rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Siemens не зміг довести суду РФ, що його обдурили з турбінами

Siemens не зміг довести суду РФ, що його обдурили з турбінами

Німецький концерн Siemens програв суд у Росії проти структур держкорпорації «Ростех»-ВАТ і ТОВ «Технопромекспорт».

Як повідомляє російська пропагандистська агенція ТАСС із посиланням на ухвалу Арбітражного суду Москви, Siemens не зміг довести, що його дочірня компанія «Сіменс технології газових турбін» була обманута при укладенні контракту на постачання газових турбін.

«Позивачі за первісним позовом не довели, що компанія «Сіменс технології газових турбін» мала неправильне уявлення про природу і предмет оспорюваного контракту. Докази того, що відповідачі (ВАТ і ТОВ «Технопромекспорт» - ред.) навмисно створили у позивачів уявлення, що не відповідає дійсності, про характер угоди, її умови, особистості учасників, предмет, інші обставини, які вплинули на рішення «Сіменс технології газових турбін» укласти оскаржуваний контракт, у матеріалах справи не надані», - повідомляється в документі.

Суд також не знайшов підстав для задоволення зустрічного позову «Технопромекспорту», який оскаржував пункти контракту, що, на думку структури Ростеху, «суперечать забороні на дії, які завдають шкоди суверенітету РФ, принципу єдності економічного простору, вільного переміщення товарів на території РФ, що не відповідає засадам Конституції РФ». Йдеться про пункти, які, за заявою Siemens, були включені в контракт із метою уникнути порушення санкцій Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що Арбітражний суд Москви відмовив Siemens у задоволенні позову до структур Ростеху про повернення газових турбін, які, за твердженням німецького концерну, привезли в Крим в обхід санкцій Євросоюзу. Siemens в суді заявляв, що при укладенні контракту «Технопромекспорт» обдурив постачальників і вирішив «під приводом реалізації проекту на Таманському півострові закупити необхідне обладнання та насправді використовувати його на території Криму».

 

У Китаї правозахисника посадили на 8 років за тролінг посадовців

У КНР відомого правозахисника У Ганя засуджено до восьми років позбавлення волі за звинуваченням у підриві державної влади.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Суд у північному місті Тяньцзінь ухвалив вирок 26 грудня проти правозахисника, який висміював і здійснював тиск на китайських офіційних осіб онлайн під ім'ям Ultra Vulgar Butcher (Супервульгарний м'ясник)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цей вирок є найсуворішим у серії нещодавніх рішень, спрямованих на боротьбу з правозахисниками в Китаї.

Захист уже заявив про намір оскаржити вирок.

У Гань став відомим у Китаї як організатор кампаній, що мали на меті привернути увагу до суспільно значущих проблем. Він позував для онлайн-портретів з ножами, які, за його словами, використовував би, щоб «убити свиней» серед місцевих чиновників, які чинили неправильно або порушували закон.

Таким чином У Гань створював проблеми для чиновників на місцевому рівні, не оскаржуючи при цьому політику Комуністичної партії на національному рівні.

Він був одним з перших активістів і адвокатів, які стали об'єктом придушення інакомислення в Китаї, що розпочалось у 2015 році. Таємний суд над У Ганем у серпні тривав один день і визнав У Ганя винним. До цього У Гань провів понад два роки у в'язниці в очікуванні суду.

 

Македонія хоче примирення з Грецією - готова «віддати» Олександра Великого

Прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив, що Скоп'є, столиця Македонії, готова відмовитися від думки про те, що «Македонія є єдиним спадкоємцем Олександра Великого».

Про це повідомляє портал B92.

«Я відмовляюся від претензій, що Македонія є єдиним спадкоємцем Олександра. Історія належить не лише нам, а й Греції та багатьом іншим державам», - сказав Заєв.

За його словами, Македонія готова піти на це «для врегулювання 26-річної суперечки з Грецією».

Як зазначається, оскільки країна отримала незалежність від Югославії в 1991 році, вона вимагала хоча б частину спадщини найвідомішого правителя стародавньої Македонії. Однак, це спричинило обурення в Греції, яка вважає, що назва країни є узурпацією назви її історичної провінції.

Через це Афіни блокують діалог щодо вступу Македонії до НАТО.

 

Канада оголосила персонами нон ґрата венесуельських дипломатів

Канада оголосила персонами нон ґрата посла та повіреного у справах Венесуели в країні.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повдомляє кореспондент Укрінформу.

«Послу Венесуели в Канаді, який і так був відкликаний на знак протесту проти запровадження Канадою санкцій проти залучених до корупції та серйозних порушень прав людини венесуельських посадовців, більше в Канаді не раді. Я також оголошую тимчасового повіреного у справах Венесуели персоною нон ґрата», - сказала Фріланд.

Вона пояснила, що вживає цей крок у відповідь на рішення Венесуели вислати канадського повіреного Крейба Ковалика. «Цей крок - дуже характерний для режиму Мадуро, який послідовно підриває всі намагання відновити демократію та допомогти народу Венесуели», - зауважила глава МЗС Канади.

Фріланд наголосила, що канадці не споглядатимуть мовчки за «викраденням владою Венесуели у свого народу базових демократичних прав і прав людини, й позбавленням їх доступу до гуманітарної допомоги». «Ми продовжуватимемо разом з нашими регіональними партнерами схиляти антидемократичний режим Мадуро до відновлення прав венесуельців», - підсумувала вона.

 

Тисячі перуанців протестують проти помилування екс-президента Фухіморі

У Лімі, столиці Перу, тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти помилування колишнього президента Альберто Фухіморі і вимагаючи відставки чинного глави держави.

Про це повідомляє Радіо Свобода. 

«Протестувальники закликають до відставки чинного глави держави Педро Пабло Кучинськи, який 24 грудня ухвалив рішення про помилування Фухіморі, пояснивши це його станом здоров'я», - йдеться у повідомленні.

Кучинськи у неділю підписав помилування 79-річного Альберто Фухіморі, який, згідно з висновками медичної комісії, має невиліковне прогресуюче захворювання і перебування у в'язниці може становити небезпеку для життя екс-президента.

23 грудня Фухіморі перевели з в'язниці до клініки. Він уже тричі намагався отримати помилування за станом здоров'я.

Фухіморі був президентом країни з 1990 до 2000 років. Тюремний термін 25 років він отримав за п'ятьма вироками: організацію вбивств 25 осіб, хабарництво, незаконне прослуховування телефонів і за використання держкоштів для підкупу.

 

Подорож по-королівському: Британією їздитиме ексклюзивний поїзд

У 2018 році кожен бажаючий може відчути себе королівською особою і вирушити в епічну 14-денну залізничну подорож. Під час мандрівки незвичайний поїзд подолає 3500 км, проїхавши через усю Велику Британію.

Звісно, якщо за квиток не шкода викласти $60 тисяч, пише Secret London.

У 2008 році Tornado став першим паровозом, збудованим у Великій Британії за останніх 50 років. А щоб відсвяткувати 10-річний ювілей, було ухвалено рішення відправити його захоплюючим маршрутом.

У розрахованому лише на 38 пасажирів поїзді передбачено все для першокласної подорожі - оформлені зі смаком спальні купе та їдальні, а також кімнати відпочинку. Під час поїздки Англією, Уельсом і Шотландією пасажири відвідують такі красиві міста, як Единбург, Бат, Оксфорд і Йорк, а також зупиняються у старовинних замках для приватних вечер.

Вартість квитків на ювілейний тур поїзда Tornado становить від $39 995 до $59 995.

Поїзд вирушає в подорож 14 жовтня 2018 року.

 

Російським друкарням заборонили випускати листівки з критикою влади

МВС Росії почало розсилати по російських друкарнях попередження про заборону друкувати матеріали, що дискредитують владу і закликають до несанкціонованих акцій, у період підготовки і проведення виборів президента РФ.

Одне з таких повідомлень опублікував у Тwitter опозиційний політик Олексій Навальний.

«Вибори почалися. МВС розсилає такі вказівки по всіх друкарнях країни. Боронь Боже, щось зайве надрукують», - пояснює Навальний.

Оприлюднений документ був надісланий з відділу економічної безпеки і протидії корупції УВС Західного адміністративного округу Москви. При появі запитів про друк такої продукції керівництву друкарні пропонується негайно повідомити про це правоохоронні органи.

Як повідомлялося, Олексій Навальний мав намір брати участь у виборах президента РФ як самовисуванець. Для цього були проведені 20 зборів ініціативних груп по всій країні, після чого документи для реєстрації опозиціонера були відправлені в Центрвиборчком РФ. 25 грудня ЦВК, розглянувши заявку Навального, відмовив йому в реєстрації кандидатом на виборах через наявну в нього судимість у справі «Кіровлісу».

Навальний оголосив про «страйк виборців», закликавши своїх прихильників агітувати проти участі в голосуванні і не визнавати його підсумки. Крім того, Навальний анонсував загальноросійську вуличну акцію протесту.

В ЄС вже зазначили, що кримінальне обвинувачення проти Навального є політично вмотивованим.

Також у Євросоюзі заявили, що будуть готовими оцінити виборчий процес у РФ, де волевиявлення відбудеться 18 березня 2018 року, ґрунтуючись на висновках ОБСЄ.

 

Туніс закрив аеропорти для літаків з ОАЕ через посилену перевірку жінок

Туніс тимчасово призупинив польоти авіакомпанії Emirates (ОАЕ). Рішення ухвалене через обурення місцевої громадськості заходами безпеки, які в Об'єднаних Арабських Еміратах вживають щодо жінок з північно-африканської країни, повідомляє DW.

Міністерство транспорту Тунісу обіцяє поновити рейси, коли «авіалінія знайде належне рішення для своїх польотів відповідно до міжнародного права».

Причиною конфлікту стала критика у ЗМІ та соціальних мережах у Тунісі через низку інцидентів в ОАЕ. Кільком жінкам з Тунісу, які подорожували до ОАЕ на рейсах Emirates, відкладали їхню поїздку, окремих з них також змушували проходити додатковий візовий контроль. Туніські правозахисники назвали дії авіакомпанії «дискримінаційними та расистськими».

В Абу-Дабі пояснили перевірки «інформацією від служб безпеки», через яку були введені «особливі процедури». «Ми високо цінуємо та поважаємо жінок Тунісу», - написав міністр закордонних справ ОАЕ Анвар Гаргаш у мікроблогу Twitter.

Відносини між Тунісом та ОАЕ перебувають не на найкращому рівні з огляду на тісні зв'язки туніської правлячої еліти з Катаром, з яким ОАЕ та низка інших арабських держав конфліктують уже кілька місяців.

 

У Саудівській Аравії від тюрми відкупилися 23 топ-корупціонери

Конституційний суд Молдови тимчасово усунув Додона

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers