rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Fiat відкликає майже 2 мільйони автомобілів

Fiat відкликає майже 2 мільйони автомобілів

Концерт Fiat Chrysler оголосив про рішення відкликати близько 1,8 млн автомобілів у США, Канаді, Мексиці й деяких інших ринках через проблеми із коробкою передач.

Про це повідомляє Reuters.

За даними автовиробника, у випадку тривалого перебування автомобіля в специфічних дуже спекотних умовах, коробка передач може виходити з ладу.

Наразі відомо про сім поранень, вірогідно пов'язаних із цим недоліком, та «невелику кількість» ДТП.

Відкликання поширюється лише на автомобілі, в яких коробка передач встановлена на кермі. Не стосується воно і машин 2017-ого модельного ряду.

 

Toyota інвестує у розвиток акумуляторів для електрокарів $13 мільярдів

Toyota Motor Corp. до 2020 року планує постачати на світові ринки понад 10 моделей електромобілів (EV). При цьому, інвестиції компанії у розробку акумуляторів для електрокарів, ймовірно, перевищать 13 мільярдів доларів до 2030 року.

Про це пише Reuters з посиланням на прес-реліз компанії.

У компанії зазначили, що наразі необхідно прискорити темпи розвитку акумуляторів, оскільки посилення екологічних вимог до транспортних засобів вимагає суттєвого збільшення потужностей батарей.

«Як автовиробникові масового сегмента, нам необхідно розширити модельний ряд своїх електромобілів. Щоб сприяти більш широкому поширенню EV, нам необхідно збільшити наші можливості технічного розвитку і вирішити соціальні проблеми, які приховують [нові] технології», - сказав на брифінгу в Токіо виконавчий віце-президент корпорації Шигекі Тераші (Shigeki Terashi).

Виробничі плани японської автомобільної корпорації передбачають поетапний початок продажів EV на світових ринках. Після Японії це будуть Китай, Індія, США і Європа.

 

General Motors може повернутися в Європу

У керівництві компанії General Motors обмірковують ідею повернення в Європу.

Про це пише PRONEWS.

Спочатку General Motors позбавився від компанії Saab, кілька років тому перестав продавати масові моделі Chevrolet, а в 2017 році французькому концерну PSA Group були продані Opel і Vauxhall.

Наразі в Європі продаються тільки моделі Cadillac і пара спорткарів Chevrolet - Corvette і Camaro. Дилерська мережа GM налічує 45 центрів, розташованих переважно на території Німеччини та Швейцарії. Глава концерну Мері Барра повідомила, що концерн вже розглядає можливість повернення на європейський ринок.

Ймовірно, GM має намір продавати у Старому світі недорогі моделі Chevrolet корейської збірки. Правда, жодних подробиць наразі не розкривають, але стратегія повернення буде розроблятися ще кілька років. Мері Барра зазначила, що компанія буде повторно підкорювати європейський ринок за допомогою електричних і безпілотних моделей.

 

У пустелі Австралії проведуть перегони на летючих авто

Перші у світі перегони літаючих авто проведуть в австралійській пустелі.

Про це повідомляє видання The Advertiser.

«Ми хочемо перенести захопливу атмосферу та цінності Формули-1 в небо», - заявив автор проекту Метт Пірсон.

Австралійський стартап Alauda анонсував проведення перших у світовій історії перегонів летючих авто - Гран-прі Airspeeder - над пустелею у штаті Південна Австралія у 2019 році, хоча перші випробування потенційних учасників пройдуть вже у січні 2018 року.

Прототипом одного з учасників, який фахівці представили громадськості, є квадрокоптер під назвою Airspeeder Alauda Mark 1. При його проектуванні за основу брався корпус реального боліда та концепція корабля T-47 Airspeeder із фільму «Зоряні війни». Однак «справжній» Airspeeder буде працювати від 50-мегаваттних двигунів і таких самих акумуляторів, які використовуються в автомобілях Tesla.

Автори ідеї вважають, що згадані перегони не лише підштовхнуть розвиток технологій, а й започаткують новий вид спорту.

«Не достатньо побудувати швидкісний автомобіль, ми повинні створити спорт», - вважає Пірсон.

Наразі Alauda розпочала кампанію зі збору коштів для фінансування проекту та моніторингу інтересу до такого виду спорту з боку громадськості.

Свою підтримку проекту вже висловила влада штату Південна Австралія. У державному органі з безпеки цивільної авіації Австралії також заявили, що готові відкоригувати регулювання повітряного простору для гарантування безпеки на час перегонів згаданих літальних апаратів.

 

BMW M5 F90: нова сила баварської лялечки

Що дає Україні участь у транспортній мережі ЄС TEN-T?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers