rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ 5 навичок виживання, які можна тренувати під час походу

Похід з ночівлею - найкращий час, коли ви можете потренувати свої навички виживання у дикій природі. Тоді є можливість поліпшити свої здібності й з визначення їстівних рослин, і з будівництва укриття.

Не важливо, чи ви - новачок, чи досвідчений турист, але під час походу ви можете спробувати вдосконалити, щонайменше, п'ять своїх навиків виживання.

1. Розпалювання багаття

Важливо практикувати видобуток вогню не одним, а кількома способами. Найпростіший - це розвести багаття за допомогою сірників або запальнички. Але не варто покладатися лише на ці способи: у запальничці може закінчитися газ або бензин, сірники можуть промокнути. Обидва ці джерела вогню досить легко втратити. Видобути вогонь можна і примітивними способами: кресалом і тертям. Важливо тренуватися кожному, хто хоче розвинути і вдосконалити свої навички виживання.

2. Спорудження укриття

Кожному туристові необхідно тренувати свої навички будівництва укриття. Звичайно, коли ви збираєтеся у похід, ви берете зі собою і намет зі спальником, і, напевно, навіть надувний килимок. Однак, цілком імовірна ситуація, коли ви можете опинитися у дикій природі без усіх цих благ цивілізації. І для захисту від негоди - і, можливо, від хижаків - вам буде потрібно будувати укриття своїми руками.

3. Очищення води

Вміти очистити воду, добуту з природного джерела, і вміти зробити її придатною для пиття - це один із найважливіших навиків виживання. Очищення води обов'язкове навіть у тому випадку, коли, на перший погляд, вода здається чистою. Вживання неочищеної і нефільтрованої води з природних джерел може призвести до серйозних захворювань і, в деяких випадках, може бути летальним через інфекції, викликані бактеріями та іншими патогенами.

4. Різні способи риболовлі

У ситуації виживання необхідно добувати їжу, зокрема, їжу, багату білками. Риба - один з харчових ресурсів, який багатий на протеїни, такі необхідні людині для підтримки сил в екстремальній ситуації.

5. Уміння знаходити їстівні рослини

Іноді в ситуації виживання забезпечити собі багатий протеїнами раціон харчування дуже важко. У цьому випадку вам згодяться навички збирання придатних до вживання рослин. Також не варто забувати про корисні властивості лікарських рослин, які можуть допомогти вижити в екстремальних ситуаціях. Саме тому вкрай важливо вміти розрізняти корисні рослини, знаходити їх у лісі і найголовніше - вміти відрізняти отруйні рослини від нешкідливих, але схожих на них. Візьміть зі собою у похід довідник з місцевих видів рослин і потренуйтеся їх розрізняти.

За матеріалами статті «5 Survival Skills
You Can Practice While Camping»

Джерело: «Мілітарист»

 

Дакотське вогнище: поради мандрівникам і пошановувачам походів

Чим відрізняється чоловічий джемпер від пуловера

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers