rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ «Домашня» робота: 10 порад фрілансеру і не тільки

Вставати не по будильнику, пити чай у будь-який час, відсутність керівника поруч - мрія? Ні, робочі будні фрілансера чи фахівця, котрий працює поза межами офісу. Як ефективно працювати вдома, правильно організувати робоче місце і час - дізнавалися спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Працювати вдома, без начальства «над головою» здатні лише люди, які володіють ініціативністю, дисциплінованістю, почуттям часу, вміють правильно планувати й організовувати свій робочий і часовий простір. Усі ці навички можна в собі виховати та розвинути.

1. Плануйте робочий час. Запровадьте собі власні дедлайни на пошук роботи, її виконання і здачу. На перших порах у цьому допоможе... будильник - він вчасно нагадає, що треба переходити до наступного пункту плану. Також варто розписати головні блоки, з яких складається робочий день. Це не просто дисциплінує, а й дає можливість проаналізувати свою результативність.

2. Дотримуйтеся режиму дня. Сплануйте час, коли ви працюєте, коли відпочиваєте, їсте, лягаєте спати. Бажано, аби робота щодня починалася і закінчувалася в один і той же час. Якщо ви - жайворонок, то робочий день краще починати раніше, якщо - сова, то пізніше. Тривалість робочого дня також повинна бути однаковою: 3-4 години або 7-8.

3. Визначте щоденний обсяг роботи. Не піддавайтеся спокусі взяти одразу багато замовлень, мотивуючи тим, що вдома можна працювати і 18 годин, не витрачаючи при цьому час на дорогу до офісу і назад. Так, найімовірніше, можете доволі швидко перегоріти.

4. Не відволікайтеся - ви на роботі. Звикніть до цього самі і привчіть людей, з котрими живете в одному помешканні. Якщо постійно знаходити «важливі справи» - погодувати кицьку, полити квіти, розігріти дитині обід - багато ви не заробите.

5. Обов'язково влаштовуйте вихідні і плануйте відпустку! Працювати у режимі 365/24 зовсім не обов'язково і навіть шкідливо. Вигода у тому, що ваші вихідні можуть бути загальноприйнятими «робочими» дня­ми, наприклад, понеділок і четвер, їх мо­же бути навіть три. Та ж історія і з відпуст­кою - перезавантаження за умови роботи вдома вам просто необхідне, і ви самі можете вибирати його тривалість.

6. Вимкніть зовнішні подразники: телевізор, радіо, соцмережі. Все це - «пожирачі часу», хоча вдома їх, звичайно, ніхто не заборонить.

7. Розділіть «роботу» і «дім» - зонуйте простір. В ідеалі, правильно працювати в окремій кімнаті, добре освітленій і провітрюваній, з великим вікном і обов'язково зачиненими дверима. Так мозок буде швидше налаштовуватися на роботу. Якщо окремої кімнати немає - створіть робочу зону. Але не сидіть з ноутбуком на кухні серед тарілок - така атмосфера не сприяє роботі.

8. Те ж саме стосується і «робочого» одягу. Дотримуватися дрес-коду не обов'я­зково, але піжама і кудлата голова не підвищать продуктивність праці, а, скоріше, навпаки.

9. Забезпечте собі зручне і функціональне робоче місце, перед початком роботи підготуйте все, що може знадобитися в процесі: телефон, зарядку до нього, ручку з блокнотом, необхідні записи - так ви не втратите час на пошук усього потрібного. Обов'язково тримайте робоче місце у чистоті і порядку.

10. Регулярно підраховуйте свої доходи, особливо якщо замовники розплачуються не в кінці місяця, а за фактом виконаної роботи, і замовлень у вас не одне і не два. Так буде більше розуміння - чи, взагалі, це ваш вид роботи, чи, може, краще повернутися в офіс. І якщо, все-таки, ваш - це чудова мотивація для подальшої роботи.

Джерело: «HeadHunter Україна» (www.hh.ua)

 

Як прийнято відзначати Новий рік в українських компаніях?

Аграрний конкурент. Як Україна конкурує з РФ за ринки збуту продукції АПК

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers