rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Моравецький провів перші зміни в уряді Польщі

Моравецький провів перші зміни в уряді Польщі

Новий прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький призначив нових членів уряду.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, речником уряду замість Рафала Бохенека призначено депутата PiS Йоанну Копцінську.

Головою канцелярії Ради міністрів замість Беати Кемпи став колишній заступник міністра національної оборони РП Міхал Дворчик, а головою кабінету замість Елжбети Вітек став депутат PiS Марек Суський.

За словами Моравецького, Вітек буде звільнено з уряду, а Кемпа та Бохенек залишаться у ньому на посадах держсекретаря та заступника держсекретаря.

Як повідомлялося, нещодавно Моравецький заявив, що серйозні зміни в уряді відбудуться у січні.

Моравецький нещодавно змінив на посаді прем'єр-міністра Польщі Беату Шидло, яка стала в його уряді віце-прем'єром зі соціальних питань.

 

Додон не хоче підписувати призначення міністрів

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що не підпише указ про призначення нових міністрів і віце-прем'єрів в уряді під керівництвом Павла Філіпа.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«У списку кандидатів побачив багато прізвищ з поганою репутацією, які політично скомпрометували себе. Деякі з них виявили і непослідовність, і непрофесіоналізм, і опортунізм, що викликає жаль. Місце деяких з них за ґратами, а не у віце-прем'єрському кріслі. Тому заявляю, що підпишу відставку чинних міністрів, але не схвалю нові кандидатури. Категорично відхиляю пропозицію демократів», - заявив Додон.

На думку президента Молдови, «парламентська більшість припускається серйозної помилки цією так званою кадровою реформою», оскільки «зараз уряд стає ще більш політизованим».

Як повідомлялося, раніше правляча у країні коаліція на чолі з Демократичною партією заявила про великі кадрові перестановки в уряді Павла Філіпа. Наприклад, віце-прем'єром з питань європейської інтеграції запропонований екс-прем'єр Юріє Лянке, міністром закордонних справ - посол Молдови у Швейцарії Тудор Ульяновський, міністром економіки та інфраструктури - колишній прем'єр-міністр Кирило Габуріч, а віце-прем'єром з питань реінтеграції та Придністровського врегулювання - Христина Лісник.

 

Третина уряду Франції - мільйонери

В уряді Франції третина його представників володіють статками понад 1 млн євро. Найбагатшими є міністри праці, екології та культури.

Загалом, 12 представників уряду - мільйонери, поінформував в ефірі телеканал France3, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністр праці Мюрьєль Пеніко прийшла в уряд після кар'єри в HR Groupe Danone. Її статок становить 8 млн євро, 4 млн залучені у сфері страхування життя і 1,8 - на банківських рахунках», - повідомив France3.

На другому місці - в минулому журналіст та телеведучий, міністр екології Ніколя Юло зі статками у 7 млн євро. Міністр культури Франсуаза Ніссен задекларувала 5 млн євро, зокрема, чотири компанії, що керують видавництвом Actes Sud, заснованим її батьком.

Нині у Франції громадянське суспільство приділяє значну увагу декларуванню статків чиновників та держслужбовців, зокрема, у зв'язку зі змінами законодавства та оподаткування, яке зменшило податкове навантаження на багатіїв, а також з наміром запровадити «право на помилку» при заповненні звітних документів, зокрема, декларацій про доходи.

Також неодноразово у підтримці багатії звинувачували президента країни Еммануеля Макрона, якого нерідко називають «президентом для багатих».

 

ООН нарахувала 258 мільйонів мігрантів у світі

На сьогодні в світі 258 мільйонів осіб мігрували в інші країни.

Про це йдеться в опублікованій ООН доповіді з міжнародної міграції, повідомляє АР.

«258 мільйонів осіб залишили свої країни і нині живуть в інших», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, з 2000 року кількість мігрантів у світі зросла на 49%.

Згідно з документом, кількість мігрантів у світі збільшилася з 2,8% від світового населення в 2000 році до 3,4% - цього року.

Відсоток мігрантів, які мешкають у країнах з високим доходом, зріс з 9,6% у 2000 році до 14% у 2017 році.

Як зазначили в ООН, найбільше мігрантів, а саме 49,8 млн осіб (19% від загальної кількості мігрантів у світі), мешкають у Сполучених Штатах Америки. Саудівська Аравія, Німеччина і Росія посідають другу, третю і четвертую позиції, відповідно, а Великобританія з майже 9 мільйонами мігрантів, які мешкають у країні, посідає п'яте місце.

Доповідь була опублікована в понеділок, у «День міжнародних мігрантів».

 

Новий британський авіаносець, вартістю 3 мільярди фунтів, почав протікати

Британський авіаносець HMS Queen Elizabeth, спущений на воду менше, ніж місяць тому, має технічні несправності. Про це повідомляє The Guardian.

«Менш, ніж за місяць на службі новий британський авіаносець вартістю 3,1 млрд фунтів стерлінгів, HMS Queen Elizabeth, почав протікати через проблеми з ущільненням валу», - йдеться в повідомленні.

Проблема була виявлена під час морських випробувань.

За словами представника ВМФ Великої Британії, поломка не завадить авіаносцю вийти в море наступного року, а ремонт уже запланований на час стоянки в Портсмуті.

Як повідомлялося, HMS Queen Eliza­beth, урочисто спущений на воду 7 грудня, наразі є найбільшим і найпотужнішим авіаносцем Великої Британії.

 

Siemens знову продає Росії турбіни

Німецький концерн Siemens у понеділок підписав контракт на будівництво в Нижньокамську парогазової електростанції потужністю 495 МВт. Вартість угоди - 380 млн євро.

Про це повідомляє DW.

Контракт підписали в Мюнхені президент Siemens в Росії Дітріх Меллер (Dietrich Mоller) і генеральний директор ПАТ «Нижнекамскнефтехим» (група компаній «Таїф») Азат Бікмурзін у присутності заступника прем'єр-міністра Баварії Ільзе Айгнер (Ilse Aigner), президента Татарстану Рустама Мінніханова і головного керуючого Siemens Джо Кезера (Joe Kaeser).

Згідно з контрактом, Siemens здійснить постачання двох газових турбін SGT5-2000Е й однієї парової турбіни ST-600, а також устаткування для розподілу енергії. Субпідрядником виступить турецька будівельна компанія ENKA. Очікується, що «Нижнекамскнефтехим» також укладе зі Siemens 13-річну сервісну угоду.

Електростанція має бути запущена до травня 2021 року. Передбачається, що вона працюватиме на синтетичному газі - побічному продукті нафтохімічного виробництва «Нижнекамскнефтехима».

У німецькому концерні підкреслили, що Siemens є генеральним підрядником, тому компанія матиме повний контроль над постачанням та встановленням обладнання.

Це - перший великий контракт Siemens у Росії після того, коли турбіни німецького концерну опинилися в анексованому РФ Криму.

 

Компанію Amazon хочуть оштрафувати на €10 мільйонів

Міністерство економіки Франції подало скаргу до торгового суду Парижа на компанію Amazon, звинувачуючи її у зловживанні домінуючим положенням на ринку та нечесній конкуренції, і вимагає накладання штрафу в розмірі 10 млн євро. Про це повідомляє Le Parisien.

«Платформа підтримує нерівні відносини з постачальниками», - вказує позивач.

Зокрема, Мінекономіки заявляє про те, що Amazon дозволяє собі змінювати умови договорів і навіть припинити дію угод, укладених з більш, ніж 10 тисячами французьких компаній, які продають свої товари на сайті Amazon.

У Amazon наразі коментувати ситуацію відмовилися.

Як відомо, раніше преміум-бренди з ЄС відсудили собі право забороняти продаж своїх товарів на онлайн-платформах на кшталт Amazon чи eBay.

 

ЗМІ: Син Каддафі балотуватиметься у президенти Лівії

Син колишнього лідера Лівії Муаммара Каддафі Сейф аль-Іслам має намір висунути свою кандидатуру на виборах президента країни у 2018 році.

Про це єгипетській газеті Egypt Today заявив представник родини Каддафі Басем аль-Хашимі ас-Соуль, повідомляє The Star.

«Син покійного лідера Лівії Муаммара Каддафі планує балотуватися на посаду президента на виборах в країні у 2018 році», - йдеться у повідомленні.

За словами представника, Каддафі-молодший невдовзі планує оприлюднити свою програму. У ній висловлюється сподівання на те, що ООН допоможе Лівії стати стабільною державою. Сейф аль-Іслам також вважає, що потрібно зміцнювати безпеку, при цьому взаємодіючи з усіма лівійськими групами.

Як повідомлялося раніше, у липні представники сторін конфлікту в Лівії за посередництва президента Франції Еммануеля Макрона домовилися про припинення вогню та проведення дострокових президентських і парламентських виборів у країні.

 

Справа на мільярд: Нідерланди обіцяють співпрацювати з Єврокомісією щодо IKEA

Уряд Нідерландів пообіцяв співпрацювати з Єврокомісією у справі про можливе ухилення від сплати податків найбільшого у світі виробника меблів компанії IKEA. Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністерство фінансів Нідерландів.

«Нідерланди співпрацюватимуть з Європейською комісією з метою вивчення своїх податкових угод з меблевою фірмою IKEA», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія готова відкрити формальне розслідування проти IKEA через підозру про несплату податків на суму 1 мільярд євро протягом 2009-2014 років. Зазначалося, що компанія використовувала спеціальні голландські податкові схеми.

Розслідування запустить єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

 

Рим обурили плани Відня щодо видачі паспортів німецькомовним італійцям

Італія обурена пропозицією нового ультраправого уряду Австрії видавати другий паспорт німецькомовним мешканцям північної автономної італійської провінції Південний Тіроль.

Про це повідомляє AFP.

«Руки геть від Італії!» - заявила Джорджія Мелоні, глава ультраправої партії «Брати Італії».

Як пише агентство, гірський регіон, відомий також під італійською назвою Альто-Адідже, входив у склад Австро-Угорської імперії, а після Першої світової війни був анексований Італією як автономна провінція.

Станом на 2011 рік близько 70% місцевих мешканців вважають себе німецькомовними.

Зазначається, що, попри мовне питання, Італія вороже ставиться до ідеї надання мешканцям регіону другого паспорта.

Голова Європейського парламенту італієць Антоніо Таяні назвав пропозиції Відня химерними і наголосив, що «сезон націоналізму в Європі закінчився».

А офіційний представник МЗС Італії Бенедетто Делла Ведова заявив, що пропозиція віддає «етнічним націоналізмом».

Водночас, губернатор Південного Тіролю Арно Компатшер поклав край полеміці, заявивши, що «націоналістична політика» суперечить статусу «відданих європейців». Він наголосив, що регіон буде продовжувати виконувати посередницьку роль - бути мостом між країнами.

Румунією прокотилася хвиля протестів: на вулиці вийшли судді й прокурори

У Саудівській Аравії від тюрми відкупилися 23 топ-корупціонери

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers