світу у профі-рингу.

Раніше портал Ringpolska озвучив орієнтовну дату бою Гвоздик - Альварес. Згідно з джерелом, українець і колумбієць з'ясовуватимуть стосунки 16 лютого поточного року.

Нагадаємо, Олександр Гвоздик в останньому бою в серпні 2017 року достроково переміг Крейга Бейкера.

 

ФУТБОЛ

Капітан збірної України Руслан Ротань вп'яте став батьком

У сім'ї півзахисника празької «Славії» та національної збірної України з футболу Руслана Ротаня - поповнення.

Напередодні Нового року дружина Руслана Ротаня, Христина, подарувала йому доньку - Домініку, інформує zbirna.com.

Тепер у Руслана Ротаня п'ятеро дітей - три дівчинки і два хлопчики (Ангеліні - 11 років, Богдану - 9, Захарові - 7, Мирославі - 4).

 

«Шахтар» - 22-й у списку найбагатших клубів за версією Soccerex

Soccerex Football Finance опублікував рейтинг топ-100 найбагатших клубів, в який потрапили українські гранди.

«Шахтар» з футбольним фінансовим індексом 0,993 і загальною вартістю гравців 108 мільйонів євро посів 22-е місце в рейтингу.

«Динамо» розташувалося на 41-му місці. Футбольний фінансовий індекс киян становить 0,547, а загальна вартість гравців - 87 мільйонів євро.

Перша десятка рейтингу виглядає так:

1. «Манчестер Сіті» (футбольний фінансовий індекс 4,883; вартість гравців - 637 млн євро)

2. «Арсенал» (4,559; 592 млн євро)

3. «ПСЖ» (4,128; 485 млн євро)

4. «Гуанчжоу Евергранд» (3,423; 46 млн євро)

5. «Тоттенхем» (2,591; 463 млн євро)

6. «Реал» (2,579; 771 млн євро)

7. «Манчестер Юнайтед» (2,314; 524 млн євро)

8. «Ювентус» (2,260; 470 млн євро)

9. «Челсі» (2,073; 624 млн євро)

10. «Баварія» (2,086; 603 млн євро)

Нагадаємо, київське «Динамо» посіло 11-е місце в списку найкращих клубів Європи всіх часів.

 

Український півзахисник Богданов перейшов у польський клуб «Арка»

Екс-півзахисник «Олімпіка» Андрій Богданов підписав контракт із польським клубом «Арка» з міста Гдиня. Про це повідомляє офіційний сайт клубу.

З футболістом уклали контракт терміном на півроку з можливістю продовження. Богданов має досвід виступів за кордоном. У період з 2014-го до 2015-го рр. півзахисник грав за грецький «Ерготеліс».

Нагадаємо, 27-річний українець у цьому сезоні провів 19 матчів у складі «Олімпіка», в яких забив 2 м'ячі і віддав 3 гольові передачі.

Після 21 туру «Арка» йде на 7-му місці в турнірній таблиці чемпіонату Польщі.

 

Євген Селезньов підписав контракт із турецьким «Беледієспором»

Колишній форвард «Дніпра» і донецького «Шахтаря» Євген Селезньов продовжить кар'єру в турецькому футбольному клубі «Акхісар Беледієспор».

Контракт 32-річного українця розрахований на півтора року з можливістю продовження ще на рік, повідомляє офіційний сайт «чорно-зелено-жовтих».

«Акхісар Беледієспор» після 17 турів посідає 12-е місце у турнірній таблиці турецької Суперліги.

Останнім клубом Селезньова був турецький «Карабюкспор», за який у цьому сезоні форвард провів 15 матчів, забив 2 м'ячі і зробив 1 результативну передачу.

 

БІАТЛОН

Віта Семеренко в Оберхофі виборола «бронзу» в гонці переслідування

У німецькому Оберхофі відбувся етап Кубка світу з біатлону. Жіночу гонку переслідування виграла Анастасія Кузьміна зі Словаччини. Найкращою з українок стала Віта Семеренко, яка фінішувала третьою. Про це повідомляє Укрінформ.

Після перемоги в спринті Кузьміна мала 35 секунд переваги. З таким гандикапом лідер збірної Словаччини не мала проблем на трасі і, незважаючи на два штрафні кола, впевнено фінішувала першою. Друге місце в італійки Доротеї Вірер.

Блискучу гонку провела Віта Семеренко. Вона стартувала 22-ю, але швидкий хід (вона показала найкращий час чистого бігу) та влучна стрільба (0 промахів) дозволили нашій біатлоністці фінішувати третьою. Зазначимо, що на останньому кілометрі Віта не дала жодного шансу своїм переслідувачкам - Новаковській, Макарайнен і Домрачевій.

Для Віти Семеренко це 11-й подіум у кар'єрі. Тричі вона брала «срібло» і 8 разів - «бронзу».

Класна гонка вийшла і у решти українок, які покращили свої стартові позиції. Зокрема, Юлія Джима посіла 13-е місце, хоча стартувала 42-ю! Олена Підгрушна на 17 місці (починала 25-ю), а Анастасія Меркушина піднялась із 32-го на 25-е місце.

 

СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

Олегові Верняєву прооперували ногу і плече

Титулований український гімнаст Олег Верняєв переніс заплановане хірургічне втручання, через яке він пропустить увесь наступний сезон. На своїй сторінці в Instagram Верняєв розмістив фото з лікарні - спортсмен лежить з перев'язками на ногах і правому плечі.

Головний тренер збірної України Геннадій Сартинський у листопаді повідомив, що Верняєв потребує хірургічного втручання через травмовані зв'язки на нозі і плече. Пізніше сам гімнаст підтвердив, що змушений приділити увагу своєму здоров'ю, через що зробить паузу в кар'єрі.

Нагадаємо, що травми не дозволили Олегові Верняєву вдало виступити на чемпіонаті світу в Монреалі. Він вважався одним з головних фаворитів турніру, однак українець обмежився «сріблом» у вправах на брусах.

Василь Карленко: «Резерв у нас точно є, але з ним треба правильно працювати»

Чемпіон України Петро Голубка: «У дитинстві довелося вибирати між шахами і музикою»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers