rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ДЗЮДО

ДЗЮДО

Василина Кириченко виграла «золото» Євро-2017 серед молоді

Львівська дзюдоїстка Василина Кириченко стала переможницею молодіжної першості Європи серед молоді віком до 23-х років, що завершилася в Подгориці (Чорногорія).

У фіналі вагової категорії понад 78 кг Василина Кириченко в неділю, 12 листопада, здобула чисту перемогу больовим прийомом над Раз Гершко з Ізраїлю, повідомляє Укрінформ.

Анастасія Турчин з Рівного (до 78 кг) у вирішальній сутичці поступилася німкені Анні Марії Вагнер і завоювала срібну медаль, а киянин Артем Лесюк (60 кг) в поєдинку за третє місце не залишив шансів на «бронзу» бельгійцеві Жоррі Верстрайтену.

У загальнокомандному заліку збірна України посіла п'яте місце серед 40 країн Старого Світу.

БАСКЕТБОЛ

Українки обіграли в Амстердамі голландок на старті відбору на Євробаскет-2019

Національна жіноча збірна України з баскетболу минулими вихідними перемогла команду Голландії у стартовому поєдинку групового раунду відбору (квартет F) чемпіонату Європи 2019 року.

Результат зустрічі на майданчику спорткомплексу «Спортгаллен Зюйд» в Амстердамі 72:58 (25:20, 15:21, 17:10, 15:7), повідомляє Укрінформ.

Найрезультативнішою в нашій команді була Аліна Ягупова (33 очки), у суперниць - Кортні Трефферс (11).

В іншому матчі першого туру групи F фаворитки змагань - баскетболістки Іспанії - розгромили у Софії команду Болгарії - 92:42.

Тепер у другому турі 15 листопада українки прийматимуть у Києві гостей з Болгарії, а іспанки гратимуть у Вальядоліді з голландками.

ПЛАВАННЯ

Говоров і Романчук виграли медалі на етапі Кубка світу в Пекіні

Українці Андрій Говоров і Михайло Романчук виграли медалі на етапі Кубка світу-2017 з плавання на короткій воді, який пройшов у Пекіні.

Як повідомляє tribuna.com, у фіналі 50-метрівки вільним стилем Говоров посів третє місце з часом 21.30 секунди. На 50-метрівці батерфляєм українець фінішував другим з часом 22.60 секунди.

Романчук виграв «бронзу» на 400-метрівці вільним стилем з результатом 3:41.42.

Нагадаємо, що в Будапешті на чемпіонаті світу-2017 з водних видів спорту Андрій Говоров завоював «бронзу» на дистанції 50 метрів батерфляєм, а Михайло Романчук став срібним призером на дистанції 1500 метрів вільним стилем.

Окрім того, Андрій Говоров і Михайло Романчук здобули два «золота» Україні на Універсіаді-2017 у Тайбеї.

САМБО

На чемпіонаті світу-2017 Україна здобула дев'ять медалей

Дев'ять медалей привезли самбісти збірної України з чемпіонату світу 2017 року. У скарбничці українців одне «золото», два «срібла» та шість «бронз». У жінок наша команда була третьою у загальному заліку, повідомляє прес-служба Федерації самбо України.

Перше місце у ваговій категорії до 60 кг завоювала харків'янка Анастасія Шевченко, другими були Анастасія Новикова (до 48 кг, Харківська область) та Андрій Кучеренко (до 57 кг, бойовий розділ, Київ).

Володарі бронзових нагород - Катерина Москальова (до 68 кг, Дніпропетровська область), Галина Тарасова (понад 80 кг, Запорізька область), Станіслав Бондаренко (понад 100 кг, Запорізька область), Владислав Руднєв (до 74 кг, бойовий розділ, Харківська область), Максим Риндовський (до 82 кг, бойовий розділ, Київ) та Ігор Потеря (до 100 кг, бойовий розділ, Київ).

ВЕЛОТРЕК

На другому етапі КС-2017 в Манчестері українці здобули дві медалі

Title  

Збірна України виборола дві медалі на другому етапі Кубка світу з велоспорту на треку 2017 року, який проходив у британському Манчестері.

Олена Старікова стала бронзовою призеркою Кубка світу в гіті на 500 метрів з місця, а Андрій Винокуров отримав срібну нагороду в своїй найулюбленішій гонці - кейрін.

Про це повідомляє прес-служба Федерації велоспорту України на офіційному сайті організації.

«Вітаємо спортсменів призерів та їхніх тренерів з успіхом і гарним результатом. Ми вами пишаємося», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що другий етап Кубка світу з велоспорту на треку відбувся 10-12 листопада у Манчестері (Британія). Наступний етап за участю збірної України відбудеться 1-3 грудня в Канаді.

ФЕХТУВАННЯ

Ксенія Пантелєєва вперше на Кубку світу фінішувала у ТОП-6

Українська шпажистка, випускниця ЛДУФК Ксенія Пантелєєва вперше у своїй кар'єрі потрапила до вісімки найсильніших на етапі Кубка світу - на турнірі в китайському Сучжоу бронзова медалістка в особистих змаганнях та чемпіонка у командні Всесвітньої Універсіади-2017 у Тайбеї фінішувала на шостому місці.

У груповому раунді, як повідомляє ldufk.edu.ua, галичанка зазнала лише однієї поразки і виграла п'ять поєдинків. У турі прямого вибування Ксенія спочатку обіграла росіянку Ірину Охотнікову з рахунком 15:12, а далі виграла одним уколом у румунки Ралукі Крістіни Сбаркіі - 15:14.

В 1/16 фіналу Пантелєєва вибила з боротьби третій номер світового рейтингу Міжнародної федерації фехтування (FIE) Єву Неліп з Польщі - 15:10 і в наступному турі перемогла американку Келлі Хьорлі, завершивши бій з рахунком 15:13 на свою користь.

Українка зупинилася за крок від п'єдесталу пошани, поступившись з мінімальним відставанням ще одній польці - Магдалені Пєкарській. Поєдинок закінчився з рахунком 15:14 на користь майбутньої володарки «бронзи» турніру.

Зазначимо, що в 1/32 фіналу також потрапили киянки Олена Кривицька і Фейбі Бежура, а також магістрант Львівського державного університету фізичної культури Юлія Свистіль та випускниця нашого вишу Анфіса Почкалова, проте далі представниці збірної України пройти не змогли.

У командній першості українські шпажисти, як і на першому етапі поточного Кубка світу-17/18 у Таллінні (Естонія), зупинилися на сьомій позиції. У стартовій зустрічі, 1/8 фіналу, Кривицька, Бежура, Пантелєєва і Почкалова виграли у румунок, одних з лідерів світового шпажного фехтування з рахунком 45:37, але вже в наступному раунді не впоралися з кореянками, програвши одним уколом - 15:16.

У боротьбі за п'яте - восьме місця наші дівчата завершували обидва поєдинки з розривом в один укол. Спочатку вони поступилися Німеччині з рахунком 43:44, а в наступному протистоянні перемогли Італію - 42:41.

Фехтування. Кубок світу-17/18.

Шпага. Жінки. Другий етап

10-12 листопада. Сучжоу (Китай)

Особисті змагання (162 учасниці)

1. Сунь Івен (Китай)

2. Наталі Моелльхосен (Бразилія)

3. Рената Кнапик-М'язга (Польща)

3. Магдалена Пєкарська (Польща)

...6. Ксенія Пантелєєва (Україна)

...33. Олена Кривицька (Україна)

...35. Фейбі Бежура (Україна)

...38. Анфіса Почкалова (Україна)

...57. Юлія Свистіль (Україна)

...96. Інна Бровко (Україна)

Командні змагання (20 команд)

1. Польща

2. Південна Корея

3. Естонія

...7. Україна

 

Максим Гаравський виграв Всеукраїнський турнір в Ужгороді

Ужгород традиційно приймав Всеукраїнський турнір з фехтування на рапірах серед юніорів. Змагання присвячені пам'яті заслуженого майстра спорту, відомої закарпатської фехтувальниці Поліни Ковач.

Понад сто найкращих рапіристів України (1998 року народження та молодших) у залі СК «Юність» визначали найсильнішого в індивідуальній першості. Спортсмени приїхали зі всієї України, варто зазначити, що участь також брали фехтувальники з Маріуполя на Донеччини, повідомляє офіційний сайт НОК України.

Змагання провели за змішаною схемою: один попередній груповий тур за круговою системою, рейтингове жеребкування, тури прямого вибування з приведенням до ТОП-16. А вже бої у ТОП-16 відбувалися з так званим «втішанням».

Бронзові нагороди поділили ужгородець, який нині виступає за Львів, Роберт Фортуна та Семен Булава з Києва. На другому місці зупинився киянин Ярослав Гайдук, а чемпіоном турніру став Максим Гаравський зі Львова.

Четвірку призерів нагородили медалями та грамотами. Переможець отримав кубок Чемпіона, нагородження проводив старший тренер нашої збірної з рапіри серед кадетів та юніорів Олександр Стаканов та головний суддя змагань Сергій Горецький.

Всеукраїнський турнір пам'яті Поліни Ковач є рейтинговим - спортсмени заробляють очки до загального результату, за яким формується склад національної збірної України.

ФУТБОЛ

Збірна України у товариському матчі перемогла команду Словаччини

10 листопада збірна України з футболу зіграла у Львові товариський поєдинок проти національної команди Словаччини, який став останнім офіційним матчем підопічних Андрія Шевченка у 2017 році. Гра на полі стадіону «Арена Львів» завершилася вольовою перемогою українців з рахунком 2:1.

У збірної України було явно більше натхнення. Але моменти з неточним ударом Малиновського і спробами пробити Ярмоленка мали в собі занадто мало сенсу, щоб змінити сюжет гри. А дебютант Коломоєць поки що недостатньо добре відчував дихання команди.

Зате словакам для виходу в лідери вистачило одного моменту, ефективність якого збільшила помилка П'ятова. Той випустив м'яч з рук після удару головою Гамшика, а першим на підборі перед порожніми воротами опинився Штетіна.

З точки зору думки в побудові атак українці виглядали вигідніше. Команда пропонувала більш швидкий, більш цікавий футбол. Якщо метою спарингу була саме напрацювання нових зв'язків в атаці, то певною мірою її досягнуто. Але, знову ж таки, мінус - що до воріт Дубравки долітало занадто мало ударів.

Звичайно, досить якісно грала остання лінія оборони збірної Словаччини. Але під кінець першого тайму вона все ж помилилася: Марлос включився в пресинг біля чужої штрафної, відібрав м'яч і віддав під удар Ярмоленку, перед якими був лише воротар. Удар з правої ноги - і 1:1. Високий пресинг від збірної України себе виправдав.

Серія замін, яку тренерський штаб словаків провів у перерві, додала грі команди трохи мобільності, але небезпечніше продовжували грати українці.

Коноплянка спочатку перспективно пробив зі штрафного, призначеного за грубість Шкртела стосовно Коломойця, а потім отримав занадто багато простору перед штрафним і пробив низом під дальню штангу з-під захисника. Для голкіпера удар став нереальним завданням. 2:1.

Словаки пізніше відповіли на це дальнім ударом від Грошовскі, після якого м'яч зрикошетив від поперечини і полетів за межі поля. Також був момент у Беро, який ледь не покарав українців за спробу зберегти м'яч замість того, щоб розрядити ситуацію виносом. А Шкртел пробив хоч і небезпечно, але неточно.

До кінця матчу кількість гостроти звелася до мінімуму, але це не завадило збірній України утримати переможний для себе рахунок і перевірити найближчий резерв із прицілом на Лігу націй.

Футбол. Чоловіки.

Товариський матч національних збірних

Україна - Словаччина - 2:1 (1:1)

10 листопада. Початок - 20:00. Львів. Стадіон «Арена Львів». Похмуро. +6°С.

Арбітр - Андріс Трейманіс (Латвія).

Асистенти арбітра - Гаральдс Гудерманіс, Алексейс Спасьонніковс (обоє - Латвія).

Україна: П'ятов (Коваль 46), Караваєв (Бутко 63), Хачеріді (Шабанов 81), Ордець, Соболь, Ротань, Малиновський (Шахов 81), Коноплянка (Мякушко 89), Марлос (Андрієвський 77), Ярмоленко, Коломоєць.

Головний тренер - Андрій Шевченко.

Словаччина: Дубравка (Полачек 46), Губочан, Штетіна (Лоботка 46), Шкртел, Дьомбер (Сабо 46), Гамшик (Беро 64), Шкріньяр, Грошовскі, Русняк, Дуда, Немец (Мак 63).

Головний тренер - Ян Козак.

Голи: Ярмоленко 39, Коноплянка 54 - Штетіна 10.

Попередження: Ротань 57, Шабанов 89 - Штетіна 41, Шкртел 49.

 

Андрій Шевченко і його штаб у збірній України матимуть зменшену зарплатню

Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко і його помічники можуть підписати нові контракти з Федерацією футболу України (ФФУ) за умови зниження своїх окладів.

Президент ФФУ Андрій Павелко, коментуючи ситуацію, зазначив, що його організація хоче оптимізувати фінансування, для чого найближчим часом має намір проаналізувати всі існуючі для цього можливості.

«Звичайно, ми б хотіли, щоб оптимізація розтрат була ефективною. У нас є час проаналізувати ті чи інші можливості для тренерського штабу, зробивши висновки, як ми будемо жити далі, які цілі поставимо, а також з ким будемо розвивати український футбол і національну збірну», - цитує Павелка ukrinform.ua.

Раніше повідомлялося, що Андрій Шевченко продовжить роботу на посаді головного тренера збірної України до кінця Євро-2020, хоча новий контракт із фахівцем офіційно ще не був підписаний.

Чому в «Динамо» все погано

Олена Рожкова: «В Афінах нам заборонили оголювати животи. А в Лондоні надали хлопців модельної зовнішності»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers