rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ 9 порад, як зігрітися у спальнику

1. Вибирайте спальник за вашими параметрами, а не на виріст. Якщо спальник для вас - великий, доведеться витратити більше енергії і часу, щоб зігріти додатковий об'єм повітря, який заповнює вільний простір. Якщо спальник закороткий, затісний, то зігрівати він буде гірше, тому що утеплювач буде стискатися.

2. Температура спальника повинна бути на 5-7 градусів нижчою, ніж та, при якій плануєте ночувати. Якщо вночі за прогнозами буде «0», беріть зі собою спальник з температурою комфорту «-5».

3. Спіть у сухому одязі. Змініть «похідний» комплект одягу на «спальний». Під час активного похідного дня ви пітнієте, а вологий одяг призводить до втрат тепла.

4. Значна частина тепла втрачається через контакт із землею - вибирайте якісний каремат. Додатково можна утеплитися, підклавши під килимок порожній наплічник, хвилеподібно складену мотузку. До речі, одяг з наплічника покладіть у чохол від спальника й отримаєте зручну м'яку подушку.

5. Одягайте на шию баф, пов'язку, шалик, якщо у вашому спальнику немає спеціального «коміра», щоб холодне повітря не проникало всередину спальника.

6. Не стягуйте спальники. Тепле повітря буде виходити, коли ви будете перевертатися і через щілини у районі шиї.

7. Обов'язково одягайте шапку, голова повинна бути у теплі.

8. Покладіть біля ніг пляшку з гарячою водою.

9. Не дихайте у спальник. Дехто вважає, що для того, аби швидше зігріти спальник, у нього треба «надихати». Але у цьому випадку вологе повітря осідає на внутрішню тканину і вона стає вологою.

Джерело: «Мілітарист»

 

5 навичок виживання, які можна тренувати під час походу

Чим відрізняється чоловічий джемпер від пуловера

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers