rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трирічний хлопчик застрелив однорічну сестричку

Трирічний хлопчик застрелив однорічну сестричку

В американському місті Мемфіс, штат Теннессі, трирічний хлопчик випадково застрелив свою однорічну сестру. Про це повідомляє Associated Press.

Інцидент стався після того, коли 25-річний Шон Мур поклав дівчинку в ліжко, в якому з необережності залишив свою зброю. В ліжку була ще інша дитина. Сусіди розповіли, що чули один постріл.

Повідомляється, що поліція перекривала вулиці, щоб терміново доправити дівчинку в лікарню, проте вона померла в дорозі.

Одразу після інциденту чоловік схопив зброю і втік, але потім сам здався поліції. Його звинувачують у недбалому поводженні зі зброєю, що призвело до смерті дитини. Мур був заарештований 10 листопада.

 

У США відзначили День ветеранів

Президент Дональд Трамп в суботу оприлюднив спеціальне відеозвернення, подякувавши «мільйонам і мільйонам» ветеранів, які служили у збройних силах Сполучених Штатів. 11 листопада країна відзначила День ветеранів, який став загальнонаціональним святом у 1954-му році, а спочатку цей день символічно нагадував про закінчення Першої світової війни 11 листопада 1918 року.

У відеозаписі, розміщеному в офіційному Twitter президента США, господар Білого дому зазначив, що в День ветеранів, який відзначає вся Америка, він хоче висловити слова подяки і визнання всім колишнім військовослужбовцям і членам їх сімей, пише «Голос Америки».

«У цей прекрасний День ветеранів я хочу висловити неймовірну вдячність, яку висловлює весь американський народ, мільйонам і мільйонам ветеранів, котрі мужньо захищали нашу країну, також їхнім міцним сім'ям, чия безмежна любов і підтримка дозволили їм виконати свій обов'язок», - сказав президент.

Дональд Трамп також підкреслив, що ветерани є «найкращим прикладом» для молодих американців.

Він закликав законодавців у Конгресі пам'ятати про те, що багато ветеранів потребують державної допомоги.

«Америка повинна виконати свій обов'язок стосовно вас, - сказав Дональд Трамп. - Ми повинні зробити все для того, щоб наші ветерани отримували допомогу і турботу, яку вони заслужили».

Вранці в суботу віце-президент США Майк Пенс разом з добровольцями допоміг у прибиранні території біля меморіалу ветеранам війни у В'єтнамі в центрі Вашингтона.

Пізніше він, міністр оборони Джим Маттіс і голова Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США Джозеф Данфорд взяли участь у церемонії покладання вінків на Арлінгтонському кладовищі.

 

США і Китай уклали торговельні угоди на 250 мільярдів доларів

США і Китай підписали торговельні угоди на суму 250 мільярдів доларів у рамках візиту президента США Дональда Трампа до КНР, передає The Independent.

Під час візиту Дональда Трампа до Пекіна Китай та Сполучені Штати підписали додаткові ділові угоди вартістю 250 мільярдів доларів, хоча деякі з них були не зобов'язуючими комерційними контрактами.

Угоди, підписані на церемонії, в якій взяли участь Трамп та його китайський колега Сі Цзіньпін, включали продаж чіпсетів, реактивних двигунів та автозапчастин, вироблених США.

Контракти передбачають торговельні відносини з китайськими виробниками мобільних телефонів, авіакомпаніями і т. д. Їх все одно уклали б, однак підписання було відкладено до візиту американського президента. Деякі угоди включали співпрацю щодо сланцевого газу та меморандум про взаєморозуміння щодо промислового розвитку.

Президент США заявив, що торгівля між США та Китаєм не була «дуже справедливою» для США і заявив про великий торговельний дефіцит між двома державами. Трамп пообіцяв змінити «однобічні та несправедливі» торговельні відносини з Китаєм, але заявив, що він не звинувачує Пекін у тому, що останній користувався перевагами США в минулому.

Він закликав негайно вжити заходів щодо «недобросовісної практики торгівлі», яка зумовлює дефіцит та перешкоди на шляху доступу до ринку та крадіжку інтелектуальної власності.

 

Байден побачив демократа, здатного перемогти Трампа, - Джо Байдена

Байден вважає надзвичайно важливим, щоб Трамп не залишився президентом на другий термін. Хоча до президентських виборів, які відбудуться лише в 2020, ще далеко, але він не бачить людини,  котра може завадити Трампу, -  окрім себе самого. Про це повідомляє Politico.

Байден в особистих розмовах зазначає, що, можливо, балотуватиметься сам. Він вважає, що державний діяч старшого віку може залагодити конфлікти та розбрат по всьому світові, об'єднати конкуруючі рухи всередині Демократичної партії і залучитись підтримкою традиційного електорату Демократичної партії, який минулого року підтримав Трампа.

«Він вірить у долю, - сказала виданню особа з близького оточення колишнього віце-президента США. - На певному етапі це може перетворитись на долю та плани».

Колишній президент Барак Обама, здебільшого, утримується від політики, і багато демократів не бажають мати справу з Клінтон, і тому шанси Байдена очолити партію зростають.

Зараз Байден активно підтримує демократів на довиборах у законодавчі установи різних рівнів.

Байден також виступає з критикою політики Трампа, уникаючи, однак, критикувати його прямо.

Байдена, зокрема, непокоїть зовнішня політика Трампа і розслідування стосовно Росії.

Виступаючи на Раді зі світових відносин у Чикаго минулого тижня, він сказав: «Скільки з вас - тільки чесно - скільки з вас, коли обрали президента, були щасливими, чи спантеличеними, або трохи збентеженими, або непевними, але зараз справді глибоко занепокоєні долею нашої демократії або можливістю міжнародного конфлікту чи ядерної війни?»

Байден наголосив: «Скільки з вас, голосували ви за нього чи ні, тепер запитуєте себе, чи не руйнуються самі засади цієї невидимої матерії, що називається мораллю, і на якій усе тримається; і це руйнування може стати небезпечним для демократичних установ?»

 

США посилили санкції проти Куби

Сполучені Штати Америки з 9 листопада посилили санкції проти Куби. Про це йдеться на сайті Мінфіну США.

Міністерство фінансів США ухвалило нові поправки у постанову про економічні обмеження щодо Куби.

Як повідомляється, Мінфін США заборонив громадянам, що перебувають під юрисдикцією США, проводити фінансові операції зі структурами, які перебувають під контролем або діють від імені кубинської армії, розвідки і спецслужб. Крім того, Міністерство торгівлі не видаватиме ліцензій на експорт компаніям, які будуть постачати продукцію силовим органам Куби.

Також зазначається, що будь-які поїздки на Кубу за освітніми програмами відтепер необхідно здійснювати через структури, що підпорядковані юрисдикції США.

«Ми посилили політику щодо силових органів Куби, щоб стимулювати уряд країни рухатися в напрямку більшої політичної й економічної свободи для кубинського народу», - пояснив міністр фінансів США Стівен Мнучин.

 

Проект оборонного бюджету США-2018

Проект оборонного бюджету передбачає виділення допомоги Україні в сфері безпеки і підтримку програми країн Балтії щодо стримування агресії з боку Росії.

Представники Сенату і Палати представників домовилися виділити 4,6 мільярда доларів на Європейську ініціативу стримування (EDI), націлену на протидію агресивній політиці Росії в Європі та зміцнення боєздатності США на континенті, пише «Голос Америки».

Ця сума міститься в законопроекті про асигнування на національну оборону США на 2018 фінансовий рік, узгодженому Комітетами з питань збройних сил Сенату і Палати представників, очолюваних сенатором Джоном Маккейном і конгресменом Маком Торнберрі.

Бюджетний законопроект також передбачає виділення «350 мільйонів доларів для надання Україні допомоги у сфері безпеки, включно з оборонною летальною допомогою», йдеться у документі, опублікованому на сайті Комітету з питань збройних сил Сенату.

При цьому, закон обмежує виділення половини цих коштів до того часу, поки міністр оборони США не підтвердить, що Україна вжила значних заходів для проведення критично важливих для оборонної сфери інституційних реформ, необхідних для підтримки потенціалу, створеного з використанням наданої допомоги в сфері безпеки.

Законопроект передбачає виділення до 100 мільйонів доларів на підтримку спільної програми країн Балтії щодо поліпшення їх опірності і зміцнення потенціалу стримування російської агресії.

Проект вимагає надання звіту про російську гібридну війну в рамках щорічної доповіді про стан російських збройних сил і системи безпеки, включаючи оцінку російської стратегії і потенціалу інформаційної війни, шкідливих дій у кіберпросторі і примусових заходів економічного характеру.

Документ також продовжує заборону на використання засобів Міністерства оборони з метою двостороннього військового співробітництва з Росією.

Він також забороняє Міністерству оборони використовувати програмне забезпечення російської компанії «Лабораторія Касперського», оскільки  вона може зазнавати впливу російського уряду.

Загалом, на оборонні потреби США планують виділити 700 мільярдів доларів, що на 26,1 мільярда доларів більше, ніж в офіційному запиті президента Трампа.

Для остаточного затвердження законопроект має пройти голосування в Сенаті і Палаті представників, після чого його має підписати президент Трамп.

Світове, американське та українське газетярство

Активісти проводять експериментальну кампанію для популяризації споживання води замість солодких напоїв

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers