rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ BMW M5 F90: нова сила баварської лялечки

Це - справді унікальне авто. BMW M5 F90 вже можна замовляти, проте офіційні продажі стартують навесні 2018 року. За прогнозами експертів, ціна такої автівки досягне 118 000 євро, однак шанувальники унікальних моделей матимуть нагоду придбати BMW M5 First Edition, авто, що пофарбоване у темно-червоний металік, обладнане ексклюзивними приладами та коштуватиме майже 138 тисяч євро. Таких моделей німці підготували лише 4 сотні.

Двигун

Потужність цього авто - 600 кінських сил. Справжні фани чекали на потужніший двигун, оскільки попередня BMW M5 Competition Edition також мала таку силу, однак тепер мусять задовольнятися такою ж потужністю. Хоча попередня модель мала 560 коней, тож у чомусь є прогрес.

  Title

Новий силовий агрегат має точне вприскування палива високого тиску, нову оптимізовану систему змащення та охолодження. Розробники постаралися і вдосконалили випускну систему, яка тепер ще виразніше передає звук двигуна на вихлопі, створюючи при цьому оригінальну звукову гаму, яку точно оцінять шанувальники цієї моделі автомобіля.

Крім того, нова модель BMW М5 отримає 4,4-літровий 8-циліндровий двигун BMW S63 M TwinPower Turbo з випускним колектором, M TwinScroll TwinTurbo з непрямим повітряним охолодженням.

Привід

От у чому дійсно новинка - так це у повному приводі та нових можливостях заднього приводу. Однак, така нова функція є також і у нового автомобіля Mercedec E-63. Тож тут BMW не стане революціонером.

Та все ж новий BMW M5 має систему інтелектуального повного приводу MxDrive. Разом з 4,4-літровим двигуном останнього покоління розробники поставили 8-ступеневу коробку передач M Steptronic. На додаток - чудовий бонус - функція Drivelogic. Це - подвійне зчеплення, яке дозволяє при ввімкненій передачі швидко налаштувати наступну передачу і при бажанні ввімкнути, не перериваючи роботу коробки передач. При цьому швидкість перемикання передач зростає, і залежить лише від того, як швидко перемикаються муфти. У BMW на це піде лише 0,1 c. У підсумку, на автоматизованій коробці DCT M у системі керування реалізується функція Drivelogic, що передбачає одинадцять програм перемикання передач і забезпечує адаптування зміни передач під стиль водіння.

Усе вище описане дозволяє автомобілю розганятися з місця до 100 км/год. ще швидше порівняно зі своїми попередниками.

Динамічні показники

 Title 

Ніхто, мабуть, і не сумнівався, що нове авто BMW буде швидшим за свого попередника. Першу сотню автомобіль може набирати за 3,4 секунди, тоді як модель M5 з кузовом F10 робила це за 4,1 секунди. На розгін до 200 кілометрів F90 витрачає лише 11,1 секунди.

Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 км/год., однак пакет опцій M Driver's Pack може збільшити її до 305 км/год.

Дизайн

Нова баварська модель має доволі оригінальний передній і спортивний задній бампер з подвійними трубками вихлопної системи.

  Title

BMW не розсекречує вагу нової М5, лише констатуючи, що вона легша за попередню на 100 кг. Капот автомобіля, за традицією M5, виготовлений з алюмінію, а ось дах зроблений з вуглепластика. Також зменшилася вага елементів випускної системи.

У стандартній комплектації авто обладнане полегшеними гальмами. Розробники також встановили доволі стандартні 19-дюймові поліровані диски кольору Orbit Greysas: спереду - 9,5 х 19 + шини розміром 275/40 R19 ззаду - 10,5 х 19 + шини 285/40 R19 опціонально доступні 20-дюймові колеса (передні 9,5 х 20 з шинами 275/35 R20 і задні 10,5 х 20 із шинами 285/35 R20).

Водії матимуть вуглецево-керамічні гальма, супорти яких пофарбовано у золотистий колір. Їх новинка - у тому, що вони легші, ніж попередні та зменшують вагу М5 ще на 23 кг, але при цьому витримують ще більші навантаження.

Салон

Спортивний інтер'єр седану БМВ М5 особливо підкреслюється кермом, новою графікою на панелі приладів з цифровим спідометром і тахометром, вставками, виготовленими з карбону, металевими накладками, що розташовані на педалях, дверних порогах.

Седан BMW серії М серійно обладнаний сидіннями зі шкіряною оббивкою Me­ri­no, що мають електричне регулювання. Опціонально доступні недавно розроблені багатофункціональні сидіння, які характеризуються особливою структурною оболонкою і кращою боковою підтримкою.

Title Title 

 

Панель приладів має додатковий індикатор із правого боку, який попереджає про досягнення максимальних обертів.

Автор: Роман Грицун

Джерело: «Егоїст» 

 

Fiat відкликає майже 2 мільйони автомобілів

Що дає Україні участь у транспортній мережі ЄС TEN-T?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers