rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

«Alliance» невдовзі розпочне будівництво президентської бібліотеки

Title  
 Фото з офіційного сайту Obama Foundation 

 

«Lakeside Alliance» займатиметься будівництвом Obama Presidential Center. Про це повідомляє Obama Foundation.

«Alliance» - новостворене спільне підприємство, яке складається з кількох афро-американських будівельних фірм з Чикаго. У фонді сподіваються, що такий вибір дасть змогу збільшити кількість робочих місць та створить можливості для компаній, власники яких є представниками меншин.

У проекті братимуть участь консорціум Presidential Partners, який складається з Powers & Sons Construction, UJAMAA Construction, Brown & Momen and Safeway Construction. Вони співпрацюватимуть у рамках проекту з Turner Construction Company.

«Obama Foundation вірить у створення можливостей для місцевого бізнесу та створення робочих місць для меншин», - заявив під час виступу David Simas, генеральний директор Obama Foundation. «Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з «Lakeside Alliance», щоб досягти наших цілей, встановити нові критерії та зробити Obama Presidential визначною пам'яткою, якою зможуть пишатися наші сусіди».

У фонді сподіваються, що урочиста церемонія початку будівництва центру, який буде розташований у південній частині міста, відбудеться до кінця 2018 року. Закінчити будівництво центру планують у 2021 році.

 

У CTA зросли ціни за проїзд

Відтепер подорожчає проїзд для пасажирів CTA у Чикаго. Нові ціни набули чинності у неділю.

  Title
 

Фото із офіційного сайту CTA
(http://www.transitchicago.com)


Згідно з рішенням Chicago Transit Agency, ціни на проїзд зросли на 25 центів. Це - перше збільшення тарифів на проїзд в автобусах та потягах за останніх вісім років.

Рада CTA затвердила збільшення цін за проїзд у грудні, посилаючись на дефіцит на суму $33 млн, який виник після скорочення бюджету штату. Мер Чикаго Rahm Emanuel, натомість, заявив, що не хоче бачити під час обговорення збільшення цін на проїзд бюджет агентства на 2018 рік.

Для пасажирів автобусів, які оплачують проїзд за допомогою картки, тарифи зараз складають $2,25 (раніше було $2) і $2,50 - для тих, хто сплачує готівкою (замість $2,25).

Вартість проїзду для пасажирів потягів збільшилася з $2,25 до $2,50, а місячного проїзного Ventra - зі $100 до $105.

Збільшення вартості проїзду зачепило і пільгові категорії населення - студентів та людей з інвалідністю. Відтепер вони вимушені будуть платити на 10 центів більше - за проїзд в автобусі та 15 центів - у потязі.

CTA перевозить приблизно 1,6 млн пасажирів кожного буднього дня.

 

У Чикаго чергують 5 додаткових машин швидкої допомоги для боротьби з грипом

У департаменті охорони здоров'я нагадали мешканцям Чикаго про вживання запобіжних заходів проти грипу. Чиновники відділу з питань охорони здоров'я округу Cook заявили, що грип цього сезону поширився раніше, ніж зазвичай, і дає більші ускладнення.

В Іллінойсі, у середньому, щороку від грипу та пов'язаних з ним ускладнень помирають 3500 людей.

«У цьому сезоні ми спостерігаємо серйозні захворювання. У нас є пацієнти, які перебували у відділенні інтенсивної терапії у лікарні Stroger через захворювання грипом», - каже лікар Jay Shannon.

Цього сезону Cook County Health & Hospitals System підтвердила 149 випадків захворювання грипом. За весь сезон минулого року їх було усього 210.

За різними оцінками, приблизно 1500 осіб отримали позитивні результати аналізу на наявність грипу у районі Чикаго.

П'ять машин швидкої допомоги пожежної служби Чикаго чергують на вулиці, щоб запобігти подальшим випадкам захворювання на грип. Наразі всі відділення невідкладної допомоги переповнені хворими.

У лікарнях Stroger та Provident відвідувачі проходять діагностику на грип.

«Їм буде надана маска і серветки. Їх не дозволено відвідувати», - розповів лікар Sharon Welbel.

У цьому сезоні переважає грип, який є вірусом H3N2. У минулому вакцина проти грипу не була такою ж ефективною щодо цього виду штаму, однак чиновники досі рекомендують вакцинуватися.

«Наразі поширений грип типу B та інший грип типу А, тому вакцина краще діє на ці штами. Якщо людина отримає вакцинацію, то матиме справу з більш м'яким типом грипу», - запевняє він.

Особливо чутливі до грипу маленькі діти, особи віком від 65 років та хронічно хворі.

Лікарі рекомендують часто мити руки, прикривати ніс і рот, коли ви чхаєте або кашляєте, і залишатися вдома, якщо ви хворієте.

 

Durbin та Rauner приїхали підтримати мешканців Будинку ветеранів у Quincy

Сенатор Dick Durbin кинув виклик губернаторові Іллінойсу Bruce Rauner у п'ятницю, коли відвідав Будинок ветеранів після низки спалахів легіонельозу.

«Я кинув йому виклик - запропонував скласти новий план, щоб допомогти покрити фінансування закладу», - зауважив сенатор. «Думаю, той факт, що губернатор відвідав Будинок ветеранів і зараз перебуває тут цілу ніч, свідчить про те, що це питання стоїть одним з перших у його списку пріоритетів».

Durbin відвідав Будинок ветеранів у п'ятницю. Він зустрівся з Rauner, який на той час перебував у лікарні, щоб вивчити, яких заходів вживає влада для захисту мешканців та персоналу закладу.

«Я приділив свій час тому, аби дослідити, як їдять, сплять мешканці лікарні, як їх відвідують, вивчав атмосферу, яка панує у Будинку ветеранів у Quincy, - заявив Rauner. - За ветеранами у відділенні кваліфікованої допомоги, де я перебуваю, дуже добре доглядають, турбуються про них, і загалом ставляться дуже шанобливо».

За останні три роки серія спалахів легіонельозу у Будинку ветеранів призвела до загибелі 13 осіб. Про це повідомляли WBEZ та Chicago Tribune. Смертність пацієнтів спонукала до розслідування, яке проводять чиновники штату. У вівторок відбулися слухання, які були організовані для врегулювання кризи.

Durbin пообіцяв, що федеральний уряд допоможе штату в цьому питанні.

«Ми готові допомогти. Вони мають право на допомогу від нашого уряду. Ми пообіцяли підтримати вас», - заявив він під час зустрічі з мешканцями закладу.

За словами сенатора, CDC також оприлюднив рекомендації щодо боротьби з майбутніми спалахами легіонельозу. У департаменті запропонували дотримуватися нового письмового протоколу, спрямованого на лікування легіонельозу, зокрема, швидше робити аналізи пацієнтам і співробітникам, а також знайти нові способи очистити сантехніку у рамках боротьби з цією хворобою.

Спочатку Durbin, аби вирішити цю проблему, підтримував ідею закриття Будинку ветеранів. Але сенатор каже, що змінив свою думку після зустрічі з губернатором та іншими чиновниками. Тож, на його думку, заклад повинен і надалі працювати.

«Я не вважаю, що це необхідно, допоки у нас є план руху вперед, і ми знаємо, як зробити це місце безпечнішим», - запевнив він.

Доктор Nirav Shaw, очільник Департаменту охорони здоров'я, погоджується зі сенатором. Він вважає, що переміщення мешканців не обов'язково захистить їхнє здоров'я.

«Ризик підхопити інфекцію у сфері охорони здоров'я не зникає лише тому, що ви переміщаєте людей», - каже він. «Ми могли б перемістити їх до Northwestern Hospital, яка має досвід лікування хворих на легіонельоз».

До зауважень Durbin прислухалися у CDC. У звіті департаменту описано детальні кроки, які штат вживатиме для вирішення проблем у Будинку ветеранів. Водночас, у департаменті заявили, що «повна ліквідація легіонельозу у будівлі з великою, складною системою водопостачання може бути неможливою».

У 2017 році було зареєстровано 300 випадків захворювання на легіонельоз у штаті Іллінойс. Кількість хворих постійно збільшується на всій території США, повідомляє CDC.

Навіть незважаючи на перешкоди, як фінансові, так і наукові, які стоять перед установами штату при вирішенні проблеми легіонельозу, Durbin впевнений, що рішення таки є.

«Головним завданням цього візиту є безпека ветеранів. Ми маємо переконатись, що надаємо їм постійну якісну допомогу», - зазначив Durbin. «Це - виклик усім нам. Це - виклик, який ми повинні прийняти, аби переконатись, що Будинок ветеранів у Quincy надає найкращий та найбезпечніший догляд ветеранам у штаті».

Rauner, який зустрівся з мешканцями у п'ятницю, залишився на батьківщині до початку цього тижня. Протягом вихідних до нього приєдналася його дружина Diana Rauner.

Sessions скерував до Чикаго ще трьох федералів, аби прокуратура ефективніше боролася зі злочинцями

Preckwinkle, Shedd Aquarium та правозахисні організації об’єдналися у боротьбі проти забруднення пластиком

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers