rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ МЗС знову вимагає пустити до Павла Гриба українських лікарів

МЗС знову вимагає пустити до Павла Гриба українських лікарів

Міністерство закордонних справ України вимагатиме від Росії надати дозвіл на обстеження українськими лікарями Павла Гриба через погіршення стану його здоров'я. Про це в понеділок повідомила у Twitter речниця МЗС України Мар'яна Беца.

«Сьогодні Павла Гриба відвідав консул. Враховуючи стан його здоров'я, вимагаємо повторно від РФ надати дозвіл на обстеження фахівцями МОЗ України», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 4 серпня у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор у Краснодарі (Росія).

Українським консулам не дозволили передати ліки Павлові Грибу під час відвідання у краснодарському СІЗО.

Павло Гриб страждає на портальну гіпертензію (підвищення тиску у ворітній вені внаслідок ускладненого кровообігу).

 

КримSOS: кожні три дні фіксуємо порушення прав людини

У окупованому Криму кожні три дні фіксується порушення прав людини. Всього за 45 місяців окупації на півострові сталося понад 400 випадків, пов'язаних з порушенням прав і свобод.

Про це в понеділок під час презентації в Києві оновленої інтерактивної карти порушень прав людини в Криму розповів співзасновник громадської організації «КримSOS» Алім Алієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За 45 місяців окупації Криму нами було зафіксовано більш, ніж 400 випадків порушення прав людини на півострові: тобто, по 10 - щомісяця. Інтерактивна карта - результат зусиль цілої команди правозахисників для того, щоб про кожне з порушень дізналося якомога більше людей у світі, а порушники були за це покарані», - сказав Алієв.

Як уточнила керівник громадської організації «КримSOS» Таміла Ташева, зазначені на інтерактивній карті 402 порушення - це 402 точки, при наведенні курсора на кожну з них висвічується коротка інформація про порушення, а при натисненні - його детальний опис і міжнародна класифікація.

Карту можна прочитати англійською і російською мовами, і вона призначена, насамперед, для міжнародних експертів.

Карта містить аналіз видів правопорушень по регіонах, за національним складом переслідуваних - усе відповідно до класифікації ООН.

За даними Ташевої, інтерактивною картою зафіксовано, що окупаційною владою в Криму незаконно порушено 76 справ, 53 людини перебувають у місцях позбавлення волі, з яких 30 - кримські татари. 23 людини перебувають під підпискою про невиїзд, з них 21 - кримські татари.

Характерною тенденцією порушень, що фіксуються кримськими правозахисниками в останні місяці, є тиск на адвокатів і активістів, у результаті чого на карті з'явилося 100 нових адміністративних кейсів.

Як повідомила член Меджлісу кримськотатарського народу Еміне Авамілєва, яка приїхала з Криму, головна загроза від окупаційної влади - загроза безпеці людей.

«Найголовніше - під загрозою безпека людей, які мають свою громадянську позицію, які можуть її висловити... Це чудова презентація, вона показує реальну ситуацію в Криму», - сказала Авамілєва.

Вона зазначила, що для кримських татар, на яких припав основний удар від окупантів, така констатація фактів по Криму - це «можливість захистити свою ідентичність і передати майбутньому поколінню - дітям і внукам - те, що ми змогли зберегти до 2014 року».

Як зазначив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, інтерактивна карта, яка з хронологічною точністю висвітлює порушення прав людини в Криму, дуже важлива, як важлива будь-яка інформація, що «розкриває суть терористичної діяльності Росії».

«Ця трансляція інформації важлива не лише в міжнародне, а й у кримське співтовариство, в якому опір окупації посилюється з кожним днем», - зазначив Чийгоз.

Нагадаємо, вперше інтерактивна карта порушень прав людини в Криму була представлена організацією «КримSOS» у листопаді 2015 року. Її мета - показати світовій спільноті реальну ситуацію з правами людини в окупованому Криму. Донор проекту - посольство Чехії в Україні.

 

Запорізького губернатора підозрюють у незаконному збагаченні

Антикорупційна комісія при Запорізькій облдержадміністрації звернулася до САП, ГПУ і НАЗК зі заявами про вчинення головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем кримінальних правопорушень.

Про це повідомляється на офіційному сайті Антикорупційної комісії при Запорізькій ОДА.

«Надіслати в САП України, ГПУ і НАЗК заяви про вчинення кримінальних правопорушень з метою перевірки компетентними органами інформації про зловживання голови Запорізької ОДА Бриля К. І. за ст. 368-2 КК - «Незаконне збагачення», - йдеться в протоколі засідання робочої групи комісії, яке відбулося в п'ятницю.

Як повідомив Укрінформу глава Антикорупційної комісії при ОДА Сергій Сидоров, заяви в САП, ГПУ і НАЗК було скеровано також в п'ятницю, 16 листопада, відповідь, відповідно до законодавства, мають дати протягом 30 днів.

Крім звернення до САП, ГПУ і НАЗК, обласна Антикорупційна комісія прийняла рішення про додаткову обробку матеріалів про причетність голови Запорізької ОДА до скоєння злочинів за ст. ст. 364,191 КК в сфері медицини (при закупівлі інсуліну, медобладнання і витратних матеріалів для гемодіалізу), а також при здійсненні капітального будівництва і в сфері АПК.

 

Два українські виробники виграли тендери на постачання до ЦЕРН

Один з інститутів НАНУ та приватний виробник виграли тендери на постачання продукції до Європейської організації з ядерних досліджень (CERN).

Про це на відкритті виставки з нагоди річниці асоційованого членства України в CERN сказав представник України в цій організації Борис Гриньов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тендери оголошував CERN. Їх виграли установа Національної академії наук - Інститут сцинтиляційних матеріалів, який буде постачати до ЦЕРНу пластмасові сцинтилятори для стратегічних досліджень. Інша організація - ТОВ «Світлодіодні технології», яке організувало і декілька років спеціально для ЦЕРН виробляє мікрокабелі, які більше ніде у світі не виробляються», - сказав Гриньов.

Загальна сума тендерів склала 550 тисяч швейцарських франків. Термін виконання - 2017-2018 роки.

Гриньов додав, що в межах асоційованого членства України в ЦЕРН українські компанії та виробники отримують можливість брати участь у таких тендерах, зокрема, Європейська організація з ядерних досліджень дуже зацікавлена в можливостях України в постачаннях металевої продукції.

Інформація про тендери доступна на сайті ЦЕРН.

Як зазначила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, грошовий внесок України за асоційоване членство у ЦЕРНі становить фіксовану суму 1 млн швейцарських франків.

«У 2016 році ми сплатили 270 тисяч швейцарських франків, у 2017 році це - 1 мільйон швейцарських франків. Доступ до можливості проводити дослідження на унікальному обладнані ЦЕРНу фактично повністю цей внесок окуповує», - зауважила вона.

Україна набула асоційованого членства у ЦЕРНі 5.10.2016 року.

 

Працівники заводу високовольтної апаратури просять зарплату за півтора року

В понеділок працівники Запорізького заводу високовольтної апаратури (ЗЗВА) вийшли на мітинг, вимагаючи виплати заборгованості із заробітної плати, яка триває вже майже півтора року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Незважаючи на дощ, на площі біля будівлі Запорізької облдержадміністрації зібралося понад 400 трансформаторобудівників із плакатами «Наші діти хочуть їсти»!, «Мере, депутати, ЗМІ, допоможіть отримати зароблені гроші із ЗЗВА» тощо. Присутні вимагають вжити заходів для виплати їм зароблених коштів, а також кримінального провадження проти осіб, винних у невиплаті зарплатні.

Представники ОДА, які вийшли до мітингувальників, швидкого вирішення ситуації з виплатою боргу, що сягнув майже 12 млн грн., не обіцяють.

«На сьогодні виконавчою службою описано майно підприємства на 10 млн грн. і служба займається реалізацією цього майна в установленому порядку для забезпечення виплати зарплати», - повідомив мітингувальникам директор департаменту промисловості й розвитку інфраструктури ОДА Андрій Антонов, зауваживши, що змінити передбачену законодавством процедуру обласна влада не може.

Представники Запорізької ОДА також повідомили, що керівництво заводу ігнорує ініційовані ОДА засідання робочої групи з питань заборгованості із заробітної плати, у зв'язку з чим матеріали щодо цього підприємства передані до прокуратури.

ЗЗВА є одним з найбільших в Україні електротехнічних підприємств, яке понад 60 років розробляє, виготовляє і постачає як на внутрішній ринок України, так і на зовнішній різноманітні трансформатори, розподільні пристрої, роз'єднувачі, токопроводи й інше електротехнічне устаткування.

 

НАЗК викликає поліцейського топ-чиновника через подарунок за 160 тисяч

Нацагентство з питань запобігання корупції запрошує заступника начальника управління Головного слідчого управління Нацполіції Дмитра Бута для надання пояснень щодо отримання подарунка для близької особи.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«Національне агентство з питань запобігання корупції запрошує заступника начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції України Дмитра Бута прибути 23 листопада 2017 року о 10.00 год. для надання пояснень», - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у НАЗК, Бут у грудні 2015 року одержав подарунок у негрошовій формі вартістю 160 тис. гривень для близької особи, що є ознакою порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

Окупанти випустили десятки снарядів 152 калібру по силах АТО біля Причепилівки

Новини з лінії фронту: загострення ситуації помітив навіть Кучма

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers