rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Аеророзвідка викрила на Донбасі сучасну російську глушилку

Аеророзвідка викрила на Донбасі сучасну російську глушилку

Російську станцію перешкод Р-330Ж «Житель» та іншу російську військову техніку зафіксовано на околиці окупованого селища Земляне, на Луганщині, на відстані лише 7 км від лінії розмежування.

Техніку було ідентифіковано волонтерами міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm за аерофотографіями, ексклюзивно наданими волонтерською аеророзвідкою команди АРМІЯ SOS.

«Російську станцію перешкод Р-330Ж «Житель», прийняту на озброєння ЗС РФ у 2008 році, а також іншу російську техніку зафіксовано на околиці селища Земляне (Луганська область України). Селище перебуває під контролем об'єднаних російсько-сепаратистських сил всього за 7 км від лінії розмежування, що проходить у вказаному районі річкою Сіверський Донець», - йдеться у повідомленні.

На аерофотографіях також ідентифіковано командно-штабну машину ЗС РФ на базі автомобіля КамАЗ. «Аерофотографії зроблено у першій половині листопада 2017 року, вони підтверджують, що Росія продовжує контролювати окупований регіон», - зазначили в InformNapalm.

Зазначається, що сучасна російська станція перешкод Р-330Ж «Житель» і раніше фіксувалася волонтерами InformNapalm на окупованій території України під час OSINT та HUMINT розслідувань. Цей зразок спеціалізованої російської військової техніки увійшов до бази даних доказів участі ЗС РФ в окупації окремих районів Луганської та Донецької областей України.

 

Супрун кличе українців на щеплення - завезли 750 тисяч доз вакцини від грипу

У 2017 році в Україну завезли 750 тисяч доз вакцин від грипу.

Про це сказала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час візиту до центру первинної медико-санітарної допомоги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цьому році є 750 тисяч доз вакцин, минулого року їх було 250 тисяч. Багато міських, обласних рад закупили вакцини за свої кошти для своїх громадян. Ми сподіваємося, що цього року буде більше зацікавлення», - сказала Супрун.

В. о. міністра зазначила, що пік захворюваності на грип припадає на січень-лютий і закликала українців вакцинуватися вчасно.

За її словами, торік щеплення від грипу зробили 160 тис. осіб. Причинами низького рівня охоплення щепленням у 2016 році міністр назвала пізнє постачання вакцин і низький попит серед українців через необізнаність.

Супрун також порадила запитувати в обласних та міських департаментах про наявність програм безкоштовної вакцинації від грипу.

Вона додала, що в аптеках, які працюють при сімейних амбулаторіях та центрах первинної допомоги, вакцини від грипу мають бути в наявності.

Нагадаємо, що за даними ВООЗ у епідемічному сезоні 2017-2018 років у Північній півкулі будуть циркулювати наступні віруси грипу: A/Michigan/45/2015 (H1N1)pdm09, A/Hong Kong /4801/2014 (H3N2), B/Brisbane/60/2008.

В Україні зареєстровано 4 вакцини з оновленим штамовим складом.

 

Справа наплічників: суд залишив сина Авакова під особистим зобов'язанням

Апеляційний суд Києва відмовив  САП у апеляційній скарзі на запобіжний захід сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександрові у вигляді особистого зобов'язання.

Відповідне рішення у вівторок оголосив головуючий суддя Валерій Лашевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд ухвалив апеляційну скаргу залишити без задоволення», - сказав Лашевич.

Як повідомляв Укрінформ, прокурор САП Василь Кричун у коментарі журналістам повідомив, що обвинувачення наполягатиме на обранні запобіжного заходу Олександрові Авакову у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 5 млн грн. застави.

31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та керівника ІТ-компанії «Turboseo» Володимира Литвина у межах розслідування справи про розтрату 14 млн грн. під час закупівлі наплічників для Нацгвардії.

Солом'янський районний суд обрав для Олександра Авакова запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

 

Українсько-словацька «Межа» здобула Гран-прі на кінофестивалі у Франції

На 18-му Міжнародному кінофестивалі в Аррасі (Франція) перемогла українсько-словацька стрічка «Межа». Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно, за підтримки якого створено фільм.

«Журі під головуванням Крістіана Каріона присудило фільму Гран-прі фестивалю нагороду «Золотий Атлас». Крім того, молоде журі фестивалю визнало стрічку найкращим фільмом», - інформують у Держкіно.

18-й Міжнародний кінофестиваль в Аррасі проходив із 3 до 12 листопада 2017 р. До участі у кінофорумі запрошуються європейські фільми, які раніше не були представлені у Франції.

Як повідомлялося, світова прем'єра «Межі» (реж. Петер Беб'як) відбулася на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де стрічка здобула приз за найкращу режисуру.

Фільм, що розповідає про контрабанду на українсько-словацькому кордоні, у серпні встановив рекорд кінопрокату у Словаччині - за перший вікенд його побачило понад 69 тисяч глядачів.

Всеукраїнський прокат картини стартує 16 листопада.

Словаччина висунула «Межу» на здобуття «Оскара» у номінації «найкращий іноземний фільм».

 

У Житомирі школярі навчатимуть учителів комп'ютерної грамотності

У Житомирі лауреат міського конкурсу «Вчитель року-2017», керівник міського гуртка «Робототехніка» Ігор Баранов запускає проект, в якому школярі допомагатимуть своїм викладачам удосконалюватися у роботі з комп'ютером.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«1 грудня Ігор Баранов, учитель інформатики гуманітарної гімназії № 23 ім. М. Й. Очерета, запускає власний учнівський проект «ITEd for teachers», у якому учні різнобічно розвиватимуться», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, зазначають у міськраді, зі січня 2018 року почне втілюватись ще один проект - «EdEvo», який буде включати в себе розвиток професійних навичок учнів сучасними засобами.

 

Податкові зміни: Рада взялася за акциз на алкоголь і тютюн

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році.

За цей законопроект на пленарному засіданні парламенту проголосували 260 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою законопроекту є забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році. Ним пропонується підвищення ставок акцизного податку на тютюнові вироби.

Передбачається поступове до 2025 року підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби і мінімального акцизного податкового зобов'язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів, а саме у 2018 році - на прогнозний індекс споживчих цін 11,2% та додатково на 16,7% (тобто, з урахуванням попередньої індексації, загалом, на 29,7%), а у подальші роки - на 20% до рівня, еквівалентного 90 євро за 1000 штук (на сьогодні мінімальне податкове зобов'язання для сигарет в Україні становить 20 (596,05 грн.) за 1000 штук).

Цим документом планується збільшити ставки акцизного податку на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво.

 

Турецький лоукостер може відкрити дочірнє підприємство в Україні

Турецька авіакомпанія Pegasus Airlines розглядає можливість створення дочірнього підприємства в Україні.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на директора турецької компанії з продажу та розвитку мережі Емре Пекесен.

«Україна є ринком, який недостатньо обслуговується. Тільки один перевізник дуже активний, це МАУ (Міжнародні авіалінії України). Це - величезна країна, з величезним населенням... Це - цікава країна. Зараз ми просто спостерігаємо. Але це не означає, що ми обов'язково відкриємо нову базу», - сказав Пекесен.

Зазначається, що керівництво авіакомпанії вже провело переговори з Міністерством інфраструктури України про можливе створення спільного підприємства, більшою часткою якого володітимуть українські інвестори. Також повідомляється, що дочірня компанія буде літати з українською ліцензією.

За словами Пекесена, у разі запуску української «доньки» вона буде виконувати як внутрішні, так і міжнародні рейси.

 

Суддю госпсуду впіймали на вимаганні $26 тисяч. Застава - 5 мільйонів

Суддю господарського суду Сумської області Олександра Коваленка, який вимагав у бізнесмена понад 26 тисяч доларів і якому суд встановив запобіжний захід у вигляді застави в 5 мільйонів гривень, до 2 січня 2018 року відсторонено від роботи у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-центр судової влади України.

«Вища рада правосуддя 14 листопада розглянула клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н. Холодницького про відсторонення судді господарського суду Сумської області Коваленка Олександра Вікторовича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Вища рада правосуддя ухвалила клопотання задовольнити частково, тимчасово, до 2 січня 2018 року», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 статті 368 КК України. Суддя Коваленко підозрюється у «проханні... надати неправомірну вигоду в особливо великому розмірі для себе», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 1 листопада співробітники СБУ викрили голову Сумського господарського суду в одержанні неправомірної вигоди - він вимагав у бізнесмена понад $26 тис. за «вирішення» земельного питання. 2 листопада Коваленку оголошено та вручено повідомлення про підозру.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 7 листопада надано згоду на утримання судді під вартою.

Того ж дня детектив НАБУ за погодженням із прокурором САП звернувся до слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва з клопотанням, в якому просив застосувати до підозрюваного Коваленка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Як альтернативний запобіжний захід детектив просив застосувати заставу в розмірі 9 501 128 грн. та покласти на Коваленка певні обов'язки, зокрема, здати паспорт та носити електронний засіб контролю. Ухвалою слідчого судді від 8 листопада зазначене клопотання задоволено частково: до Коваленка застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 млн грн.

Зведення з лінії фронту: ЗСУ почали відповідати ворогу прицільним вогнем

Окупанти випустили десятки снарядів 152 калібру по силах АТО біля Причепилівки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers