rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ Українська молодь – «Тарасовими стежками»

12 листопада 2017 р. Львівське обласне об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка провело нагородження понад 70 лауреатів Міжнародного дитячо-мистецького конкурсу «Тарасовими стежками» у залах Львівського історичного музею у межах тижня заходів, присвячених Дню української писемності та мови.

У конкурсі взяла участь молодь з України, Польщі, Словаччини, Аргентини, Бразилії, Італії віком від 5 до 19 років у трьох вікових групах та трьох тематичних номінаціях. Окрему категорію становили учні та студенти мистецьких навчальних закладів.

Конкурс «Тарасовими стежками» впродовж 15 років об'єднує учнівсько-студентську молодь довкола ідей та творчого доробку геніального українця Т. Шевченка та є найбільшим мистецьким конкурсом в Україні. Цей конкурс дає можливість молоді усвідомити актуальність та глибину заповітів Кобзаря та долучитись до творчості», - розповіла куратор конкурсу художник Ярина Юрик.

Побажав молодим творцям бути гідним настанов Т. Шевченка і невпинно працювати на радість батькам та на гордість Україні, а також вручив нагороди Ярослав Пітко, голова ЛОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка.

9 листопада у День української писемності та мови у Львові відбулась молодіжна акція під гаслом «Мова - держави основа», організована Львівським обласним товариством «Просвіта» ім. Т. Шевченка, в якій взяли участь студенти вищих навчальних закладів Львова.

Молодіжна колона з плакатами пройшла вулицями Львова до центральної площі міста біля Ратуші, де відбувся флешмоб та літературно-музичне дійство у виконанні учасників авторських творів про українську мову.

На відкритті акції голова Львівського обласного об'єднання «Просвіта» ім. Т. Шевченка Ярослав Пітко наголосив, що молодь вийшла на акцію із закликами забезпечити розвиток і утвердження української мови як державної, а також застерегти політиків від спекулювання мовним питанням і зрозуміти, що мова є основою розбудови держави і основним фактором об'єднання України.

З повагою,

голова Львівського об'єднання
Всеукраїнського товариства «Просвіта»
ім. Т. Шевченка Ярослав Пітко

Вічний біль України

Відійшла у засвіти Лариса Крушельницька

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers