rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Румунією прокотилася хвиля протестів: на вулиці вийшли судді й прокурори

Більшість суддів і прокурорів Румунії в понеділок, 18 грудня, протестували проти внесення поправок у систему правосуддя.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вийшли на акцію протесту, щоб висловити свою незгоду з тим, що парламентарії розпочали обговорення та внесення поправок у систему правосуддя без того, щоб проконсультуватися з нами і без урахування думки Вищої ради магістратури, яка дала негативний висновок щодо парламентських поправок», - заявив суддя з міста Констанца Маріус Настасія.

На думку більшості учасників маніфестацій, єдиний вихід зі ситуації - оскаржити ці поправки в Конституційному суді. Акції протесту проходять у Бухаресті, Констанці, Клужі, Браїлові та інших великих містах країни.

Акції протесту проти внесення поправок у систему правосуддя проходять і під егідою громадських організацій. Маніфестанти висловили невдоволення тим, що правляча коаліція на чолі зі Соціал-демократичною партією, не прислухавшись до голосу протесту, розпочала обговорення в парламенті низки законодавчих актів щодо внесення поправок у систему правосуддя.

Відповідно до поправок істотно обмежується право президента призначати суддів і прокурорів, а Юридична інспекція переводиться в підпорядкування міністра юстиції (раніше ця структура була підпорядкована виключно Вищій раді магістратури). Поправками передбачено також обмеження в правах суддів і прокурорів, які будуть зобов'язані підкорятися парламенту.

 

Моравецький провів перші зміни в уряді Польщі

У Саудівській Аравії від тюрми відкупилися 23 топ-корупціонери

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers