rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Зимові види спорту, які принесуть користь для здоров’я

У зимовий період корисно частіше бувати на вулиці, дихати свіжим морозним повітрям і приділяти час фізичній активності.

Коли вступає у свої права білосніжна зима, не завжди хочеться сидіти вдома, та й користі від цього мало. У зимовий період корисно частіше бувати на вулиці, дихати свіжим морозним повітрям і приділяти час фізичній активності.

Заняття спортом взимку не тільки приносить радісні емоції, але і позитивно впливає на здоров'я. Саме тому ми хочемо розповісти про користь зимового спорту, а також перерахувати, якими видами спорту можна займатися взимку.

Корисні рекомендації

Перед тим як приступити до заняття улюбленим видом спорту, потрібно проконсультуватися з лікарем, щоб дізнатися, чи немає медичних протипоказань.

Якщо ви плануєте поєднати відпочинок із улюбленим видом спорту у важкодоступній місцевості (в горах, у лісі), обов'язково розкажіть про своє місцеперебування близьким людям, а ще краще - вирушайте туди з компанією.

Будучи новачком у вибраному виді спорту, дотримуйтеся підвищеної обережності під час перших занять. Незадовго до виходу з дому робіть невелику розминку.

Вибирайте тільки якісний одяг, найкраще адаптований під конкретний спорт. Тканина не повинна промокати і пропускати холодний вітер.

Не потрібно приступати до заняття на порожній шлунок. Найкраще почати тренування через годину або дві після їди.

Пийте більше рідини, оскільки під час фізичних навантажень організм буде втрачати вологу.

Для сноубордингу, лиж і хокею потрібне надійне захисне екіпірування, яке зменшить імовірність травм.

При виборі місця для тренувань враховуйте рівень своєї підготовки і не переоцінюйте свої можливості.

Коли заняття спортом протипоказані

Є випадки, коли від зимового спорту варто відмовитися:

  • слабка імунна система;
  • проблеми зі суглобами;
  • деформування кісткових тканин або травми;
  • хвороби серця і судин;
  • хвороби вірусного та інфекційного характеру;
  • захворювання нервової системи;
  • нещодавно перенесені операції;
  • розтягування або запалення м'язів і сухожилля.

Лижі

Катання на лижах передбачає постійний рух протягом тривалого часу. Під час тренування продуктивніше працюють судини, легені, серце й опорно-рухова система, зміцнюється імунітет і посилюється витривалість.

Лижі корисні тим, хто хоче позбутися зайвої ваги, адже за 60 хвилин можна спалити приблизно 500-600 калорій. При цьому будуть розроблятися і зміцнюватися м'язи ніг, рук, сідниць, стегон і живота. Фахівці вважають, що для оздоровлення достатньо 60-хвилинної прогулянки на 3-5 км кілька разів на тиждень.

Сноубординг

Сноубординг - хороша і популярна альтернатива лижам, яка не менш корисна для здоров'я. Під час катання працюють усі групи м'язів, але найкраще розробляються ноги, сідниці і стегна. За 60 хвилин можна «спалити» близько 400 калорій. Тому всі сноубордисти - стрункі й підтягнуті.

Під час тренувань поліпшується робота вестибулярного апарату, серця, судин, легень, у кров надходить достатня кількість кисню. Ну і, звичайно, поряд зі зміцненням здоров'я сноубординг дарує шквал позитивних емоцій.

Щоби бажані ефекти були досягнуті, потрібно кататися на сноуборді кілька разів на тиждень не менше, ніж 60 хвилин.

Ковзани

Ковзани покращують координацію рухів, допомагають тримати рівновагу і підвищують гнучкість. Такий вид спорту тренує м'язи, які розташовані у нижній частині тіла. Але у професійних спортсменів більш треновані м'язи у верхній частині тулуба.

Ковзанярський спорт покращує імунітет, допомагає тримати організм у тонусі, робить тіло стрункішим, зміцнює ноги, сідниці, стегна, а також стимулює вироблення ендорфінів - гормонів, що відповідають за відчуття щастя.

За 60 хвилин на ковзанах можна позбутися близько 400-500 калорій, якщо тренуватися до 3 разів на тиждень.

Хокей

Професійний хокей вважається видом спорту з підвищеним ризиком травм. Проте, ігри на аматорському рівні - безпечні і корисні для здоров'я. Під час тренування працюють і верхні, і нижні м'язи. Особливо добре розробляються м'язи ніг, рук, живота, а також спини. Хокей зміцнює імунну систему, позитивно впливає на опорно-рухові функції і вестибулярний апарат.

Хокей вчить працювати у команді, підвищує витривалість, координацію рухів і завзятість. Фахівці рекомендують приділяти хокею не менше, ніж 60 хвилин із невеликими перервами. Тренуватися потрібно 1-2 рази на тиждень.

Санки

Усі пам'ятають, як у дитинстві каталися на санках з гірок. Це - не тільки веселе проведення часу, але і користь для організму. Тому санки актуальні і в дорослому віці. Катання на санках нормалізує тиск, зміцнює м'язи серця, спалює калорії і покращує настрій завдяки виробленню ендорфінів.

Зима - у самому розпалі! Саме час вибрати для себе зимовий вид спорту, щоб підтримувати себе у формі і насолоджуватися морозною свіжістю під час активних тренувань.

Джерело: «Men's Life»

 

Чим відрізняється смокінг від костюма

Як позбутися подразнення на обличчі після гоління

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers