rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 8 занедбаних місць на планеті, від яких стає моторошно

У світі є багато занедбаних місць, і кожне з них має свою історію. Якісь місця вселяють страх, якісь - почуття захоплення.

8. Мічиганський центральний вокзал, Детройт
Title

Ця станція була побудована в 1913 році, і на момент будівництва вона була найвищою у світі. Робота вокзалу була зупинена 1988 року, але протягом 1990-х років вокзал був відкритий для відвідувачів. Пізніше вокзал закрили через численні акти вандалізму, і сьогодні він є під охороною.

7. Прип'ять, Україна
Title

Прип'ять - місто-привид у Київській області України. У зв'язку з аварією на атомній електростанції 27 квітня 1986 року оголосили про евакуацію. Було заборонено брати зі собою будь-які речі, і, щоб уникнути паніки, мешканцям казали, що вони скоро повернуться додому. Сьогодні ситуація в місті порівняно безпечна, і в ньому проводяться екскурсії по околицях.

6. Океанський лайнер SS America
Title

У 1941 році лайнер був військовим транспортом і був перейменований у «Вест Пойнт». У повоєнні роки корабель став пасажирським, а в 1980 з нього хотіли зробити в'язницю. У 1994 році в Атлантичному океані корабель потрапив у шторм, після чого сів на мілину біля Фуертевентура (один з островів Канарського архіпелагу). Весь екіпаж був евакуйований гелікоптером.

5. Острів відкриттів, Флорида, США
Title

Острів був відкритий у 1974 році, в місті Бей-Лейк, як парк розваг на території Діснейворлд, де люди могли спостерігати рідкісні види представників фауни. У 1999 році острів закрили, і сьогодні він залишається занедбаним.

4. Готель «Дель-Сальто», Богота, Колумбія

Title

«Дель-Сальто» був закритий на початку 90-х через тривалу реконструкцію, яка сповільнила інтерес туристів. Але більшою мірою інтерес туристів впав через те, що в готелі було скоєно кілька самогубств. Багато хто вважає, що їх причиною стала містична сила будівлі.

3. Військовий шпиталь Беліц, Бранденбург, Німеччина

Title

Цей занедбаний шпиталь послужив як німецькій, так і радянській армії. Найвідоміший пацієнт цього місця - Адольф Гітлер. Місцеві мешканці і туристи кажуть, що поруч зі шпиталем можна спостерігати незвичайні речі, а ще це місце відоме своєю паранормальною активністю.

2. Замок Міранда, Сель, Бельгія

 

Title
 

 

Гарний неоготичний замок стоїть порожнім і покинутим з 1991 року. Для підтримання замку в хорошому стані потрібно багато грошей, і знайти інвесторів не вдалося. Цей замок використовувався як знімальний майданчик для серіалу «Ганнібал».

1. Електростанція Шарлеруа, Бельгія

 

 

Title
 

 

У 2006 році «Грінпіс» розкритикував роботу електростанції. У доповіді наголошується, що Шарлеруа відповідальна за 10% викиду діоксиду вуглецю в країні. Після цього в 2007 році електростанцію було закрито.

 

Джерело: «В світі»

 

В ісландському лісі з’явилися прозорі бульбашки

5 вражаючих підземних міст, які можна побачити у різних куточках світу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers